Kupio sam Ford Mondeo 2011 2.0 TDCi Champions Edition limuzina pa mi treba nekoliko savjeta od vas.
Godište: 2011
KW: 103
HP: 140
Manuelac
Prešao je 175 000km dobio sam servisnu knjigu i svaki servis je rađen u ovlašćenom servisu, vozilo je uvezeno iz Luksemburga.
Ne vidim šta je rađeno u servisu samo piše da je rađen servis i to redovno pa me interesuje da me posavjetujete šta da radim što se tiče velikog servisa. Da li odmah da ga vozim kod majstora da se radi veliki servis ili da vozim još. Poslednji servis je rađen na 174 000km i prodavac mi je rekao da je to mali servis bio. A prije toga je rađen neki servis na 150 000km.
Na njemu su felme 17 iako se ne varam fabrički su 16-ce da li da furam te 17 ima li to kakve veze? I generalno koje mi gume preporučujete za zimu i ljeto ja sam kontao Michelin ili Continental.
Takođe me interesuje da li znate šta znači ovo Champions Edition dali to šta govori o automobilu?
Što se tiče alarma nijesam baš uspio da nađem kako se pali alarm i da li je uopšte aktivan. Našao sam na youtube kako gase alarm u podešavanjima ali ja uopšte nemam tu opciju za alarm u mojim podešavanjima. Pokušao sam i 2x da zaključam kola ali opet ne znam da li je alarm upaljen ne vidim nikakvu lampicu.
Pošto mi je ovo prvi ford mondeo nemam baš iskustva pa bih jako cijenio da me neko posavjetuje ko ima iskustva generalno što se tiče svega što i nisam naveo ovde a i dolazi zima pa eto da sve sredim prije nego dođu zimski dani.
Hvala puno!