Loša procena
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Re: Loša procena
Moja preporuka ti je Magnat Xpress 10 i da ti neko napravi kutiju po auto. Taj wufer kosta nov 5300 din
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
10 ili 12ka? :-|
nesto mi je to skupo za 10ku.... inace dobar zvucnik (posedovao sam ga) ali kad pogledas za te i manje pare moze pionirca 307cu da kupi (polovnog naravno) a zvucnik moze da tera i sa 2 kw ako hoce...
EDIT
evo decko prodaje skoro novog za 50eura!
http://www.pikec-tuning.com/diskusije/v ... 67&t=15874
nesto mi je to skupo za 10ku.... inace dobar zvucnik (posedovao sam ga) ali kad pogledas za te i manje pare moze pionirca 307cu da kupi (polovnog naravno) a zvucnik moze da tera i sa 2 kw ako hoce...

EDIT
evo decko prodaje skoro novog za 50eura!
http://www.pikec-tuning.com/diskusije/v ... 67&t=15874

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Sad cu da pitam ovoga za 307,samo da se registrujem tamo.
Nego jedno pitanje, kad se uzima polovan,jer moglo nesto da mu strada, da se istroši ili slično?
Mada verujem da taj 307 nece moci da stane kod mene u gepek,ako je kutija velika. Da bi blaupunkt stao,morao sam da skidam bravicu
Nego jedno pitanje, kad se uzima polovan,jer moglo nesto da mu strada, da se istroši ili slično?
Di da ga nadjem? to je prva stvar, a druga, jel bolje polovna 307 s aoglasa gore ili nov blaupunkt?Markedjani piše:Šta fali onom blaupunktu što je u normalnoj kutiji... on je oko 50 eur nov ?
Mada verujem da taj 307 nece moci da stane kod mene u gepek,ako je kutija velika. Da bi blaupunkt stao,morao sam da skidam bravicu
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
FiestaRS piše:Kontam...
ali kutiju ne moz bas ni sklepati... kad uzimas medijapan minimum je pola table sto je preko 2000din... pa onda lepak pa reflex pa terminal pa srafovi i tu ce otici 30eura...a gde je tapacir i ko ce je tapacirati, i lepak za isti....
Meni je Dynablaster za tapaciranje trazio 15eura samo ruke, ja sam morao da kupim materijal i lepak...
ja sam za onaj atomic stavio kutiju od 39litra...cela kutija me je kostala 1350din za medijapan od 19mm , reflex 600din i srafovi ~100din...lepak sam imao...e sad za tapaciranje ne znam koliko bi kostalo al kontam da mu nece izaci kutija preko 30e
Dynablaster..hmm...njemu i 40e mi nije zao da platim...decko je zaludjen za to i svaka mu cast...kad ga vec pomenu... 100000% moze da resi problem odabira woof-a za neku smesnu cifru i veliki kez posle montiranja u gepek

RS_cabrio piše: Mada verujem da taj 307 nece moci da stane kod mene u gepek,ako je kutija velika. Da bi blaupunkt stao,morao sam da skidam bravicu
koja je dimenzija koja bi ti odgovarala da bi kutija usla u gepek??? ako se odlucis da kupis neku 10" evo prijavljujem se da ti poklonim kutiju ako moze da udje u gepek...ostaje ti samo da je tapaciras...i da izbusis rupe za port posto je meni korpa sa spoljne strane pa nije bilo potrebe za port...
:edit:
ovako izgleda trenutno

+edit by dule0911: ne pisi post za postom
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- magnat
- Kontakt:
@Fiesta RS
Na zalost poskupeli zbog pada Evra u odnosu na Dolar i Dinara u odnosu na Evro tako da su recimo Pojacala ili pojeftinila ili ostala na istom posto se negde rade gde se obracunava u Evrima a ovi wuferi poskupili jer se rade gde se obracunava u Dolarima tako da kad preracunas sve odnose oni su poskupili
Ali sto ti kazes da moze uzme 307 ali polovnu sto nikako nije isto ovde si bar siguran da nije premotavan i da imas kao prvi vlasnik garanciju znaci novo je novo a polovno pogotovo u zvucnicima posto neznas ko ga je i kako koristio govno .
Na zalost poskupeli zbog pada Evra u odnosu na Dolar i Dinara u odnosu na Evro tako da su recimo Pojacala ili pojeftinila ili ostala na istom posto se negde rade gde se obracunava u Evrima a ovi wuferi poskupili jer se rade gde se obracunava u Dolarima tako da kad preracunas sve odnose oni su poskupili

Ali sto ti kazes da moze uzme 307 ali polovnu sto nikako nije isto ovde si bar siguran da nije premotavan i da imas kao prvi vlasnik garanciju znaci novo je novo a polovno pogotovo u zvucnicima posto neznas ko ga je i kako koristio govno .
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Znam, znam.... a nek vidi... nek proba da nadje tog blaupunkta ili X pressa ili 307cu....

Jos je zvucnik kao sto kaze ''malo koriscen, u kutiji (fabrickom pakovanju)''
jel to on misli na kartonsku kutiju ili drvenu a?
Link 307 d2
http://salestores.com/pionee08.html
To tvoje pojacalo 4 kanala koliko oma? 2 ili 4 ???
Lik ti je iz bg-a pa idi vidi dal moze da stane... 307 moze da se fura na 2kw ali taj blaupunkt bas i ne! uostalom videces i samRS_cabrio piše:Sad cu da pitam ovoga za 307,samo da se registrujem tamo.
Di da ga nadjem? to je prva stvar, a druga, jel bolje polovna 307 s aoglasa gore ili nov blaupunkt?Markedjani piše:Šta fali onom blaupunktu što je u normalnoj kutiji... on je oko 50 eur nov ?

Jos je zvucnik kao sto kaze ''malo koriscen, u kutiji (fabrickom pakovanju)''
jel to on misli na kartonsku kutiju ili drvenu a?
Link 307 d2
http://salestores.com/pionee08.html
To tvoje pojacalo 4 kanala koliko oma? 2 ili 4 ???

-
- Ljubitelj životinja
Pojma nemam dal je 2 il 4. Negde sma izgubio kutjiju sa papirima
- magnat
- Kontakt:
Ja sam imao Cabria i mislim da 10-tka staje knap tako da se kutija napravi ispod grede gde se spusta krov celom duzinom i onda ima jos nalo i gepeka. 12-tka zauzme ceo gepek
-
- Ljubitelj životinja
tacno je da 12 ica sa kutijom dosta zauzme,ali ja nikada ne vozim nista,pa mi ne smeta,a kad mi bude trebalo, vadicu woofer. 10 mi mnogo malo izgleda,pogotovo posle 15ice
ovaj na pikecu ne odgovara na poruke,a nisma stigao danas da pogledam taj blaupunkt sto trazim

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
-
- Ljubitelj životinja
evo javio se, kaze da je mesec ipo dana koriscen i 1000% ispravan. naravno,kutija je fabricka, kartonska.
E sad se razmisljam dal da se zezam (u medjuvremenu smo nasli da mi je jedan izlaz na cd-u crkao,pa je cd kod majsotra trenutno a i zeznuo sam jedna drzac za zadnje zvucnik), i da uzmem ovo i onda mora kutija da se pravi.
Postavlja se pitanje oko te kutije. Ako se pravi , koliko to moze dobro da ispadne i o cemu treba voditi racuna?
UPDATE: posto sam nestrpljiv po prirodi stvari, razsmisljam o kupovini ovog woofera, a zamolicu vas za dva odgovora:
1. Da li je ocigledna razlika izmedju ovog pionere i blaupunkta gore za nekoga ko nije audiofil kao ja?
2. Gde mogu da nadjem small thiele parametre za pioneer ? da bi izracunao zapreminu kutije koja mu odgovara i vidim jel to ide kod mene u gepek.
E sad se razmisljam dal da se zezam (u medjuvremenu smo nasli da mi je jedan izlaz na cd-u crkao,pa je cd kod majsotra trenutno a i zeznuo sam jedna drzac za zadnje zvucnik), i da uzmem ovo i onda mora kutija da se pravi.
Postavlja se pitanje oko te kutije. Ako se pravi , koliko to moze dobro da ispadne i o cemu treba voditi racuna?
UPDATE: posto sam nestrpljiv po prirodi stvari, razsmisljam o kupovini ovog woofera, a zamolicu vas za dva odgovora:
1. Da li je ocigledna razlika izmedju ovog pionere i blaupunkta gore za nekoga ko nije audiofil kao ja?
2. Gde mogu da nadjem small thiele parametre za pioneer ? da bi izracunao zapreminu kutije koja mu odgovara i vidim jel to ide kod mene u gepek.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
1 zvucnik je i vise nego duplo jaci od blaupunkta!!! tako da ces razliku primetiti....RS_cabrio piše:
2 cackaj malo google ako nista javi pa da se ja raspitam....

-
- Ljubitelj životinja
Po nekim ovde racunanjima , od 25 litara pa do max 50 je ok da bude kutija. Recimo 30 ili 35 ako moze da se spakuje kod mene ,jel bi ti bilo ok?
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ne pravi se to bas tako,ali ajde.. Ako ces vec da je pravis,pravi je namenski za tvoj auto,da zauzme malo mesta. I nadji tacne TS parametre sa kojima ces precizno izracunati zapreminu..inace dzabe ti Pioneer...
-
- Ljubitelj životinja
to i mene brine, da ne bude opet pogresna procena, dosta mi je pogresnih procena. Zato i dalje razsmiljam da uzmem slabiji blaupunkt i dosta ako je ovo komplikacija
- Dusan64
Nema tu nikakvih procena. Tacno se izracuna kolika treba da bude zapremina i koliki je bas reflex i nema tu greske.. Ali ja ti kazem da ti to ne treba,ne komplikuj sebi zivot...
-
- Ljubitelj životinja
nije neka razlika u ceni,a ako je stvarno toliko jace, sad je trenutak da to uradim jer nemam potrebe ni za time,pa posle necu ni raditi upgrade muzike.Zato se razmisljam
- Dusan64
Ma ne pricam ja o ceni. Koji ce ti djavo,Blaunpunkt ce ti savrseno zavrsiti posao.. A mnogo ti je jednostavnije da njega kupis,nego da se cimas oko woof-a,pa oko kutije...
Inace,woofer je jak onoliko koliko mu snage das... Ako nemas dobro pojacalo,dzabe ti zvucnik..
Inace,woofer je jak onoliko koliko mu snage das... Ako nemas dobro pojacalo,dzabe ti zvucnik..
-
- Ljubitelj životinja
Dva kanala sam mislio da remnem u pojacalo,a pojacalo je ono gore, balupunktovo,sa slike.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ja sam ti rekao sta bi ja uradio na tvom mestu... a ti sad radi sta hoces.... uostalom tvoje pare tvoj auto.... 

-
- Ljubitelj životinja
Sta je pametnije: nov sony npr http://weg.rs/detaljiproizvoda.aspx?productID=972 ili http://weg.rs/detaljiproizvoda.aspx?productID=973
ili polovan pioneer 307 D2 *?
ili polovan pioneer 307 D2 *?
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
evo ovako, sto se tice onog blaupunkta ja bih ga zaobisao u sirokom krugu jer za mene to nije woofer, solidnog je zvuka, cak mogu rec da svira pristojno dobro po zvuku (ne glasnoci), al je to klasa dno dna, izvadi ga iz kutije pa ces vidjet o cemu pricam, to skoro da i nema magnet a korpa je od nekog tankog lima i mozes je i rukom saviti, pioneer 307 je pristojno dobar woofer za nekog nezahtjevnog slusaoca po zvuku, moze svirat dosta glasno i jako je izdrzljiv, ovaj sony po meni ima puno ljepsi i dublji zvuk od pioneera al je dosta losije izrade i osjetljiviji je i lakse ga je natjerat da izgori ako imas jako pojacalo, ako si na nekom pojacalu do 300wrms ja bih isao na sony ako imas namjeru staviti ga u kompresiju jer problem je samo sto su ovi svi novi sony wooferi namjenjeni iskljucivo za kompreiju koja je dosta tisa od bass reflex kutije, mada je zato dosta preciznijeg zvuka, ako ti se ide bas na glasnocu uzmi pioneer i u BR kutiju i udri. thumbup tvoj izbor sta ti vise pase. 

- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Moze jedno mozda malo i glupo pitanje od mene..
jel ti uopse znas kako ce svirati bilo koji vufer u gepeku...nekeko mi deluje da tvoj auto nema neku akustiku da bi zvuk iz gepeka dospeo do vozaca ili kabine..sve imam osecaj da kad prikljucis vufer bice ono kao da je neko pustio muziku u susednoj sobi..
jel ti uopse znas kako ce svirati bilo koji vufer u gepeku...nekeko mi deluje da tvoj auto nema neku akustiku da bi zvuk iz gepeka dospeo do vozaca ili kabine..sve imam osecaj da kad prikljucis vufer bice ono kao da je neko pustio muziku u susednoj sobi..

-
- Ljubitelj životinja
Probali smo ovaj moj gore sto ne moze da stane ( s pocetka posta), i meni je sasvim dovoljno i ok. Trese i udara, vise nego sto mi treba. Ali auto je kod limara jos nekoliko dana i ja sam se nameracio na neki 50" tv, tako da ce vufer da ceka jer mi je nebitan do daljnjeg. AKo ovaj dotle ne proda pioneera onog sa oglasa, uzimam,pa cu praviti kutiju jer sma izracunao,moze da se uglavi kutija od 40 litara.
Inace, nije mi izlaz na CD-u bio crkao,nego chinch na kablu
Inace, nije mi izlaz na CD-u bio crkao,nego chinch na kablu