Stavim auto u oglas i posle par meseci javi se neko da pogleda auto.Taman pomislih hvala Bogu da se neko javio.
Nisam nesto specialno raspolozen za prodaju ali da vidim ima li interesovanja a i klinac mi zavrsio sa obukom pa bi voleo neki manji autic i ja reko ajde da prodam ovaj i kupim Fiestu.Sad vozim C-Maxa 2006 god ,1.8 tdci.Kupio ga 5.5 godina starog sa 123000km dobio razne racune proveravao i trebalo bi da je to to.Cak mi i Markedjani nesto tada proveravao kaze to je to.Sticajem okolnosti promenim posao i pocnem da radim od kuce pa za sve ove godine doguram do nekih 153000km.Jbg svi su sad u oglasu ta kilometraza ali ko veruje veruje nemam razloga sebe da lazem a i moze se sve proveriti na tehnickom posto sam sve vreme registrovao na istom mestu.Ali sve je to manje bitno vec da se vratimo na ono zbog cega sam tu.
Dodje kupac pogleda auto prvi dan svidja mu se.Dodje drugi dan opet mu se svidj i provozam ga ja malo sve kaze ok.Tu kroz pricu kazem da sam uradio veliki servis pre 20000km majstor mi stvarno rekao da sve sto smo menjali je iz prve ugradnje.Menjao sam diskove i plocice prosle godine i reko ako ti bilo sta krupnije zatreba imas servis u Pinosavi jako dobri majstori.
Zove treci dan kaze voleo bi on da auto odvezemo do servisa,rekoh moze.Gde idemo.Kaze pa do Pinosave.
Zakaze u 15h ali dodje vec u 12h pa nisam mogao ni da radim.Odemo ranije u Pinosavu i cekamo na suncu sat ipo do onih 15h kad je zakazao a onda krecu muke moje.
Prvo Radenko.Koji auto je u pitanju,reko evo ovaj.Kaze ovaj krs

Dignu ga na dizalicu sad gleda neki mali majstor.Auuuu gume su 2012 god.Jbg imam zimski set nove a letnje mi nisu lose nisam presao 20k sa njima sad godiste jeste matoro ali za 2-3000km godisnje.Jbg
Otisao nosac motora desni (to sam menjao pre godinu dana stavio Febi koji verovatno nije dobar ali ok)
Otisao donji nosac ok on nije skup.
Napuklo kuciste termostata to nisam znao ali kosta 20e.
Silen blokovi isto 20e
Amortizeri su kaze pred zamenu (moguce ali ja ne cujem da lupaju niti bilo sta drugo)
ZAdnji stabilizatori za zamenu (isto kostaju 20e)
Prikace ga na komp nema nekih gresaka.
Kaze zamajac se ne cuje.Dizne ok.
Ali kaze malo je tvrdje kvacilo,nasta ja odgovaram takvo je od kad sam ga kupio.Jbg niste probali novo.Ko jos menja kvacilo ako je malo tvrdje.
Izracuna sve ove stavke kaze 50000 din bez kvacila.
Dogovorim se posle u povratku kuci da cu mu spustiti cenu 300e pa nek to opravi.
Peti dan musterija mi dolazi 100m od kuce i zove me da idemo kod notara da napravimo ugovor.KAzem svrati do mene da se obucem,kaze eto me.
Posle pola sata mi se javlja i kaze reko mu neki njegov strucnjak iz Dobanovaca da ne uzima 1.8 tdci jer je taj los nego TDDI.Reko pa jel taj radi Forda.Neradi on radi neke druge aute,pa reko nemas ti te motore TDDI od 2005 god.U svakom slucaju odustaje jer je tvrdje kvacilo.
I sad se pitam ko me tuko po usima da pricam o Pinosavi i reklamiram nekog dzabe.
Poenta.
Kad oteras svoj auto ok je da ti majstor sve pretrkeljise pa ti radi sta je hitno.
Kad prodajes a prodavao sam 10 tak auta majstor retko tj nikad nije gledao odozdo ove gumene delove vec motor dizne zamajac a ostalo je potrosno i jeftinije.
Ovako tesko da mozes naci neki auto od 2000-3000 da nema nesto da mu nije ispravno.
Glavna stvar je da su RSD ovci gledali 30 min i nista nisu naplatili ja izgubio dan i dzaba potrosio gorivo a ovaj nije nikad vozio Forda niti ce i sad je bio u Pinosavi i nikad vise.
A ja ih sad pomenuo i nikad vise da mi zmija pije oko