Nije me bilo duže vreme na forumu, vidim najezda u poslednje vreme fokusa mk2, pa evo da ispratimo Trend.
Auto je zapravo sestrin (al bitno je da burazer još uvek ima dijagnozu

), njen prvi auto, tražio sam i gledao klasu ispod focusa, zapravo nisam ni jednog pogledao pre ovog, već par puga 206, clia i 5-6 fiesti. Na ovog focusa sam sasvim slučajno naleteo i to je bilo to.

Em što nije tako ženskast, em što je veći nego što je za nju potrebno, ali kada sam ga pregledao, nije bilo potrebe da se potraga nastavlja... Pregledan je i isti dan kupjen, ovde u Beču, od prvog vlasnika, nekog čiče, poznanika mog stanodavca (i zapravo je sve vreme bio u komšiluku, al jelte, ko još obraća pažnju na klot sivog focusa).

Uvezen, registrovan pre mesec dana, odrađeni servisi i sad je u nemilosti sestre.

Šalim se naravno. Uklopio se u ograničenje od 80kW za vozače početnike, jer je ovaj od 66kW, na satu je imao 128k, potvrđenih u ÖAMTC-u, uz potvrdu da je accident free i od jednog vlasnika. Ono što me je kupilo je stanje auta kako enterijera tako i eksterijera, liamrija nema niti jednu jedinu tačku, a farba je fabrička. Sve plastike na braniku, kvake, lajsne, fabrčki tamno-sive, uglavnom su crne kad bude prepravki.. Enterijer takođe, sedišta, dugmići, volan, nebo, sve baš. Patosnice original, radkapne... Zamenski delovi originalni, na primer metlice su Bosch-ove, po tome vidim da je neko držao do automobila. 2 seta felni, oba doduše na čeliku, to je i prva stavka za upgrade.
E sad, klot klot klot, isto kao moj prvi auto, focus mk1, što je bio, samo ovaj u 10x boljem stanju, oba siva. Što i nije tako loše, na klot autu su najveće promene početno/krajnje stanje (ako krajnje stanje sređivanja uopšte psotoji

).
Sređivaću ga kao da je moj, a sestra će biti srećna.
Planovi su:
-VOLAN - ova guma, užas, videću da li uzeti kožni sa tri kraka ili sa 4 pa ugraditi tempomat (na yt DIY deluje jednostavno dosta?)
-17-ke sa 5 ili 6 krakova,
-Zvučnici sony, lomim se između multimedije i sony-ja fabričkog, prvi ima estetiku a drugi kvalitet zvuka...
-Tonirati stakla blago (ako je moguće to sad kod nas?)
-Maglenke napred
-Naslon za ruku
-Naručio sam sa Alija točkiće za klimu i biće još sitnica
A o tom po tom:
-Crni farovi
-Sedišta
-Branike, pragove, od 'sportskije' braće
-Boki da ispegla nešto malkice...