Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo MK3 check engine

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
arneeee
Poruka: 152
Član foruma od: nedelja, 11. feb. 2018. u 19:40h

Poruka od arneeee » nedelja, 21. jun 2020. u 20:57h

Imam problem sa check engine lampicom na Ford Mondeu Mk3 2005 godina 2.0TDCi motor
Do sad mi se lampica grijaca palila kada dodam naglo gas i ja ugasim auto i ponovno upalim sve normalno.Danas ocistio egr i onu cijev sjajnu i sjedem u auto do grada.Pun gas upali mi lampicu grijaca.Ja stanem sa strane i ugasim auto kad ono check engine se ne gasi.Imao sam slican problem u januaru ali mi se check engine gasio kroz 3-4 sata jer kao racunar zapamti gresku kad se lampica grijaca upali vise puta pa onda upali check engine.
Da li ce se i sada ugasiti ili nisam smio skidati ovu cijev sto ide iz egr?

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4931
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Ford Mondeo MK3 check engine

Poruka od Djole » nedelja, 21. jun 2020. u 21:09h

Na dijagnostiku za početak. Chek ima mnogo značenja i grešaka. Grejač je obično jedan kroz jedan problem sa ubrizgavanjem goriva.

Послато са Mi 6X помоћу Тапатока

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

arneeee

Poruka od arneeee » nedelja, 21. jun 2020. u 21:23h

Dizne mijenjane i kodirane u martu.Za lampicu grijaca mi je mehanicar rekao da trebam ocistiti turbinu jer je u njoj problem.Tako da dizne otpadaju,ali me brine ova lampica motora koja se nikad do sad nije palila

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » nedelja, 21. jun 2020. u 23:18h

vrlo moguće da su dizne opet jer nee gasi lampicu chek

arneeee

Poruka od arneeee » ponedeljak, 22. jun 2020. u 06:49h

A da li postoji mogucnost da sam ja sta zafrkao prilikom skidanja egr i one cijevi sto ide od njega u motor ili turbo ne znam tacno gdje.Prosli put sam cistio i sve dobro bilo.Juce na isti nacin ocistio i nakon sto mi je upalio lampicu grijaca pri jacem gasu,ja ga ugasio upalio ostala goriti lampica check engine.Evo i sad gori i bode u oci
Auto ide kao i prije,nema cudnih zvukova,ne trese ili nesto slicno,znaci bas kao prije samo sto gori ta lampica

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 22. jun 2020. u 09:07h

Zalepi zvaku preko lampice
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

arneeee

Poruka od arneeee » ponedeljak, 22. jun 2020. u 14:55h

Dobra ideja 😂😉
Bio na dijagnostici kazu turbina pri kraju pa je pocelo paliti,prve dvije greske izbacilo egr a druge dvije turbinu.Mehanicar kaze kad zamijenim turbinu da ce se i ove greske od egr ukloniti,pa nadam se da je tako

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 22. jun 2020. u 23:22h

pre će biti obrnuto.zbog egera ne radi turbo kako treba

Nikola312
Poruka: 1175
Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h

Poruka od Nikola312 » utorak, 23. jun 2020. u 10:22h

Na tim motorima turbio crkava jednom u nikad, ne verujem da je tu problem.

arneeee

Poruka od arneeee » utorak, 21. jul 2020. u 03:00h

Takodje mi i na malom gasu izbacuje neki dim koji je izmedju plave i crne boje i turbinu jace cujem nego prije da pisti tako da pretpostavljam da je turbina pri kraju 🙁

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 21. jul 2020. u 08:59h

И много искуснији људи не дају претпоставке тако лако .
Дијагностика каже колики притисак прави турбина и види се да ли је како треба или није .
Очиташ све параметре рада мотора , па неко искусан може да види где је проблем

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 21. jul 2020. u 16:46h

Nikola312 piše:
utorak, 23. jun 2020. u 10:22h
Na tim motorima turbio crkava jednom u nikad, ne verujem da je tu problem.
Slazem se. Zatvori EGR sta ce ti to.

Najverovatnije ubrizgavanje(pumpa i dizne)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

arneeee

Poruka od arneeee » sreda, 22. jul 2020. u 01:25h

Dizne mijenjane u martu...Nemam iste probleme kao tad sto je bilo.Auto cim se zagrije ne pali lampicu i ne gubi snagu,samo kad je hladan je upali

duratecHE
Poruka: 4278
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Poruka od duratecHE » sreda, 22. jul 2020. u 02:07h

Samo dizne? Pumpa, remontovana ili ne? Ako pumpa nije remontovana možeš mjenjati dizne do besvesti, sjebavace ih kao sto je i prethodne
Koje je god mondeo, pitam zbog turba. Ako je pre 2006- šansa da je turbo u defektu je jaaaaaako mala
Da nije tebi busan intercooler ili crevo intercoolera posto kažeš da čuješ šištanje i za to je karakteristična pojava dima mada to nebi palilo lampu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

arneeee

Poruka od arneeee » sreda, 22. jul 2020. u 02:13h

Samo dizne,uneseni kodovi i to sve.Pumpa nije nista dirana ali kaze majstor da i ne treba jer je dobra.Pokazuje mu na problem sa turbinom,tacnije samo da se treba ocistiti,nije da crkava.Mondeo je 2005 godina
Znaci potrebno je ocistiti turbinu.Ali meni se ne isplati cistiti samo vec cu uzeti drugu turbinu i zamijeniti i ovu rezerve ostaviti.Kod majstora gdje sam dizne radio kaze da ima dobru a i cijena je pravo jeftina
duratecHE piše:
sreda, 22. jul 2020. u 02:07h
Samo dizne? Pumpa, remontovana ili ne? Ako pumpa nije remontovana možeš mjenjati dizne do besvesti, sjebavace ih kao sto je i prethodne
Koje je god mondeo, pitam zbog turba. Ako je pre 2006- šansa da je turbo u defektu je jaaaaaako mala
Da nije tebi busan intercooler ili crevo intercoolera posto kažeš da čuješ šištanje i za to je karakteristična pojava dima mada to nebi palilo lampu.

Pali mi samo lampicu grijaca sad pri naglom gasu dok je hladan.Lampicu motora sam ja ugasio odma.Saraf nisam dobro stegnuo pri vracanju egr ventila pa valjda vukao zrak ili nesto

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » sreda, 22. jul 2020. u 02:20h

Idi ti da premeris prelive, zamena/remont dizni bez remonta pumpe su bačene pare, bukvalno bačene. Opipljici dolaze od pumpe- staviš drugu diznu opet dolaze od pumpe.... remontuje pumpu i dizne- nema opiljaka, prosto kao mala rakija

arneeee

Poruka od arneeee » sreda, 22. jul 2020. u 02:34h

Ovako...Sve 4 dizne su zamijenjene u martu.Lampica grijaca mi se nastavila paliti i poslije te zamjene ali slabo skroz,samo kad ga stisnem gas u pod.Auto mi se ne gasi,ne trza,pali ko mina,vuce isto kao prvog dana,dok prije zamjene dizni auto se gasilo vise puta u voznji otprilike na svaki 1-2 km i to na pola gasa.Dizne su mjerene i ja se bas ne razumijem u to ali pokazuje da je dosta ispod te granice kad se trebaju mijenjati.Pumpa je isto skidana i kazu da je uredno sve.
Sad za taj intercooler ne znam ali du crijeva sva citava koliko sam ja mogao vidjeti

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » sreda, 22. jul 2020. u 02:42h

Polovne dizne stavljene? Na “patosu” se i pali lampica kada su dizne u problemu. Zamenom si dobio malo bolju situaciju, privremeno, nisi resio problem. Samo je jedan način da to uradiš jako treba, sve ostalo je krpljenje i kratkog veka
Taj majstor radi ford vozila ili je vagen majstor? Da li ti je taj posao uradio specijalizirani servis za remont ubrizgavanja ( jako bitno- delphi ubrizgavanje ) ili lokalni mehaničar koji sve zna da radi- skinuo sa drugog leša i stavio na tvoj auto i rekao - to je to, radi

Poslednja izmena: duratecHE, na dan sreda, 22. jul 2020. u 02:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.

arneeee

Poruka od arneeee » sreda, 22. jul 2020. u 02:50h

Samo fordove nista drugo
Ne pali se sad svaki put pri gasu u podu,nego na nekih 110-120km/h
Zato mi toliko i ne smeta jer u BiH se nema gdje voziti 80 a kamoli 120km/h,a i cim ga provozam malo ne pali se.
Ona poluga od aktuatora sto ide u turbinu mi zapinje.I kad god upali lampicu ta poluga se ne vrati do kraja tj u pocetni polozaj.Kada je malo vucem rucno gore dole i kad se krene malo lakse pomijerati,onda ne pali lampicu neko vrijeme

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » sreda, 22. jul 2020. u 02:52h

Ok, to sa polugom se ne sme dešavati i kreni od toga prvo. Zameni CEO turbo, stisni ga u patos uz neko brdo- ako sevne Lampa kao munja nema šta...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“