Pomoć oko dizni
Moderator: Dragomir
- schmalz
- Poruka: 24
- Član foruma od: subota, 9. feb. 2019. u 21:28h
Pomoć oko dizni
Pozdrav.
Imam jedan problem, a pošto se slabo razumem u mehaniku stvarno ne znam kako da se ponašam... Auto mi je Focus II 2006. godište 1.6 tdci, i sad kad sam u prvoj i drugoj brzini na malom broju obrtaja hoce po nekad auto da se ne, odnosno da padne broj obrtaja sa recimo 1500 na 1200 i da se odmah vrati u normalu... Posle auto vuče i ide bez problema. Odveo sam ga kod majstora (prvi put taj majstor) koji mi je malopre javio da su najverovatnije dizne, ali da sa sigurnošću ne zna jer bi trebalo da se radi dijagnostika motora odnosno dizni, a to ovde kod nas u Nisu ne rade. Rekao mi je cene novih i reparacija i ja to ne mogu trenutno da platim... Preporučio mi je da probam ako to neću sa ubacivanjem aditiva u gorivo za čišćenje dizni, i da vidim da li će tako bar malo rešiti problem...
E sad treba mi savet sta mislite da mi valja činiti? Za nove dizne nemam para, a da li (ukoliko su samo zaprljane) taj aditiv može da mi pomogne, kao i kako se tačno ponašaju dizne u ovakvim slučajevima? Da li mogu da vozim auto neko vreme tako, da li mogu na duži put sa njim ili nije preporučljivo? Ja sam misle ja da ga lepo prodam i ćao... Hvala na odgovorima
Imam jedan problem, a pošto se slabo razumem u mehaniku stvarno ne znam kako da se ponašam... Auto mi je Focus II 2006. godište 1.6 tdci, i sad kad sam u prvoj i drugoj brzini na malom broju obrtaja hoce po nekad auto da se ne, odnosno da padne broj obrtaja sa recimo 1500 na 1200 i da se odmah vrati u normalu... Posle auto vuče i ide bez problema. Odveo sam ga kod majstora (prvi put taj majstor) koji mi je malopre javio da su najverovatnije dizne, ali da sa sigurnošću ne zna jer bi trebalo da se radi dijagnostika motora odnosno dizni, a to ovde kod nas u Nisu ne rade. Rekao mi je cene novih i reparacija i ja to ne mogu trenutno da platim... Preporučio mi je da probam ako to neću sa ubacivanjem aditiva u gorivo za čišćenje dizni, i da vidim da li će tako bar malo rešiti problem...
E sad treba mi savet sta mislite da mi valja činiti? Za nove dizne nemam para, a da li (ukoliko su samo zaprljane) taj aditiv može da mi pomogne, kao i kako se tačno ponašaju dizne u ovakvim slučajevima? Da li mogu da vozim auto neko vreme tako, da li mogu na duži put sa njim ili nije preporučljivo? Ja sam misle ja da ga lepo prodam i ćao... Hvala na odgovorima
-
- Poruka: 102
- Član foruma od: subota, 22. sep. 2018. u 14:49h
Re: Pomoć oko dizni
Imas u Nisu servis koji proverava i reparira dizne bez slanja bilo gde. To rade sve u svojoj radnji.
Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
- schmalz
Ima, al nemam ja sad te novceMaki Ford Fokus piše: ↑utorak, 9. jun 2020. u 17:04hImas u Nisu servis koji proverava i reparira dizne bez slanja bilo gde. To rade sve u svojoj radnji.
-
Najjeftinije ti da proveri...
Ili idi negde na dijagnostiku pa da vide koja dizna koliko ima kapaciteta.
Ili idi negde na dijagnostiku pa da vide koja dizna koliko ima kapaciteta.
- schmalz
Jel zna neko ko je u Nišu proveren da radi dobro dijagnostiku?
-
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h
Gde je taj servis? Da nije mozda prema Niskoj Banji?Maki Ford Fokus piše:Imas u Nisu servis koji proverava i reparira dizne bez slanja bilo gde. To rade sve u svojoj radnji.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-
Da, brzi brod skretanje prema Suvom Dolu.
Msm cuo sam vise pozitivnih iskustva sa njima i znam par zadovoljnih mušterija.
Msm cuo sam vise pozitivnih iskustva sa njima i znam par zadovoljnih mušterija.
-
- Poruka: 96
- Član foruma od: subota, 19. okt. 2013. u 15:15h
Pozdrav,
Ako uspes da resis, molim te objavi ovde. Vucem isti problem vec 3-4 godine, na istom motoru. Niti se pogorsava, niti se poboljsava. Niko kod koga sam bio, ne zna sta mu je, a bio sam kod raznih
Ako uspes da resis, molim te objavi ovde. Vucem isti problem vec 3-4 godine, na istom motoru. Niti se pogorsava, niti se poboljsava. Niko kod koga sam bio, ne zna sta mu je, a bio sam kod raznih

Ford Focus MK2/2007.god/1.6tdci/110ks
- schmalz
Bio sam kod majstora, on odolativnom metodom rekao da su dizne, nosač motora nije proverio, a kad smo posle zajedno gledali pod haubu primetio je da mi crevo za vazduh nije u dobrom stanju (crevo za interkuler valjda)... Videcu ovih dana, ali bukvalno nema ni jedan simptom loših dizni....
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Prvo da se iscitaju greske na dijagnostici paonda da se postavlja dijagnoza a ne da se nagadja
Ima li nafte oko dizni ili je suvo?
Ako te dobro razumem auto kao da "proguta knedlu" i posle toga sve normalno?
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Ima li nafte oko dizni ili je suvo?
Ako te dobro razumem auto kao da "proguta knedlu" i posle toga sve normalno?
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- schmalz
Da, moze se tako reći... Oko dizni ima prljavštine, dole kod motora, ali kontam sve je to normalno... Koliko se meni cini nema da curi ulje. Pre nedelju dana menjao sam crevo interkulera, ali gornji deo (rebrasti) i tad smo radili dijagnostiku i nista nije pokazivao... Sad je donji deo pukao a evo i slike Čak je juče počeo i crni dim da izbacuje na kratko, ali se više nije vraćao....
Edit: auto pali kao ranije bez greške, dok stoji u leru 900 obrtaja ni da maknu, kad je u većoj brzini sve u redu.... E da, kad sam promenio gornji deo creva par dana je počeo da vuče kao lud, i onda od jednom ovako...
Edit: auto pali kao ranije bez greške, dok stoji u leru 900 obrtaja ni da maknu, kad je u većoj brzini sve u redu.... E da, kad sam promenio gornji deo creva par dana je počeo da vuče kao lud, i onda od jednom ovako...
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
To sto ti slabo vuce i baca crni dim je zbog ovog creva, nije ni ono moglo puci tek tako odjednom
Nije normalno da ima ni ulja ni nafte oko dizni
Za pocetak zameni to crevo, skini poklopac motora i slikaj nam tu "prljavstinu" oko dizni
Nije normalno da ima ni ulja ni nafte oko dizni
Za pocetak zameni to crevo, skini poklopac motora i slikaj nam tu "prljavstinu" oko dizni
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- schmalz
Crevo interkulera mi otislo Zna li neko gde ima da se uzme original? U Nisu mi traže 80e za polovni, to neću da kupim
- schmalz
Rešeno. Problem je bio u nosaču motora, gde je usled slabljenja jednog nosača doslo do povećanih vibracija motora. Puklo je prvo crevo za vazduh, koje sam sanirao. Zadnje je puklo crevo interkulera, i tu me je zajebao majstor jer kad je gledao rekao je da su dizne pa sam mu poverovao. Zbog toga sam ja vozio (jer mi je on rekao da mogu) , izgorelo mi sve ulje, filteri otišli u djavola. E sad, promenio sam crevo interkulera, sve filtere, no sam motora, testirali smo injektore (koji nisu pokazali nista loše) i sad je sve u redu, auto ide bez greske. Sve ukupno oko 23.000 dinara.
- Stefan_93
- Poruka: 1516
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Pozdrav.
Zanima me da li mogu da vozim auto s obzirom da je počeo da dimi uglavnom na prvo paljenje?
I da li dijagnostikom može da se očita neka greška vezana za diznu ako je u problemu. (znam da je najbolje skinuti i odneti direktno na sto da se proveri što svakako i planiram da uradim)
Simptomi: Svetlo plavi dim i neravnomeran rad, traje oko minut možda. Čak i danas kad nije mnogo hladno on dimi. Čim zagreje okej radi.
Zvao sam servis, rekli su mi na prvu da je neka dizna, da nakon gašenja ostaje gorivo u cilindru i da se to dešava samo na prvo paljenje i da zato izbacuje dim i trese. Tek od ponedeljka mogu da pogledaju, a do tad da li voziti auto ili da skinem dizne i odnesem na proveru? 1.6 tdci 80kw
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Zanima me da li mogu da vozim auto s obzirom da je počeo da dimi uglavnom na prvo paljenje?
I da li dijagnostikom može da se očita neka greška vezana za diznu ako je u problemu. (znam da je najbolje skinuti i odneti direktno na sto da se proveri što svakako i planiram da uradim)
Simptomi: Svetlo plavi dim i neravnomeran rad, traje oko minut možda. Čak i danas kad nije mnogo hladno on dimi. Čim zagreje okej radi.
Zvao sam servis, rekli su mi na prvu da je neka dizna, da nakon gašenja ostaje gorivo u cilindru i da se to dešava samo na prvo paljenje i da zato izbacuje dim i trese. Tek od ponedeljka mogu da pogledaju, a do tad da li voziti auto ili da skinem dizne i odnesem na proveru? 1.6 tdci 80kw
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока