Od pre 10tak dana sam ponosni ( drugi po redu ) vlasnik ovog Ford Caprija iz 1970 godine. Juce sam ga izvukao iz garaze gde je spavao punih 20 godina i odvukao do drugara. Sledeci korak je da se sledece nedelje prebaci u garazu na drugom kraju grada koju sam iznajmio sa jos jednim prijateljem.
Ovo je prvi izlazak na sunce za 2 decenije koliko stoji u garazi a ova "foto reportaza" ce da vam objasni ceo komplikovani proces proces izvlacenja, spustanja, slepanja, mucenja, cimanja.... Auto je bio na F.Gori u garazi, zatvoren 20 godina i bilo mu je tesko prici i peske a ne dzipom da se izvuce. Potom je morao da se osposobi ( otpakivanje kocnica ) a onda da se spusti nekih 200 metara gadnog nagiba do puta a onda je vec sve bilo lako...

i na kraju ekipa! thumbup

Auto je 1970 godiste, deda je prvi vlasnik i kupljen je u Nemackoj gde je covek radio, prva registracija kod nas je oktobar 1973. Bio je beo ali je sad crven, prefarban je krajem 80tih a gita nema nigde! Tad je i uradjen enterijer koji je u super stanju ( sedista-nebo ), stranice su malo propale i tabla je pukla na 2 mesta ali nije strasno. Limarijski je zacudjujuce dobar obzirom na stajanje. Sva krila su zdrava a imam posla oko trepni i jednog ruba i malo levih vrata. Ocekujem da ce i pod da se pojavi i mozda zadnje levo krilo...sve u svemu, mozda par stotina evra limarskih radova i sve je ok, nema potrebe za nekom ozbiljnom hirurgijom. Auto je bio na dizalici a pri tom su mu otvarana vrata koja su se zatvarala bez ikakvog problema, sto je odlican znak. Imam sve lajsne, slova i detalje i sve je u super stanju a samo mi fali zadnja lajsna na prtljazniku da bi bio skroz kompletan. Motor je 1300 V4 ( sve ima i deluje kao da ce moci da upali ) a oprema je XL ali me mehanika ne brine mnogo, planiram da swapujem 1.7 V4 koji je, kako cujem, mnogo bolja opcija za ovu pixlu.
Na srecu, vlasnik je ziv ( i pri tom divan covek ) pa je papiroloski sve ok i auto je sad na mom imenu.
Stefan mi je dekodirao VIN i kaze da je :
Drive - 1 - zadnja vuča
Engine - JX - 1.3 V4, verovatno onaj LC sa 50 konja, šta piše na nalepnici na dekli?
Axle - W - prenos 3.75 u diferencijalu ( mislim da je axle oznaka N a ne W sto znaci 4.11... ? )
VIN - napravljen u Kelnu, marta '70-te
Težak je 895 kg.
Interesantno, auto je napravljen u istoj fabrici u isto vreme kao i moj Focus samo 34 godine ranije a da stvar bude jos interesantnija, Deda je vozio auto kod istog majstora u NS, kod kog ja vozim mog Focusa ( cuveni porodicni servis za Forda )....

Ono sto mi jako treba sad su pare i RS felne...