Jurim da kupim polovni C-Max II, 2012-2015.
Prelazim oko 10-15k km godišnje, većina po gradu (kuća poso poso kuća i vrtić). Sve su kratke razdaljine, ispod 10km, i par puta godišnje odemo ili do vikendice ili tako negde.
Trenutno vozim Suzuki SX4 benzinac, i svi prethodni automobili su mi bili benzinci. Koliko vidim većina ovih makseva je dizel, oko kog imam pomešana osečanja, ali ništa presudno.
Tako da - koja mi je najbolja opcija za motor? Koji da tražim, koji da izbegavam? Da li da uzmem automatik?
Nikada nisam imao, ali sam vozio tuđe, i ume da bude opuštajuće. Ali nije mi ni to presudna stvar, radije bih uštedeo na gorivu ako je primetna razlika, ili izbegao neki nepotrebni dodatni servis.
Znam da moram da imam tempomat. Viđao sam da ima da se uzme na netu samo dugmići i da se presade, i koliko sam razumeo posle se samo nešto aktivira preko kompa?
E sad, da li to zavisi od ostatka opreme, kao ako vidim da nema pozadi el. prozore, da znam da neće imati ni opciju da se uključuju stvari u kompu?
Ili na primer ulazak bez ključa, paljenje na dugme, samosklapajući retrovizori, navigacija, bluetooth, dnevna svetla...?
Koliko su takve stvari zezanje posle dodati, šta je 2h posla a šta je nemoguće?
Da znam kada biram auto na oglasima, šta mogu da preživim da nema a šta mora da ima?
I generalno, bilo šta šta znate a ja sigurno ne znam oko ovog forda, recite, posavetujte, spasite me greške.
Šta god kupio sada znam da ću ga voziti minimum 5 godina, pa bih da se postaram da bude dobrih 5 godina, pa moram da uradim domaći.
Hvala unapred na svim odgovorima