Motor za capri MK1
- NEX47
- Poruka: 52
- Član foruma od: ponedeljak, 21. dec. 2009. u 11:49h
- Kontakt:
Motor za capri MK1
Vec par dana pregledam teme,pa posto sam zakljucio da na forumu postoji dosta ozbiljnih predloga sto se tice prerada. Da pitam i ja za po koji savet! Zanima me po vasem misljenju,da li u starom sestocilindrcnom 2,0 V motoru ima potencijala za tuning? Motor je iz Siere 83godiste, a ja bih ga stavio u Capria MK1
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Motor za capri MK1
Nema nikakvog potecijala...
- NEX47
- Kontakt:
Moje misljenje je da svaki motor moze da se, zargonski receno,frizira, ali ako ti tako kazes prihvatam posto vidim da imas znajna o fordovima. Moze li savet, sta bi bilo najbolje da se ubaci a da je bez puno elektronike?
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Naravno da moze svaki motor da se "frizira",samo je pitanje koliko ces snage iz kog motora da izvuces za odredjenu sumu novca. Mozes da ubacis 2.0 DOHC iz Sierre,fabricki ima 120-tak konja,pa ako ti je to malo mozes da se igras sa njim koliko hoces. 
- NEX47
- Kontakt:
A sta sa instalacijom i kompom,prebacivati i to ili pokusavati sa nekom drugom granom i karburatorima?
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Pa nije toliko veliki posao prebaciti elektriku i komp i ostaviti svu elektroniku motora koja je zahvalnija za dalji rad na samom motoru,barem je moje misljenje takvo.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Najbolje kupiti ceo auto,stranac i sve redom skidas sta ti treba,najjeftinije tako izadje. Posle ostatak auta prodas i eto.
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21713
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Koji je sad motor ili je bio u Capriju ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- NEX47
- Kontakt:
Pa nerazumem se bas u elektriku pa mi je zato to problem.A bio je 1,7v motor,pa mislim da je on ipak slab za preradu.Mislio sam taj stari V6 2,0 da radim i da probam da ga busim na 2,3 mada nisam siguran dali to moze,a njega mogu da nadjem sa sve menjacem za 100e,naravno mislio sam i diferencijal da menjam,da stavim diferencijal sa poluosovinama.Strance sam nalazio i Siere a i Skorpione kosvorde ali automatike sto mi neodgovara ipak je manuelac MANUELA a i kostaju od 700e do 1000e.Izvinite sto nisam odgovarao na vreme KRKAO SAM NA SLAVI !
- Markedjani
- Predsednik kluba

Neki zlatan kompromis ti je 2.0 pinto.
Nije težak za ugradnju pošto su 95% sa dvogrlim karbom a ićiće sasvim fino sa njim,nije skupa reg,nema preveliki cug i može da se malkice naturpija.
Mislim da će ti njegovih 100-ak ks biti sasvim pristojno.
2.0 DOHC je najbolja varijanta ali dosta teška za implementaciju pošto ti je elektronika potpuno strana a ima je dosta kod njega... plus mora da se prepravljaju nosači i još poneke sitnice... gosn Van bolje zna od mene.
2.0 pinto nosi skoro svaki iole veći Ford sa zadnjom vučom... tako da ti neće biti problem da nabodeš neki dobar.
Nije težak za ugradnju pošto su 95% sa dvogrlim karbom a ićiće sasvim fino sa njim,nije skupa reg,nema preveliki cug i može da se malkice naturpija.
Mislim da će ti njegovih 100-ak ks biti sasvim pristojno.
2.0 DOHC je najbolja varijanta ali dosta teška za implementaciju pošto ti je elektronika potpuno strana a ima je dosta kod njega... plus mora da se prepravljaju nosači i još poneke sitnice... gosn Van bolje zna od mene.
2.0 pinto nosi skoro svaki iole veći Ford sa zadnjom vučom... tako da ti neće biti problem da nabodeš neki dobar.

- NEX47
- Kontakt:
Sto se tice prerade limarije,nosaca i tako toga nije nikakav problem,jedini problem je elektronika i instalacije,mrzim elektriku i elektroniku i sve to.Koji fordovi su nosili taj 2,0 pinto
- Markedjani
- Predsednik kluba

Koji nije 
Taunus,Granada,Cortina,Consul,Capri,Sierra,Scorpio... 90% Fordova sa zadnjom vučom su imali 2.0 pinto u ponudi.
Taunus,Granada,Cortina,Consul,Capri,Sierra,Scorpio... 90% Fordova sa zadnjom vučom su imali 2.0 pinto u ponudi.

- NEX47
- Kontakt:
Mozda i jeste bilo glupo pitanje, ali razumite me ovo mi je prvi ford.Dali je to V motor ili redni i koja mu je bliza oznaka da bih znao kako da ga prepoznam, npr. po broju motora ila nesto karakteristicno za njega
- Markedjani
- Predsednik kluba

redni četvorocilindraš...
Evo ti pinto 2.0 dvogrli karb u Sierri... ne mož ga omašiš... manje više isto izgleda i u ostalim fordovima sa zadnjom vučom.
Piše ti na bloku 20,18,16,13... to su ti kubikaže.

Evo ti pinto 2.0 dvogrli karb u Sierri... ne mož ga omašiš... manje više isto izgleda i u ostalim fordovima sa zadnjom vučom.
Piše ti na bloku 20,18,16,13... to su ti kubikaže.

- NEX47
- Kontakt:
Ne izgleda bas nesto ali razmislicu i o njemu,a sta mislis o DOHC ali na karburatore naravno da se napravi kraca usisna i dva dvogrla karburatora dali bi moglo da se usteluje paljenje bez kompa.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Prvo, jako teško (skoro nemoguće) da ćeš naći dobar zdrav Pinto koji u tom trenutku ima više od 80 zdravih konja.
Dalje, postoji i DOHC sa karburatorom i 110 konja koji ima elektronsko paljenje bez platina sa komutatorom. Nemoj da bežiš od struje u svakom slučaju, jer ako hoćeš da pobegneš od motora iz 70-ih moraćeš da imaš bližih susreta sa strujom.
Mene zanima šta je sa tim 1.7 koji je bio u Capriju.
Dalje, postoji i DOHC sa karburatorom i 110 konja koji ima elektronsko paljenje bez platina sa komutatorom. Nemoj da bežiš od struje u svakom slučaju, jer ako hoćeš da pobegneš od motora iz 70-ih moraćeš da imaš bližih susreta sa strujom.
Mene zanima šta je sa tim 1.7 koji je bio u Capriju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- NEX47
- Kontakt:
Pa nista stoji i ceka dali cu kupiti bolji ili ce on opet,malo preradjen, da przi asfalt
Reci mi koja je oznaka tog DOHC sa karburatoro i koliko ventila ima,ako moze
Reci mi koja je oznaka tog DOHC sa karburatoro i koliko ventila ima,ako moze
- Markedjani
- Predsednik kluba

N8 je oznaka DOHC motora sa karbom i ima dve bregaste i 8 ventila.
Ali taj motor ćeš naći... recimo veoma teško... pravio se svega dve godine.
I nema 110 konja koliko tvrdi mladi gospodin nego 100 do 105..
Ali taj motor ćeš naći... recimo veoma teško... pravio se svega dve godine.
I nema 110 konja koliko tvrdi mladi gospodin nego 100 do 105..

- NEX47
- Kontakt:
A od koje do koje godine se proizvodio ako znate? I sta je najbolje resenje za moju Kapriolu,pinto ili nesto drugo?
Zahvalan sam unapred za svaki komentar,predlog i ideju
!
Zahvalan sam unapred za svaki komentar,predlog i ideju
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Sto se plasis elektronike ? Pa neces ti nista tu da prepravljas , samo treba da nadjes par ciza koje napajaju efi instalaciju i da zans osnove kao radi efi i cemu sta sluzi na toj instalaciji bez upustanja kako odredjeni skop i radi .
Svi motori koji imaju samo MAP senzor ( nemaju razne vrste protokomera ) su veom zahvalni i nema sta da im se pokvari na instalaciji .
Nadjes semu iz auto date prekontrolises je i uporedis sa onom koju imas na motoru ( unimer u ruke ) cisto da vidis da li je sema 100% tacna . I lociras tih par zica , spojis ih sa 2-3 releja , i izvuces stalni plus i plus preko konatakta sa brave .
Ostalo ti je da nabudzis el. pumpu za benzin negde .
2.0 pinto sa platinama , ako mu dovedes struju na bobinu i gorivo u pumpu radice i na podu garaze ( ja probao
)
A ako ga spojis i sa hladnjakom , radice tako sve dok mu ne ponestane goriva . Novije injection vercije tog motora imaju oznake na bloku 165 185 205 ( prefiksi kubikaza ) , i mozes injection da zamenis sa karburatorom .
Nosace motora ne moras da pravis , samo nadjes neke od taunusa , granade , kaprija . Od skorpiona i siere su drugaciji .
V6 motore mozes birati iz bilo kog rwd forda . Mozes i 16v motore iz eskorta i modea relativno lako da ubacis u auto , samo sto ima prepravki . RS2000 16v moze da se ubaci usti , ima 150 ks , ali je njegov glavni problem sto mu je usis sa zadnje strane i verovatno ce udarati u pozarni zid . Isti takav motor imas u skorpionu ali sa 136 ks , i usisom na pravom mestu za RWD auto . Ova 2 su 16v varijante motora DOHC iz siere i skorpiona , koji isto mozes da stavis . Motor ima 120 ks .
Svi motori koji imaju samo MAP senzor ( nemaju razne vrste protokomera ) su veom zahvalni i nema sta da im se pokvari na instalaciji .
Nadjes semu iz auto date prekontrolises je i uporedis sa onom koju imas na motoru ( unimer u ruke ) cisto da vidis da li je sema 100% tacna . I lociras tih par zica , spojis ih sa 2-3 releja , i izvuces stalni plus i plus preko konatakta sa brave .
Ostalo ti je da nabudzis el. pumpu za benzin negde .
2.0 pinto sa platinama , ako mu dovedes struju na bobinu i gorivo u pumpu radice i na podu garaze ( ja probao
A ako ga spojis i sa hladnjakom , radice tako sve dok mu ne ponestane goriva . Novije injection vercije tog motora imaju oznake na bloku 165 185 205 ( prefiksi kubikaza ) , i mozes injection da zamenis sa karburatorom .
Nosace motora ne moras da pravis , samo nadjes neke od taunusa , granade , kaprija . Od skorpiona i siere su drugaciji .
V6 motore mozes birati iz bilo kog rwd forda . Mozes i 16v motore iz eskorta i modea relativno lako da ubacis u auto , samo sto ima prepravki . RS2000 16v moze da se ubaci usti , ima 150 ks , ali je njegov glavni problem sto mu je usis sa zadnje strane i verovatno ce udarati u pozarni zid . Isti takav motor imas u skorpionu ali sa 136 ks , i usisom na pravom mestu za RWD auto . Ova 2 su 16v varijante motora DOHC iz siere i skorpiona , koji isto mozes da stavis . Motor ima 120 ks .
- NEX47
- Kontakt:
Na koliko moze da se izvuce taj 2,0 pinto , posto bih nesta sa oko 150 konja, naravno uz jedan dobar friz i dali moze neka turbinica na njega
Evo pronaso sam i 2,0 dohc sa karburatorom to jest celu sieru sa plinom i papirima za tri ipo glave a i eskortov 2,0rs,to jest celog eskorta za pet glave.E sad sta se bolje isplati,mislim koi motor je bilj,izdrzljiviji
Evo pronaso sam i 2,0 dohc sa karburatorom to jest celu sieru sa plinom i papirima za tri ipo glave a i eskortov 2,0rs,to jest celog eskorta za pet glave.E sad sta se bolje isplati,mislim koi motor je bilj,izdrzljiviji
- Markedjani
- Predsednik kluba

Onaj koji je u boljem stanju... pošto su to u principu dva ista motora... razlika je u glavama... DOHC ima dve bregaste i 8v a RS ima dve bregaste i 16v.
DOHC sa karbom ima oko 100-ak ks a RS ima 150ks ali ima EFI ubrizgavanje.
DOHC ti je u autu sa zadnjom vučom tako da nećeš imati većih problema da ga staviš u Capri...
RS motor je u autu sa prednjom vučom i tu već dosta stvari nije na odgovarajućem mestu za auto sa zadnjom vučom.
Ako hoćeš zdravih 150ks... kupi taj RS i polako pakuj i prepravljaj.
DOHC sa karbom ima oko 100-ak ks a RS ima 150ks ali ima EFI ubrizgavanje.
DOHC ti je u autu sa zadnjom vučom tako da nećeš imati većih problema da ga staviš u Capri...
RS motor je u autu sa prednjom vučom i tu već dosta stvari nije na odgovarajućem mestu za auto sa zadnjom vučom.
Ako hoćeš zdravih 150ks... kupi taj RS i polako pakuj i prepravljaj.

- NEX47
- Kontakt:
Dali bi onda glavo sa 16v mogla da dodje umesto glave sa 8v
- Markedjani
- Predsednik kluba

Ne...
Mislim može ali lista prepravki je poduža... samim tim i neisplativa.
Mislim može ali lista prepravki je poduža... samim tim i neisplativa.

- NEX47
- Kontakt:
Pa onda nista.Nego neznam dali ovaj pinto 2,0 moze da istrpi neku turbinu i dali moze da mu se nabograde dizne za hladjenje cela klipa,tj.dali ima neku magistralu na donjem delu bloka iz koje mogu dizne da se izvedu.