viewtopic.php?f=6&t=22370
Došla je na red "privremena" zamena, dok ne vidimo u kom smeru se razvija ova kriza i kako će nas pogoditi.
Izgubili smo malo njutna, narandžastu boju i 30-tak hiljada na registraciji, a dobili smo još dvoja vrata i gepek bez boce za plin.
Mazda 3 MPS, 2011-to (prva rega 2012), boja perla bela.

Motor benzin (naravno) 2.3 turbo (prethodnik) svih Ford ecoboost motora.
U startu dolazi sa 260ks i 380nm. Direktno ubrizgavanje. Dobro podnosi naš benzin.

Na svakoj koju sam gledao nedostaje poklopac akumulatora??? Možda su pozlaćeni, pa ih mažnjavaju.

Samo prednji pogon, fabrički sper (nije Quaife

Auto prešao celih 52.000 km. U prevodu, tek razrađen.
Unutra takođe odlično stanje. Sedišta top, bez tragova na njima, volan malo uglačan, ali ništa strašno.

Gepek je malo manji nego kod Focusa, ali bez boce za plin je značajno upotrebljiviji.

Ispod je bukvalo spotless, tačke rđe nema, kapi ulja, sve pod konac. Amorti dobri, diskovi prednji blago potrošeni, prednje pločice upravo stavljene (ATE), zadnje kočnice full.

Čak ni tegova na felnama nema, ne trese ništa u vožnji, a ni pri kočenju.
Kada sam video auto odozdo, prestao sam da utežem lika za cenu, prosto bi me bilo sramota da mu skidam cenu za još 100-200 eur, pošto je ispao veoma korektan i ništa nije lagao ili krio.
Od opreme ima SVE.

Grejači sedišta, grejači šoferke (ford geni), keyless ulazak i startovanje motora, Bi xenon farovi sa zakretanjem u krivini, blind spot monitor, dvozonska klima, BOSE ozvučenje koje gruva, subwoofer u gepeku fabrički, tempomate i ko zna šta još. Nisam stigao da je pretresem još uvek.
Prosečna potrošnja u poslednjih par meseci. Za 260KS i čist grad, ovo je odlično.

Utisci o vožnji u nastavku.