Tecnost za brisace-lampica
Moderator: Dragomir
- bobco77
- Poruka: 44
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 10:18h
Tecnost za brisace-lampica
Vec 2 dana mi je upaljena lampica za tecnost za brisace,barem tako kazu neka upatstva koje sam skinuo odavde,od foruma.Znaci,da potesetim auto je Ford Fiesta 1.25 Zetec S 16v ghia model iz 1997.Lampica na kontrolnoj tabli mi se upalila nekolko sati,pa se ugasila,pa opet se upalila sutradan i evo vec 2 dana je upaljena a tecnost u rezervoaru za brisace ima,kupio sam i stavio oko 3l.Moj "majstor" kaze da se ne bojim da nije nista opasno i da vozim,ali ja tako ne mogu,oci su mi samo tamo.Evi slikao sam da vidite tacnije za koju lampicu se radi pa pomagajte,od sta bi moglo da se upali?

- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Re: Tecnost za brisace-lampica
kod mene Del boy pocupao sijalicu

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zeza te senzor u posudi, skini ga i dobro očisti ili kupi drugi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- bobco77
Pa to sam hteo da znam,dali ima senzor uopste za tu tecnost,jer pitao sam 2-3 majstora ovde kod mene i svi mi grce ramena,kao da su pali s marsa,pa ne znam,pa da nije neki senzor za rashladne tecnosti,pa da ti se ne pregrijava auto,iskreno smesni su,a ja se zivciram.....
E sad drugo pitanje:kako da dodzem ja do tog senzora,kako da ga izvadim,odozdo,nad plastike(blatobrana) tocka?Sta treba da uradim za da stignem do tog senzora?Da skinem prvo plastiku nad desnog tocka?Onda sta?Dajte malo objasnite,hocu sam da popravim ovo jer za majstora ovo je nebitna stvar i ne zamaraju se mnogo...
E sad drugo pitanje:kako da dodzem ja do tog senzora,kako da ga izvadim,odozdo,nad plastike(blatobrana) tocka?Sta treba da uradim za da stignem do tog senzora?Da skinem prvo plastiku nad desnog tocka?Onda sta?Dajte malo objasnite,hocu sam da popravim ovo jer za majstora ovo je nebitna stvar i ne zamaraju se mnogo...
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
pa skidaj jedno po jedno dok ne dodjes do nje i vidis kako je pricvrscena za karoseriju,skines dzekove od struje za motoric za prskalice i mjerac kolicine ili sta vec ima na sebi,skines cantru,naspes praska za ves i mucas da ostruze sve naslage i dobro isperes i trebalo bi da bude ok...nema tu bas puno mogucnosti za kvarove...ne znam kako je na njoj uradjeno to ali sigurno nema neki plovak da se sje.o on...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Gojo, verovao ili ne, kod mene na Granadi je baš plovak u toj posudi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
:o) stari modeli su cudo... kakav je plovak,nesto tipa ko za cantru za kociono ulje, sa dvije zice na cepu? moj ima odokativni mjerac,cim dignes haubu,sam pokaze,ako gledas u cantru... 
a da znas da je na eskortu to problem,nikad ne znam koliko ima tecnosti i stalno kontam koliko sam prskao,ima li je jos... thumbdown

a da znas da je na eskortu to problem,nikad ne znam koliko ima tecnosti i stalno kontam koliko sam prskao,ima li je jos... thumbdown
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Kod mene nema lampica,ima samo cevka na cepu i kad izvuces vidis koliko ima..
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kad otvoris cep,imas gumeni tanki jezik koji je podeljen na cetiri dela,dugacak pola metra... Dokle je jezik vlazan toliko tecnosti ti je ostalogoja piše: a da znas da je na eskortu to problem,nikad ne znam koliko ima tecnosti i stalno kontam koliko sam prskao,ima li je jos... thumbdown

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
- bobco77
Mislim da je bas takvi senzor,i planiram sad za vikenda da izvadim i da vidim u cemu je problem.A sta ako nema tog magneta?Sta je resenje onda?Moze da se popravi taj stari senzor,ili resenje je da trazim novi ili polovni?
U svakom slucaju hvala ti Scorpio
U svakom slucaju hvala ti Scorpio
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Kad sam ja izvadio senzor kod mene ja sam oprao magnet jer je delovalo kao prljavstina.
Inace nikad nisam video nov da li je magnetna prasina ili bas mala kocka.
Nasao sam jedan mali magnet uzeo cekic i napravio magnet u zrnu.
senzor / belo plovak ima ugravirano mesto gde stoji magnet i tu se ubaci.
Druga stvar kada je senzor u pravom polozaju crno i belo treba da naleze perfektno tj. pogledaj da nema kamenca....
A imas mere ovo plavo na slici pa mozes proveriti omazu senzora.
On je hermeticki zatvoren i sve magnet regulise.
Nemoj da preteras sa magnetom mislim da je 5x5x5 mm .
Inace nikad nisam video nov da li je magnetna prasina ili bas mala kocka.
Nasao sam jedan mali magnet uzeo cekic i napravio magnet u zrnu.
senzor / belo plovak ima ugravirano mesto gde stoji magnet i tu se ubaci.
Druga stvar kada je senzor u pravom polozaju crno i belo treba da naleze perfektno tj. pogledaj da nema kamenca....
A imas mere ovo plavo na slici pa mozes proveriti omazu senzora.
On je hermeticki zatvoren i sve magnet regulise.
Nemoj da preteras sa magnetom mislim da je 5x5x5 mm .