C-max 2.0 tdci prednji amortizeri i visina
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: C-max 2.0 tdci prednji amortizeri i visina
eto, sad je pravo praktično vozilo

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: sreda, 19. feb. 2020. u 17:04h
Pozdrav drugari,
Vozim c-max 1.6tdci 80kw,2005g,hteo bih da promenim opruge napred,auto je dosta nizak i poprilicno neudoban,metod merenja visine napred po sredini tocka do ruba daje rezultat od 63cm i neki milimetar,auto je na gumama 205 55 r16
Interesuje me da li neko ima informaciju o fabrickim oprugama tj.koja je dimenzija,visina istih,u prodavnici auto delova po broju sasije nisu mogli da mi daju taj podatak vec po nekoj njihovoj poslednjoj prodaji,(kyb k-flex rc 3468 u visini od 352mm),tragajuci po netu nisam ni ja uspeo da iskopam podatak,opruga ima u dimenzijama od 338mm pa do 356mm,nisam pametan sta kupiti i dali bi sa zamenom opruga nesto postigao prevashodno mislim na udobnost,hvala,pozdrav
Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
Vozim c-max 1.6tdci 80kw,2005g,hteo bih da promenim opruge napred,auto je dosta nizak i poprilicno neudoban,metod merenja visine napred po sredini tocka do ruba daje rezultat od 63cm i neki milimetar,auto je na gumama 205 55 r16
Interesuje me da li neko ima informaciju o fabrickim oprugama tj.koja je dimenzija,visina istih,u prodavnici auto delova po broju sasije nisu mogli da mi daju taj podatak vec po nekoj njihovoj poslednjoj prodaji,(kyb k-flex rc 3468 u visini od 352mm),tragajuci po netu nisam ni ja uspeo da iskopam podatak,opruga ima u dimenzijama od 338mm pa do 356mm,nisam pametan sta kupiti i dali bi sa zamenom opruga nesto postigao prevashodno mislim na udobnost,hvala,pozdrav
Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ford u okviru ponude uvek ima dva ili više seta opruga. Standardne, mekše ili tvrđe. E sad koje su tvoje ne znam, to se vidi po markerima na njoj pa tek može da se kaže gde si. Zamenske opruge su po pravilu uvek jače, tvrđe kao u kom slučaju, ali ja to pozdravljam. Ja sam menjao komplet opruge na Alfi sa Kilen oprugama, tvrđi je definitivno uz istu visinu.
Mogao bi pokušati da podebljaš gume za jedan broj, pređeš na 215/55R16 ili 205/60R16, trebalo bi da stanu bez problema pod koš. Ili na kraju da kupiš Citroena pa da se ljuljaš.
Mogao bi pokušati da podebljaš gume za jedan broj, pređeš na 215/55R16 ili 205/60R16, trebalo bi da stanu bez problema pod koš. Ili na kraju da kupiš Citroena pa da se ljuljaš.