Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
xXStrahinjaXx
Poruka: 971
Član foruma od: utorak, 1. mar. 2016. u 15:09h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od xXStrahinjaXx » utorak, 18. feb. 2020. u 12:43h

Ma begaj bre VAN ti gusis sa tvojim disertacijama. Uglavnom, stao na propisno mesto, komunalac došao da me pomeri, pitam zašto, počeo da se dere na moju zenu(ona je vozila) kako ima da se sluša šta kaže itd, ja izašao iz kola i rekoh mu da se pomeri on počeo da divlja "šta si izašao iz kola, šta si izašao iz kola" okrećem se nazad da udjem on me gurne ko neka smrdi a sa ledja, okrenem se i pljas, pljas, pljas, dodje obična policija, ovaj počeo da laže kako sam ga prvi napao, ja pokažem snimak i onda običan pandur kaže komunalci "SAD se izvini čoveku"

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

Ford Capri 1973 Golf 1 1.6 1984
Golf 2 1.6 1986 Golf 3 1.6 GT 1996
Golf 3 2.8 Vr6 Golf 4 2.0 2002
Ford Fiesta 1982 960cc
BMW E39 4.4 2003 Honda Accord 2.0 2006
Ford Fiesta 1.25 2004

Ford Fiesta 1.4 TDCI 2007
Ford Fiesta 1.4 TDCI 2008
Ford Fiesta 1.4 TDCI 2008
Ford Kuga 1.5 EB 2015
Kia XCeed 2020

Nedeljkovic
Poruka: 4730
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » utorak, 18. feb. 2020. u 13:09h

Klasicni smradovi, najponizniji posao koji neko moze da radi. Iseljavaju ljude iz kuca i izbacuju na ulicu, smaraju klince od 15 godina za licnu, pisu sirotinji kazne sto im migavac ne radi itd itd a cuvaju tajkune koji prazne drzavnu kasu

Sent from my SM-A605G using Tapatalk

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 18. feb. 2020. u 16:45h

Ако је то било тако ( зато сам те и питао да објективно опишеш ) ја сам на твојој страни , јер бих и ја слично реаговао , јер ме нервира бахатост и безобразлук , а и генерално неволим предстванике државних органа , мада сам се више пута уверио да има сјајних , културних и предусретљивих људи свугде па и у полицији , а има и бараба . Па шта ти се заломи . Мада комуналци нису полиција , него инструмент за политичку репресију.

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » utorak, 18. feb. 2020. u 16:52h

@xXStrahinjaXx nicely done, ni sam ne bih bolje. Ali definitivno takva gamad zasluzuju batine.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8304
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » utorak, 18. feb. 2020. u 18:44h

Policija nisu nikako, pa čak i na službenim automobilima im piše Komunalna Milicija ;)
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Nikola312
Poruka: 1140
Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h

Poruka od Nikola312 » utorak, 18. feb. 2020. u 22:55h

xXStrahinjaXx piše:
ponedeljak, 17. feb. 2020. u 13:46h
Razmisljam da stavim snimak.Bas razmisljam,samo da mi moralisti kao Nikola i VAN ne kake ovde.Jos uvek razmislajm :D :D
Pošto mi već lepiš etiketu zato što sam kritikovao tvoje ponašanje u prethodnom incidentu koji si s ponosom okačio na forum, i povodom koga si me čak pozivao na fizički obračun, moram da ti kažem da te u ovom slučaju podržavam jer je samoodbrana neprikosnoveno pravo.

Dobro je da si imao kameru i da si naleteo na razumnog pandura, a za komunalce se slažem apsolutno, retka vrsta gamadi.

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 19. feb. 2020. u 01:44h

Kao i svi ostali, i oni su samo ljudi, i ima finih, pristojnih, vaspitanih, kao i bitangi i baraba.
Potpuno isto kao i regularna policija, samo su komunalci vezani za sitne prekrsaje, pa naoko deluje da maltreiraju samo sitnu boraniju.
Pa krupnu i ne mogu, nije im u nadleznosti.
Jednostavno posao im je takav.

Najdalje sto mogu da dobace je da napisu parking kaznu nekom besnom autu.

Komunalac ne moze da ti napise kaznu sto ti ne radi migavac. To je u nadleznosti saobracajne policije.
Iseljavanje ljudi iz kuca... koliko god zvucalo gadno, u 99% slucajeva to znaci da se neko iz te kuce zaduzio preko svih limita, ili da je upao u tudj posed. A sa druge strane kukamo kako je privatno vlasnistvo neprikosnoveno.
Ajd se dogovorite: il ovamo il onamo. Ne moz ku... u ..pe i dusa u raj :)

Klinac od 15 ako mora da ima licnu po zakonu, mora da je ima. Jbt... ja sam je vadio cim sam mogao da dobacim do nje, iako nisam morao. Ah... smanjla se drzava, ne treba ti vise, posto nemas gde dovoljno daleko da otputujes. Sory milenijalci... :)
Ili menjajte zakon ili ima da se sprovodi. Ali LK isto tako nije u nadleznosti komunalne, vec full policije.
Djak pesak :)

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 19. feb. 2020. u 09:45h

А и ко смисли термин комунална милиција , па дефиниција милиције је паравојна организација...

Nedeljkovic
Poruka: 4730
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » sreda, 19. feb. 2020. u 10:29h

mbole piše: Komunalac ne moze da ti napise kaznu sto ti ne radi migavac. To je u nadleznosti saobracajne policije.
Iseljavanje ljudi iz kuca... koliko god zvucalo gadno, u 99% slucajeva to znaci da se neko iz te kuce zaduzio preko svih limita, ili da je upao u tudj posed. A sa druge strane kukamo kako je privatno vlasnistvo neprikosnoveno.
Ajd se dogovorite: il ovamo il onamo. Ne moz ku... u ..pe i dusa u raj :)

Klinac od 15 ako mora da ima licnu po zakonu, mora da je ima. Jbt... ja sam je vadio cim sam mogao da dobacim do nje, iako nisam morao. Ah... smanjla se drzava, ne treba ti vise, posto nemas gde dovoljno daleko da otputujes. Sory milenijalci... :)
Ili menjajte zakon ili ima da se sprovodi. Ali LK isto tako nije u nadleznosti komunalne, vec full policije.
Ja sam pisao generalno o policiji (komunalnoj, saobracajnoj, obicnoj...)

Da se ja nesto pitam ne bi kao zalog mogla da se stavlja nekretnina u kojoj neko zivi. Stavi ti lokal, auto, stan koji izdajes jer bez svega toga mozes a ne da ljudi ostaju na ulici

Sto se tice maltretiranja klinaca za licnu problem lezi u tome sto oni samo njih cimaju a ne cimaju one koje bi trebalo. Ajmo realno sta ce on naci klincu od 15-16 godina kada ga legitimise nego klasicno izdr*****

Sent from my SM-A605G using Tapatalk

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 19. feb. 2020. u 11:08h

Znam za dvojicu iz kraja koji su počeli da "razvoze" u tim godinama sa skuterima... Sad su vođe navijača i imaju neke svoje klince...

A opet s druge strane znaju i oni koga smeju da drndaju a koga ne... Uvek je najlakše neku bakicu koja prodaje na kutiji zelje, luk...

Sent from my Xiaomi Redmi 5 Plus using Tapatalk

/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

mbole

Poruka od mbole » sreda, 19. feb. 2020. u 21:34h

Kad ne bi mogao da stavis u zalog nekretninu u kojoj zivis, pola njih ne bi imalo stanove.
Posto zalog za kredit za taj stan je sam taj stan :)

Imamo mi tu nebuloza koliiko hoces, al ovo nije jedna od njih.

A 15god... :)
Kad se samo setim kakva sam ja samo sr..a pravio u tim godinama... a ovo su novi usavrseni modeli :oldman:

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 20. feb. 2020. u 07:25h

Ko je sve kupio N1 auto u Fordu? Nama je stigao Ford Transit Connect LWB 1.5 120ks sa 5 sedećih mesta, dakle kombi varijanta. Zanima me kakav je sada zakon što se tiče teretnih automobila. Da li smo u obavezi da imamo putne naloge? Da li smo u obavezi da imamo nalepnice 80km/h, 100km/h?

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 20. feb. 2020. u 08:33h

Ako je N1 onda se registruje kao teretno vozilo.
Posto si N1 to jest ispod 3500 kg nema ogranicenja, pa ne moras ni da imas nalepnice.

Za teretna vozila nije obavezan putni nalog (moze al ne mora).

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 21. feb. 2020. u 15:46h

Bole, hvala na informaciji. Jel znaš iz glave članove zakone koji to definišu da imam negde...?

mbole

Poruka od mbole » petak, 21. feb. 2020. u 17:41h

Ne znam iz glave, al pogledacu kad budem kuci

Sent using Tapatalk

Lucky
Poruka: 1083
Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h

Poruka od Lucky » subota, 22. feb. 2020. u 00:51h

Nema veze sto je ispod 3,5T ukupne tezine, nalepnice ogranicenja su obavezne, i teretni prostor da je odvojen od putnickog

mbole

Poruka od mbole » subota, 22. feb. 2020. u 01:49h

A nalepnica za koje ogranicenje kada ispod 3.5 tona NEMA OGRANICENJA?
Taj stav je promenjen odavno. Zadnji zakon u kome nalazim da ogranicenje vazi od 0 do 7500kg je jos iz 2014.
U onome iz 2018 je takodje preko 3500
Sto volim kada nesto tvrdite na osnovu secanja, a nemate pojma dal se nesto promenilo :)

Ovo je iz tekuceg zakona: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o ... evima.html#
Clan 45
Brzina kretanja vozila na putevima prema vrsti vozila ograničava se na:
1) 80 km/h - za autobuse i autobuse sa priključnim vozilom za prevoz tereta kao i za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, ali nije veća od 7.500 kg, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 100 km/h,
2) 80 km/h - za motorna vozila koja vuku priključno vozilo za stanovanje (karavan),
3) 70 km/h - za autobuse kada se vrši organizovani prevoz dece, za zglobne autobuse bez mesta za stajanje, za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg i za teretna motorna vozila sa priključnim vozilom, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 90 km/h,
4) 50 km/h - za autobuse sa priključnim vozilom za prevoz lica, za gradske autobuse, autobuse koji, pored ugrađenih sedišta imaju i određena mesta za stajanje,
5) 40 km/h - za traktore, odnosno 30 km/h kada se u priključnom vozilu koje vuče traktor prevozi najmanje jedno lice,
6) 20 km/h - za turistički voz i radnu mašinu na kojoj se prevoze lica.

Sto se tice putnog naloga, njegova obaveza je za teretna vozila prestala 2017 godine kada je donet zakon o prevozu tereta u drumskom saobracaju.
Obaveza postoji samo za autobuse i putnicka vozila kojima se obavlja prevoz PUTNIKA u drumskom saobracaju, ali i od toga su izuzeta vozila firmi koja se koriste za sopstveni prevoz, i naravno taxi.
http://www.pumedtrans.com/vesti/2383-iz ... 017-godine

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » subota, 22. feb. 2020. u 08:09h

mbole piše: Sto volim kada nesto tvrdite na osnovu secanja, a nemate pojma dal se nesto promenilo :)
E baš idu nalepnice, nemaš bre pojma SlikaSlikaSlikaSlika one od 100 na satSlika

Послато са SM-T830 помоћу Тапатока

Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 22. feb. 2020. u 09:12h

Lucky piše:
subota, 22. feb. 2020. u 00:51h
Nema veze sto je ispod 3,5T ukupne tezine, nalepnice ogranicenja su obavezne, i teretni prostor da je odvojen od putnickog
To vec sigurno nije. Nama je fabrički došao auto koji nema odvojen teretni prostor od putničkog.

Slika

@Bole
Hvala!

mbole

Poruka od mbole » subota, 22. feb. 2020. u 14:01h

backarelli piše:
mbole piše: Sto volim kada nesto tvrdite na osnovu secanja, a nemate pojma dal se nesto promenilo :)
E baš idu nalepnice, nemaš bre pojma SlikaSlikaSlikaSlika one od 100 na satSlika

A sto bi isle od 100, kad nemaju to ogranicenje?

Sent using Tapatalk

Lucky piše:
Sad se setih ovoga o odvojenom prostoru.

pravilnik o podeli...
a) Uslovi za razvrstavanje vozila vrste N
Član 9
Vozilo vrste N mora da ispunjava sledeće uslove u pogledu tehničkih karakteristika:
1) sva mesta za sedenje treba da budu odvojena od tovarnog prostora;
2) izuzetno, lica i teret mogu da se prevoze u istom prostoru pod uslovom da je tovarni prostor obezbeđen opremom za zaštitu ljudi od naleta tereta tokom vožnje, kao i prilikom naglog kočenja i skretanja;

Daklem ne da je tovarni PROSTOR odvojen od putnickog, vec mesta za sedenje odvojena od tovarnog prostora, a to je sasvim druga stvar.
Kad pogledas sliku koju je dusan postavio, nema ni jednog mesta za sedenje u tovarnom prostoru.
No... u najgorem slucaju, mogu da vam traze da ugradite pregradu (moze i demontazna, mrezasta...) iza poslednjeg reda sedista.

Ima jos toga gomilica, al da ne prenosim sad pola pravilnika, ima ga na netu...

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » subota, 22. feb. 2020. u 18:36h

mbole piše:
backarelli piše:

Ma bre zevzečim se, nemam pojma o tome , nego volim da ti kontriram ...SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika mada vidim da mi je drugar zalepio nalepnicu na kangua (teretnog) nazad...možda ni on ne zna za tu promenu u zakonuSlika

Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 22. feb. 2020. u 18:52h

mbole piše:
subota, 22. feb. 2020. u 16:52h
backarelli piše:

Sent using Tapatalk

Lucky piše:
Sad se setih ovoga o odvojenom prostoru.

pravilnik o podeli...
a) Uslovi za razvrstavanje vozila vrste N
Član 9
Vozilo vrste N mora da ispunjava sledeće uslove u pogledu tehničkih karakteristika:
1) sva mesta za sedenje treba da budu odvojena od tovarnog prostora;
2) izuzetno, lica i teret mogu da se prevoze u istom prostoru pod uslovom da je tovarni prostor obezbeđen opremom za zaštitu ljudi od naleta tereta tokom vožnje, kao i prilikom naglog kočenja i skretanja;

Daklem ne da je tovarni PROSTOR odvojen od putnickog, vec mesta za sedenje odvojena od tovarnog prostora, a to je sasvim druga stvar.
Kad pogledas sliku koju je dusan postavio, nema ni jednog mesta za sedenje u tovarnom prostoru.
No... u najgorem slucaju, mogu da vam traze da ugradite pregradu (moze i demontazna, mrezasta...) iza poslednjeg reda sedista.

Ima jos toga gomilica, al da ne prenosim sad pola pravilnika, ima ga na netu...
U Hrvatskoj isti model se prodaje sa pomičnom čeličnom mrežom. Kod nas ih prodaju ovako. Imam onaj COC na poslu, bas cu da slikam, tu sve pise.

Tiler
Poruka: 973
Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h

Poruka od Tiler » nedelja, 23. feb. 2020. u 20:56h

Preticanje preko pune linije, promjena saobraćajne trake neposredno ispred vozila, parkiranje u kružnom toku, skretanje iz pogrešne saobraćajne trake, pješaci koji odnekud iskaču na cestu između vozila, sječenje ( peglanje ) krivina, vožnja bez upaljenih svjetala...

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
-----------------------------------------------------------------------------
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 FL 1.8 TDCi
Ford Focus MK2 FL 1.6 TDCi
Ford Mondeo MK4 FL 1.6 TDCi

Tiler
Poruka: 973
Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h

Poruka od Tiler » sreda, 26. feb. 2020. u 21:59h

Malo je drugačije i puno ozbiljnije izgleda kada se situacije iz cijele godine poredaju jedna za drugom... A ovo je mali grad mogu misliti kako bi to izgledalo u Beogradu naprimjer...

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
-----------------------------------------------------------------------------
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 FL 1.8 TDCi
Ford Focus MK2 FL 1.6 TDCi
Ford Mondeo MK4 FL 1.6 TDCi

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 27. feb. 2020. u 08:35h

mbole piše:
subota, 22. feb. 2020. u 01:49h
A nalepnica za koje ogranicenje kada ispod 3.5 tona NEMA OGRANICENJA?
Taj stav je promenjen odavno. Zadnji zakon u kome nalazim da ogranicenje vazi od 0 do 7500kg je jos iz 2014.
U onome iz 2018 je takodje preko 3500
Sto volim kada nesto tvrdite na osnovu secanja, a nemate pojma dal se nesto promenilo :)

Ovo je iz tekuceg zakona: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o ... evima.html#
Clan 45
Brzina kretanja vozila na putevima prema vrsti vozila ograničava se na:
1) 80 km/h - za autobuse i autobuse sa priključnim vozilom za prevoz tereta kao i za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, ali nije veća od 7.500 kg, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 100 km/h,
2) 80 km/h - za motorna vozila koja vuku priključno vozilo za stanovanje (karavan),
3) 70 km/h - za autobuse kada se vrši organizovani prevoz dece, za zglobne autobuse bez mesta za stajanje, za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg i za teretna motorna vozila sa priključnim vozilom, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 90 km/h,
4) 50 km/h - za autobuse sa priključnim vozilom za prevoz lica, za gradske autobuse, autobuse koji, pored ugrađenih sedišta imaju i određena mesta za stajanje,
5) 40 km/h - za traktore, odnosno 30 km/h kada se u priključnom vozilu koje vuče traktor prevozi najmanje jedno lice,
6) 20 km/h - za turistički voz i radnu mašinu na kojoj se prevoze lica.

Sto se tice putnog naloga, njegova obaveza je za teretna vozila prestala 2017 godine kada je donet zakon o prevozu tereta u drumskom saobracaju.
Obaveza postoji samo za autobuse i putnicka vozila kojima se obavlja prevoz PUTNIKA u drumskom saobracaju, ali i od toga su izuzeta vozila firmi koja se koriste za sopstveni prevoz, i naravno taxi.
http://www.pumedtrans.com/vesti/2383-iz ... 017-godine
Poslednja rečenica me je podsetila. Da li smo onda u obavezi da imamo onu nalepnicu prevoz za sopstvene potrebe?

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“