Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo mk4 by tubifeks

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
tubifeks
Poruka: 39
Član foruma od: četvrtak, 6. feb. 2020. u 19:00h

Ford Mondeo mk4 by tubifeks

Poruka od tubifeks » nedelja, 16. feb. 2020. u 16:15h

Da vam predstavim Veroniku kako je krstila moja ćerka, po automobilu iz nekog crtaća, tačnije Kuća Buka :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Re: Ford Mondeo mk4

Poruka od FM III » nedelja, 16. feb. 2020. u 17:30h

Lepo izgleda i da te dobro i pouzdano služi.
Napiši malo kakva je motorizacija u Veroniki, šta ima od opreme...
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

tubifeks

Poruka od tubifeks » nedelja, 16. feb. 2020. u 17:40h

E pa hvala. Motor je 1.6 81kw, godište 2008. Kupio sam ga sa ugrađenim autogasom. Prva opcija mi je bila čist benzinac pa da ugrađujem gas ali taj nije bio u dobrom stanju i onda je ovaj bio kao rezerva. Ovo je ispalo slučajno, bilo je samo kad već bijem put pa da uporedim.
Od opreme ima tempomat, multi funkcije na volanu, elektro podesivo sedište po visini. Pisao je prodavac i blutut i adaptivni tempomat ali to sam još tamo video da nema.
Elektro stakla i elektro podesivi retrovizori, to mislim da je standard kod njih tako da...ali eto naveo sam i to. Radio je običan audio, Sony cd6000 ako se ne varam ili sam permutovao oznaku.
Po majstoru je dobro održavan, ono što se vidi je sve u originalu.

aleksandar.pn
Poruka: 30
Član foruma od: ponedeljak, 25. nov. 2019. u 15:28h

Poruka od aleksandar.pn » utorak, 18. feb. 2020. u 08:59h

I ja u poslednje vreme gledam Mondea mk4 sa plinom. Reci mi kako se nosi taj motor sa Mondeom? Nikada nisam obraćao pažnju na taj 1.6 baš iz razloga snage i gabarita automobila. Takođe, kakav ti je sa potrošnjom?

tubifeks

Re: Ford Mondeo mk4 by tubifeks

Poruka od tubifeks » utorak, 18. feb. 2020. u 13:12h

Još uvek je svež pod mojom komandom tako da sam tek prešao nešto preko 600km. Obzirom da nisam imao dizela u svom posedu iako sam ih vozio ne mogu ti reći mnogo. Da povuče kao dizel iz starta ne može iako solidno vuče na moje iznenađenje a za benzinca 2.0 ne znam razliku, nisam probao jer su ti koje sam gledao bili benzinci 1.6 samo taj prva opcija je bio bez plina i to je bila moja želja ali.... Prilikom probe dva mondea istoga dana imali smo možda i preko 400kg nas četvorica u kolima. Tada sam bio blago razočaran ali rekoh sebi to ti je sa sve kolima skoro 2 tone. Inače da li ja sam u kolima, ili porodično, zadovoljan sam. Slažem se da je 2.0 bolja opcija ali ne znam da li smanjuje potrošnju jači motor. Ja kad stisnem gas, da li je motor 1.6 ili 2.0 po meni nema mnogo veze, ubrzanje bi bilo koliko motor može a ne po mom nekom doziranju. Inače retko vozim agresivnije i to uglavnom ako kasnim mada već dve godine zbog gužvi i svakakvih "vozača" krećem dosta ranije na posao pa i stignem ranije po manjoj gužvi. Dobro priznajem da sada umem malo da ga pričepim.

Što se tiče potrošnje ispalo mi je na otvorenom 7,2 na sto km, od Kragujevca do pred Kovina. Vožnja za tih 100km je na otvorenom, autoput i magistralni. Po auto putu sam probao do 140km/h par puta, vožnja je bila kratka pri većim brzinama od 110km/h tako da i tu ti nisam mnogo pomogao.
E sad, od Kovina do Pančeva je nekih 30 km, pun rezervoar od Kovina. Dalje, vožnja Pančevo-Beograd, gradska Beograd, gradska Pančevo i ispala je potrošnja 11,2. E sad ja sam se trudio da ispraznim rezervoar što više mogu i da testiram koliko staje u bocu i vidim koliko mogu preći sa tom količinom, naravno za sve to je potrebno par sipanja kako bi proračuni bili što realniji.
Na nekih 340km od tankiranja mi nije prihvatao preko 3500 o/min vožnju na gas a posle i pri nižim obrtajima tačnije prebacivao je na benzin i bio sam prinuđen da ga cedim jedno veče po Pančevu što blaže kako bih ispraznio što više rezervoar.
Moram, nadam se ove subote da odem do Rašića i da mi pogledaju štelovanje plinskog uređaja (i senzor pritiska zbog prebacivanja na benzin iako je bilo očigledno oko 7lit gasa) jer su mi pri polasku iz KG vršili neko štelovanje pa možda su i preterali sa smešom, ne bih znao. Uglavnom zadnji put sam na prazan rezervoar, skoro prazan sipao 46,4 lit TNG-a pa ćemo videti koliko ću preći sa tom količinom Pančevo-Beograd i obrnuto i isto tako i gradske vožnje. Da napomenem da relacija PA-BGD više nije kao nekada (06-06:30 i 15:30-16:15 kada prođem tom deonicom) toliko otvorena vožnja jer zbog vozača i vožnji po žutoj traci i nakon njihovog vraćanja iz žute trake svaki semafor te maltene hvata crveno, jer su oni stigli na crveno i dok se svi pokrenu...
I da, otprilike oko 1km mi je vožnja ujutru na benzinu, ne više od toga, tada dostiže 36 stepena C i prebacuje na autogas, tako da udeo benzina je mali i ajde da kažem da ga ne uzimam mnogo u proračun što se tiče potrošnje ali svakako da je i to stavka (znam jer sam vodio na godišnjem nivou izdatke za gorivo).

Čitajući šta ljudi ovde pišu biće da sam pogrešio oko izbora benzinskog motora, mada meni 1.6 benz zadovoljava potrebe e sad koliko taj motor trpi to je već za stručnjake.

aleksandar.pn
Poruka: 30
Član foruma od: ponedeljak, 25. nov. 2019. u 15:28h

Re: Ford Mondeo mk4 by tubifeks

Poruka od aleksandar.pn » utorak, 18. feb. 2020. u 15:08h

Hvala ti na odgovoru. Kada si pomenuo Kragujevac odmah sam se setio auta, sećam se da je bio jedan 1.6 ispred nekog salona :)

Malo si prešao za sad, svakako ćeš kroz koji mesec imati realniju sliku što se same potrošnje tiče. Drugo, po mom mišljenju je 1.6 za tu karoseriju baš neki minimum, veliki je to auto i težak ali ok. Ukoliko ne juriš puno, za neku laganu vožnju je skroz ok.

Javi s vremena na vreme kako te služi :)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“