Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Paljenje,majstori ne mogu da utvrde kvar

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
saki fiesta
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 23. nov. 2010. u 10:35h

Paljenje,majstori ne mogu da utvrde kvar

Poruka od saki fiesta » sreda, 27. nov. 2019. u 12:15h

Zdravo kolege fordovci,imam problem sa paljenjem kod Fieste 1,4b 16v 59kw 2005g.Dešava mi se već 3-4 puta kad okrenem kljuć ne čuje se pumpa,auto vergla i neće da upali.Odstoji do sutradan upali iz prve ko mina i pali najnormalnije narednih mesec dana,a onda isto i tako u krug.Pitao sam Dragomira RSD kaže da je to za aut.električara.Ovi ovde oko mene ne mogu da ustanove dali je benz.pumpa,relej,senzor radilice,kompijuter.Dali je neko od vas imao slično iskustvo?Imate li za preporuku nekog dobrog električara koji bi da se zanima oko ovog problema?Kapiram da treba redom ispitivati deo po deo i da majstori izbegavaju to da rade jer gube dosta vremena,iz tog razloga vas molim ako znate nekog da mi preporučite.(BG,Obrenovac,Lazarevac,Mladenovac,AR,VA)Auto je održavan maksimalno i hoću da ga ostavim sinovcu koji je tek položi,ne bi da mu ostavljam ne ispravan.Unapred hvala!

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Paljenje,majstori ne mogu da utvrde kvar

Poruka od van » sreda, 27. nov. 2019. u 13:25h

Хм , када се то деси провери се да ли баца варницу или је до горива . Ако не баца иде се на струју око бобине , рачунара , сензора ...
Па онда може да се провери релеј пумпе , или да се извади и пробе ради превеже жицом да се види да ли ради пумпа .
Мене је на фокусу зезало кућиште пумпе , па сам ради провере скидао поврат са магистрале горива , ставио неку теглицу, упалио пумпу превезавши контакте на месту релеја спајалицом . Ако се не чује пумпа , квара је негде "низводно низ ел. инсталацију" . Ако се чује пумпа а нема горива из поврата , неки механички малер у систему довода горива је ( спало црево , ....)
Такви фантомски кварови су мука , јер када га одведеш код мајстора све ради и онда после пар дана се деси а ти си далеко од мајстора .

saki fiesta

Poruka od saki fiesta » petak, 29. nov. 2019. u 12:05h

Hvala kolega ali mislim da sam pronašao gde je problem.Ispod zad.sed. na dovod str. povezao sam sig .lampicu,pošto ne može da se priđe pumpi odozgo (mora da se skida rezervoar).Ka se desilo da neće da upali dao sam kontakt i lampica sija,što znači da ima dovod do pumpe.Udarim pesnicom po mestu gde stoji pumpa i on upali ko mina.Ne znam da li je samo do uloška ili cela pumpa.Predpostavljam da će tako kad neće da upali na čukanje da pali neko vreme a onda će da stane skroz.Dali da kupim polovnu na otpadu ili da kupujem ove Italijanske,Kineske,Poljsk?Još jednom hvala!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 29. nov. 2019. u 12:24h

Kupi Bosch uložak, on sam posebno nije skup.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

saki fiesta

Poruka od saki fiesta » petak, 29. nov. 2019. u 12:39h

Hvala na savetu Za sve kolege kojima su potrebni jeftiniji delovi firma SILUKS delovi po veleprodajnim cenama.Primera radi meni ovi "trgovci" aut.del. u Lazarevcu traže 20000 za Kinesku benz.pumpu,a u Siluksu ima da se kupi za 6150din.(Poljska)10000 din.(Italianska) cela pumpa.Pozdrav

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 29. nov. 2019. u 15:33h

Уложак ( сама пумпа ) има смисла мењати сам оако су ти добра сва црева и гумице на кућишту . Али обично они страдају пре пумпе , па је исплатљивије цело кућиште . Та од 6500 динара мени ради у фокусу ево 2 године . Ја има и пар нових уложака и рупу на поду да заменим све за 5 минута

humper
Poruka: 103
Član foruma od: sreda, 27. jun 2018. u 00:30h

Poruka od humper » petak, 29. nov. 2019. u 17:38h

van piše:
petak, 29. nov. 2019. u 15:33h
Уложак ( сама пумпа ) има смисла мењати сам оако су ти добра сва црева и гумице на кућишту . Али обично они страдају пре пумпе , па је исплатљивије цело кућиште . Та од 6500 динара мени ради у фокусу ево 2 године . Ја има и пар нових уложака и рупу на поду да заменим све за 5 минута
Kako se manifestuju lose gumice i creva? Pitam zato sto ako auto odstoji preko noci ujutru hoce da zavergla malo duze, tipa 2-3 sekunde, dok svako naredno paljenje pali "kao mina" sto kazu ljudi

ljuba power
Poruka: 2713
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » petak, 29. nov. 2019. u 19:28h

gubi pritisak na crevima i gumicama.teže pali i gubi snagu usled manjeg pritiska goriva

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“