Granada 2.3 V6 projekt!!
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: četvrtak, 15. apr. 2010. u 23:22h
Granada 2.3 V6 projekt!!
Pozdrav svima. Kupio sam neki dan Granadu iz mislim 77. godine (neznam jer nisam jos preuzeo saobracajnu) i napokon sam ispunio bar deo mog dugogodisnjeg sna da radim na svom autu koji je pravi muscle car. Limarija mu nije jako losa ali posto cu ga nositi na peskarenje kontam da jos uvek neznam sta me ceka ali taj deo mi je jos jasan koliko toliko. Ono sto me muci jeste motor.....auto je stajao par godina i nemam pojma u kakvom je stanju. Koliko sam ja uspeo da vidim a i lik koji mi je prodao auto kaze da mu fali samo karburator. Jos nesto, njegov menjac sam nasao u gepeku i izgleda da mu fale korpa,lamela i kardan....e sad, mene zanima da li je pametno probati te delove naci i jeli to uopste moguce, pa da popravim stari motor,menjac i ostalo, ili da stavljam motor i menjac od nekog drugog auta ako je to moguce bez nekih velikih prepravki. Ne bi da skarabudzim auto vec bi bas da ga napravim da ga dugo imam i zato molim za bilo kakav savet i pomoc ako neko zna sta o tome. Unapred hvala, novi clan Ford Kluba Srbija!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Granada 2.3 V6 projekt!!
Okači neke slike auta pa da diskutujemo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
-
Sutra kacim slike! Obecavam! Treba mi pomoc u svakom smislu te reci.....totalni sam tudum sto se tice mehanike ali zato imam ideja i glupih pitanja milion! 

- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
dobro je sto je to ford i mehanicki delovi koji ti fale pasuju od od dosta fordovih vozila , drugim recima svih koji su nosili te 2.3 v6 motore i sve ostale motore iz v6 familije .
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 19:54h
lono6 piše:Pozdrav svima. Kupio sam neki dan Granadu iz mislim 77. godine (neznam jer nisam jos preuzeo saobracajnu) i napokon sam ispunio bar deo mog dugogodisnjeg sna da radim na svom autu koji je pravi muscle car. Limarija mu nije jako losa ali posto cu ga nositi na peskarenje kontam da jos uvek neznam sta me ceka ali taj deo mi je jos jasan koliko toliko. Ono sto me muci jeste motor.....auto je stajao par godina i nemam pojma u kakvom je stanju. Koliko sam ja uspeo da vidim a i lik koji mi je prodao auto kaze da mu fali samo karburator. Jos nesto, njegov menjac sam nasao u gepeku i izgleda da mu fale korpa,lamela i kardan....e sad, mene zanima da li je pametno probati te delove naci i jeli to uopste moguce, pa da popravim stari motor,menjac i ostalo, ili da stavljam motor i menjac od nekog drugog auta ako je to moguce bez nekih velikih prepravki. Ne bi da skarabudzim auto vec bi bas da ga napravim da ga dugo imam i zato molim za bilo kakav savet i pomoc ako neko zna sta o tome. Unapred hvala, novi clan Ford Kluba Srbija!
dOBRODOSAO! ETO NAMA JOS JEDNE GRANADE ISTE KAO MOJE!

PS. NE MENJAJ MOTOR,moj je u voznom stanju a motorcic je ok,nemas pojma kako mu je lep zvuk i kako lepo ide...ako ikako mozes popravi motor!!! to je najbolji deo na njemu!!!

-
Motor sam odlucio da ostavim pa makar molio za delove...kazu ljudi da je ipak V6, V6!
Slike prebacio na komp i jos samo da provalim kako se stavljaju
)
ps.bez smejanja molim
)
Slike prebacio na komp i jos samo da provalim kako se stavljaju

ps.bez smejanja molim

- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
otvoris u novom tabu recimo imageshack,ides browse,obelezis sa kompa koju sliku hoces,upload pa onda kopiras link koji se pojavi ispod slike i onda ovde samo paste 

rust is not a crime
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Pošalji meni na [email protected]
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Evo slika mog ljubimca...napokon sam uspeo da ih upload-ujem!
http://img708.imageshack.us/i/snc00343.jpg/
http://img97.imageshack.us/i/snc00336.jpg/
http://img27.imageshack.us/i/snc00320g.jpg/
ps.ako neko zna gde mogu da nadjem karburator za 2.3 v6 Granadu ili ako moze da pase od nekog drugog auto....nek mi javi...moram raditi generalku a fali mi karburator...i kardan....i korpa...i lamela
))
http://img708.imageshack.us/i/snc00343.jpg/
http://img97.imageshack.us/i/snc00336.jpg/
http://img27.imageshack.us/i/snc00320g.jpg/
ps.ako neko zna gde mogu da nadjem karburator za 2.3 v6 Granadu ili ako moze da pase od nekog drugog auto....nek mi javi...moram raditi generalku a fali mi karburator...i kardan....i korpa...i lamela

- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Prava gangsterska!
Samo napred i sredi to kako dolikuje.

Samo napred i sredi to kako dolikuje.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Farove je neko prodavao u oglasima, mogu da ti iskopam to ako ti treba.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Druze imam njegov far taj sto fali ali mislim da cu stavljati druge...ali hvala ti u svakom slucaju! nece biti potpuna restauracija nego cu uneti neke male izmene...ako bog da! prednji deo bi voleo da bude kao kod starog Camara SS pa cu malo uvuci masku i novi farovi bi trebali biti okrugli....prednje zmigavce one na uglu cu zatvoriti pa bi trebao dobiti taj izgled. Bice to uglavnom pravi auto...i moram da ga uradim ispocetka, imam milion ideja koje cu ubaciti u njega, kako bog zapoveda pa cu onda biti miran 10 godina! ako neko zna gde bi mogao da nabavim one delove koje mi fale, to bi mi znacilo....bitna mi je svaka informacija!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Nemoj od nje da praviš Camara, to je Ford a ne Camaro i takve budževine uvek ispadnu lepo samo onome koji ih je pravio, a svi ostali koji se razumeju ne mogu očima da gledaju takve kreature.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
necu ja na njemu menjati nesto drasticno....uvlacim farove i masku za 10cm....on ni nemoze biti kao camaro nego kazem da cu napraviti takav fazon....ne zbog camara nego cisto da znate na sta mislim kad kazem da cu uvuci farove. ovi njegovi farovi su jedina stvar koja mi na njemu nije savrsena, pa sam zato i odlucio da to promenim...kontam da ce biti odlicno...i naravno necu ja to skarabudzziti nego sam se dogovorio sa jednim limarom koji ce to odraditi vrhunski....ja cu vise da se skoncetrisem na skupljanje para da to platim
)

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... f=6&t=3241
Ovako nesto? Ne izgleda lose,meni se svidja...na tebi je da odlucis..
Sreca pa ovakvih Granada nema mnogo,da ne bude kao sa Jugicima i "Charger" maskama...
Ovako nesto? Ne izgleda lose,meni se svidja...na tebi je da odlucis..
Sreca pa ovakvih Granada nema mnogo,da ne bude kao sa Jugicima i "Charger" maskama...
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 19:54h
brate prijatelju....stavi i taj drugi far...o onda uzmi jednu nisku stolicu,pa uzmi u desnu ruku kedno malo ogledalce-retrovizor,podigni u visinu ramena,pa baci pogled onda na taj preteci pogled mocne makine V6 iza tebe,pa ce ti biti jasno da samo ta maska pase na njega!!! ne budi blesav,bolje posle kupi nekog kaprija pa nabudji nesto slicno kapriju to dosta bolje stoji!!! :-)lono6 piše:necu ja na njemu menjati nesto drasticno....uvlacim farove i masku za 10cm....on ni nemoze biti kao camaro nego kazem da cu napraviti takav fazon....ne zbog camara nego cisto da znate na sta mislim kad kazem da cu uvuci farove. ovi njegovi farovi su jedina stvar koja mi na njemu nije savrsena, pa sam zato i odlucio da to promenim...kontam da ce biti odlicno...i naravno necu ja to skarabudzziti nego sam se dogovorio sa jednim limarom koji ce to odraditi vrhunski....ja cu vise da se skoncetrisem na skupljanje para da to platim)
-
Kubura 16V svaka cast,covek je skontao o cemu pricam....onako kako je prednji kraj uradjen od tog auta tako sam i ja mislio odraditi iako nikada nisam ni video te slike. Nemam reci! jedino sto cu ja ici sa nekom tamnijom bojom i sa nekom malo hromiranom maskom! Kontam da lepo izgleda.....daj ljudi podrzite malo ideju
))

- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Samo ti napakuj onako kako se tebi svidi ..heh ja sam uvek za malo modernizaciju retro modela..cisto da ne bude dosadno za oko
od mene imas podrsku za restilizovanje prednjeg dela..

od mene imas podrsku za restilizovanje prednjeg dela..

-
Naravno...hvala Bosko....ja sam veliki ljubitelj retro modela ali sam ipak i za sve blagodati savremene tehnologije.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Nista bez 16v ili 24v ( ko moze ) ili cak 48v gears i ventilirajucih diskova ( na svim tockovima
)

-
Ljudi pomagajte....poceo sam da skupljam delove koji mi fale i mogu reci da nisam mislio da je tako tesko 
Nasao sam neku granadu MK2 i isto ima 2.3 v6 motor kao moja MK1 pa me zanima da li mi pase sa tog motora karburator? posto nemogu nigde da nadjem delove i naravno ako znate gde mogu da nabavim delove da mi javite.....hvala!

Nasao sam neku granadu MK2 i isto ima 2.3 v6 motor kao moja MK1 pa me zanima da li mi pase sa tog motora karburator? posto nemogu nigde da nadjem delove i naravno ako znate gde mogu da nabavim delove da mi javite.....hvala!