Prilikom paljenja auta cuje se zvuk "cviljenja" ne znam kako drugacije da napisem ali kada se auto ugrije nakon 3-4 kilometra taj zvuk nestaje. Ford fiesta 2008, 1.3, 51kw.
Sta bi moglo biti?
Hvala svima na odgovorima i savjetu

Moderator: Dragomir
Slažem se šta se tiče sapuna, samo prikrivanje dok ponovno ne počme da cvili.mbole piše: ↑utorak, 1. okt. 2019. u 12:35hOce i od matorog kaisa, ali kad ga budes menjao, obavezno proveri da nesto od agregata koje pogoni ne glavi.
Upravo to sto pisti kada je hladan, pa prestane nakon nekog vremena, govori da je verovatno nesto drugo u problemu. Npr da je alternator zabagreo, pa tek kad se malo ugreje "razglavi se".
Sapun je prikrivanje posledice, koje se najcesce zavrsi neresavanjem problemaIdi to resavaj, i ostavi ga nek pisti da te natera da ga sredis.
E to fakat ne znam ima li moj ford taj klinasti kaišJozza piše: ↑utorak, 1. okt. 2019. u 12:30hPa najverovatnije klinasti kaiš
Ako nema klinasti na tom motoru, onda može biti nešto drugo. Što Bole reče, i zdrav kaiš procvili ako ga "koči" remenica klime, alternatora, serva, itd. Majstor će znati bolje. Mada ti je sapun spas za uši, za prvu pomoć.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Ok hvala.
Cek... ti hoces da kazes da 11 godina nisi radio veliki servis?
Pa raduckalo se, svaki put kad bi se nesto mjenjalo majstor bi provjerio i ostalo.
Remen Continental, svećice NGK ili Motorcraft ili Ford, pločice Bosch, ATE, Textar, TRW, Ferodo...Miki32 piše:Pa raduckalo se, svaki put kad bi se nesto mjenjalo majstor bi provjerio i ostalo.
Ok znaci remen continental/bosch.
Plocice textar. (Neko mi rece da je i Delphi marka dobra)
Svjećice? Bosch?
Hvala
Da, Ford ili Motorcraft ili FoMoCo su prepakovane NGK, najbolje svećice na svetu, fabrička ugradnja u Forda. Menjaju se na 60.000km, ali ne uzimaj obične bakarne već platinuMiki32 piše:NGK?! Baš se tako zovu?
Nije loša ideja. Ako uspije da se čuje zvuk hoću.