Fleksibilno crevo za auspuh
Moderator: Dragomir
- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Fleksibilno crevo za auspuh
Ja pricam za moj primer, cena je realno bila 1000 jaca samo za pletenicu, ruke ne racunam, meni je tada radio novi downpipe.
- polaris
- Poruka: 1100
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Evo ovako. Stavljena je nova pletenica, ali na leru dobijene male vibracije u kabini poput malog tresenja volana priveska na kljucu. Sta raditi?
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Kakvi su nosaci?
- polaris
Pa jbm li ga, sa starim fleksibinim nije imao tih vibracija, zbog toga mi je i cudno.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Verovatno nije dobro ugrađeno

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- polaris
-
- Poruka: 51
- Član foruma od: četvrtak, 14. jun 2018. u 00:37h
I ja imam taj problem na c max 2005 godiste 1.6 tdci.Osecaju se izduvni gasovi unutar kabine na leru kada stoji auto.Isto su menjane podloske na diznama i to je ok.Znaci da ciljam na fleksibilno crevo?
- polaris
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Na kanal, rukom pomeri pa ces videti, ali najverovatnije da je to u problemu.C_MAX 2005 piše: ↑subota, 13. apr. 2019. u 10:46hI ja imam taj problem na c max 2005 godiste 1.6 tdci.Osecaju se izduvni gasovi unutar kabine na leru kada stoji auto.Isto su menjane podloske na diznama i to je ok.Znaci da ciljam na fleksibilno crevo?
- polaris
Problem resen. Uzrok bila neadekvatna duzina flexibilnog. Cisto da znaju oni koji budu menjali ili fabricka duzina ili eventualno malo duza, nikako kraca cev.
- Focus
- Poruka: 669
- Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h
Ocigledano da imam isti problem, s tim da je kod mene ucinjena jos veca glupost, bar ja tako mislim, stavljena je cev koja je za milimetar, cini mi se, veceg precnika, strucnjaku je bilo lakse da je navari i navuce, sumnjam da je kraca od originalne. E sad, na leru onaj zvuk se izgubio nakon zamene, ne pusta nigde, ne oseca se nikakav smrad, ne bruji pri dodavanju gasa, ali se javljaju te vibracije o kojima prica polaris, na volanu i sedistu,i pozadi kad gledam lonac kao da blago vibrira blage, te vibracije nerviraju, nije ih bilo pre zamene.
Ono sto me interesuje je da li ce ovo dugorocno da izazove neke probleme?
Takodje da mozda nije problem u precniku nego u nekom od nosaca?
Mada se vibracije nisu osecale pre zamene, cini mi se, ali ne mogu bas da se setim, da su se osecale onda kad je produvalo originalno crevo i nastavile i sa novim, majstora sam pitao, reko je da su nosaci ok.
Posto nemam gde da ispravim ovo, nisam u NG trenutno, drugo i kad budem, opet ce da me kosta sva ta zezancija, kod ovog majstora mi se ne ide opet, on je zavario to sve ok, ali mislim da je zaxebo sto je stavio cev veceg precnika, ocigledn bolje ne ume, ja to tada nisam znao, da ce da izazove vibracije, tek nedavno sam ukapirao da se vibracije osecaju od trenutka zamene. Ako ne steti nesto sistemu, pomiricu se sa vibracijama, dok ne popusti neki drugi deo izduva, mislim da ce uskoro, posto je jos uvek fabricki ceo, osim djavoljeg fleksibilnog...
Ono sto me interesuje je da li ce ovo dugorocno da izazove neke probleme?
Takodje da mozda nije problem u precniku nego u nekom od nosaca?
Mada se vibracije nisu osecale pre zamene, cini mi se, ali ne mogu bas da se setim, da su se osecale onda kad je produvalo originalno crevo i nastavile i sa novim, majstora sam pitao, reko je da su nosaci ok.
Posto nemam gde da ispravim ovo, nisam u NG trenutno, drugo i kad budem, opet ce da me kosta sva ta zezancija, kod ovog majstora mi se ne ide opet, on je zavario to sve ok, ali mislim da je zaxebo sto je stavio cev veceg precnika, ocigledn bolje ne ume, ja to tada nisam znao, da ce da izazove vibracije, tek nedavno sam ukapirao da se vibracije osecaju od trenutka zamene. Ako ne steti nesto sistemu, pomiricu se sa vibracijama, dok ne popusti neki drugi deo izduva, mislim da ce uskoro, posto je jos uvek fabricki ceo, osim djavoljeg fleksibilnog...
Poslednja izmena: Focus, na dan ponedeljak, 6. maj 2019. u 21:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin
- sasa_f1
Ne pravi pletenica veceg precnika problem, nego verovatno njen kvalitet ili njena lokacija, gde stoji u izduvnom sistemu.
- Focus
Stoji isto gde i originalna, e sad kvalitet je upitan, to se slazem, na oko je delovala ok, ali joj je cena od 12e sumnjiva, skupljih nije bilo u tom trenutku, sve su bile od 12 do 15e. Kazi mi da li ce te vibracije vremenom da razdrndaju ili zeznu nesto?
- polaris
Ako je auspuh prenapregnut kao sto je kod mene bio fleksibilna cev ne odradjuje posao za koji je namenjena, pa postoji mogucnost pucanja grane.
- Focus
Nazdravlje....znaci moracu da proverim sta je i kako je pa da menjam.....
- goran18
- Poruka: 42
- Član foruma od: utorak, 1. jan. 2013. u 21:47h
Evo da se nadovežem na temu o fleksibilnom crevu. Naime majstor mi je rekao da je fleksibilno crevo potrebno uskoro zameniti jer počinje da se čuje. Verovatno je stradalo od neispravnog nosača motora kojeg sam zameno. Koje fleksibilno crevo uzeti, ima li neko iskustva sa ovim? Našao sam na netu kod nekog lika creva od prohroma 304 sa 2 i 3 godine garancije bez ugradnje (Mitta creva). Ili ići na neku zamensku varijantu iz prodavnice...?
- sasa_f1
Bosal ti je dobar
- goran18
- Poruka: 42
- Član foruma od: utorak, 1. jan. 2013. u 21:47h
Jel znaš možda gde bih mogao da nađem Bosal fleksibilno crevo? Nalazio sam samo italijanski Asso.
- sasa_f1
Imao ga je Delmax ranije, proveri...
-
- Poruka: 257
- Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h
Pletenica sa ugradnjim 8.500 din. Kod mene komplikovano a bilo bi 5000 

Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.