Evo još par komada
Interesantan detalj je u sklopu WinterPack dodatka u vidu grejača šoferke. Mreža grejača jeste diskretna, vidi se pod odredjenim uglom kao na fotografiji, ali jednom kad se uoči na staklu ne može posle da ne bode oči. Uveče se iznutra dosta primećuju grejači kad počne da se prelama svetlost sa uličnog osvetljenja.
Opcija za izbegavanje ako imate OCD
Ali kad dodje zima lepo je imati taj luksuz da se prskalice i šoferka same odlede, a i guzica i prsti na volanu unutra
Kad se motor ugasi, dok je još aktivno svetlo pre kompletnog zaključavanja, auto je lepo osvetljen sa bokova i olakšava izlazak i ulazak vozaču...
U ovom paketu imamo i prskalice za pranje farova, ali do tog dela kako se iste uključuju još nisam stigao
Što se tiče ponašanja u vožnji tu zaista nemam formirano nikakvo mišljenje jer je predjeno "ogromnih" 119km
Prvi utisak je da po prelasku ležećih zadnja klupa fino cupka, sitne neravnine upija jako lepo, sedi se dosta visoko i dobra je preglednost.
Iako enterijer na slikama deluje kao plastik-fantastik, posebno centralna konzola koja izgleda kao da je neko otkinuo kacigu iz igrice Halo i stavio je na komandnu tablu, osećaj pod prstima je prijatan, volan je poprilično mekan na dodir, izolacija je sasvim korektna i fino izoluje zvuk TDCI traktorčeta.
E sad iz perspektive nekog ko je visok 195cm, imam par zapažanja...
Mesta za glavu ima dovoljno, lako sam našao pravu poziciju za volanom gde mi ne smeta centralna konzola (kad imaš duže noge ovaj detalj je jako važan jer pola modela na tržištu ovde padaju na testu) iako je desna noga konstantno dodiruje.
Recimo prilikom vožnje Qashqai noga mi utrne kako god da se namestim...
Bokovi sedišta baš ne rade sjajno svoj posao, dosta se torzo pomera levo desno u krivinama.
Kad se pomeri sedište unazad da meni odgovara, iza mene ne može udobno da sedi odrasla viša osoba, samo dete (ko je probao Kodiaq ovo stvarno dodje kao hendikep). Nazad mesta za glavu ima dovoljno.
Prtljažnik je isto manji od konkurenata u klasi, ali sasvim dovoljan za četvoročlanu porodicu koja više ne vuklja dečija kolica sa sobom.
Vrata prtljažnika se otvaraju poprilično visoko i ako imate niži plafon u garaži može da se desi da ga kačite (nažalost kod mene je taj slučaj).
Mesta za sitnice ima mnogo ali su generalno slabog kapaciteta. U odnosu na Toyotu Auris koju vozi žena, pretinac je mnogo manji kod Kuge a i dosta je manji prostor ispod središnjeg naslona.
U N1 verziji na zadnjoj klupi nema trećeg pojasa za vezivanje (auto se registruje za 4 osobe) i ne postoji centralno odmorište za ruke koje se izvlači iz naslona.