Lampica grijaca i katalizator Ford Mondeo MK3
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 152
- Član foruma od: nedelja, 11. feb. 2018. u 19:40h
Lampica grijaca i katalizator Ford Mondeo MK3
Pozdrav svima,
Imam problem da u voznji prilikom naglog ubrzavanja u 3 brzini na nekih 3000 obrtaja pocne blinkati lampica grijaca i auto izgubi snagu kao da je ostao bez turbine.Prosle godine mi je ta lampica bila i u pitanju je bio aktuator,ali se palila uvijek,dok npr. sada auto upali lampicu na 3000 obrtaja i ja ugasim i ponovno upalim auto nema lampice i ide normalno.
I imam jos jedno pitanje vezano za katalizator.Ima li kakvih posljedica kada se izvadi katalizator jer cuo sam da auto mnogo bolje ide ali negdje sam citao da pali lampicu check engine.I da li auto promijeni zvuk.Ako ima neko da je ovo radio ako moze poslati video zvuka.
Auto je Ford Mondeo MK3 2.0TDCi 2005 godina 130ks 96kw
Unaprijed hvala
Imam problem da u voznji prilikom naglog ubrzavanja u 3 brzini na nekih 3000 obrtaja pocne blinkati lampica grijaca i auto izgubi snagu kao da je ostao bez turbine.Prosle godine mi je ta lampica bila i u pitanju je bio aktuator,ali se palila uvijek,dok npr. sada auto upali lampicu na 3000 obrtaja i ja ugasim i ponovno upalim auto nema lampice i ide normalno.
I imam jos jedno pitanje vezano za katalizator.Ima li kakvih posljedica kada se izvadi katalizator jer cuo sam da auto mnogo bolje ide ali negdje sam citao da pali lampicu check engine.I da li auto promijeni zvuk.Ako ima neko da je ovo radio ako moze poslati video zvuka.
Auto je Ford Mondeo MK3 2.0TDCi 2005 godina 130ks 96kw
Unaprijed hvala
- popovicvl
- Poruka: 5669
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Lampica grijaca i katalizator Ford Mondeo MK3
Katalizator ne, i neće paliti nikakve lampice.
Pre bih rekao dizne-pumpa da ili opet geometrija turbine.
Pre bih rekao dizne-pumpa da ili opet geometrija turbine.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Dijagnostika za početak...retko ko ima sreće da bude neka glupost
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
-
A sta sve dobijem uklanjanjem katalizatora?
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Dobijaš to da ces uskoro morati da ga vratiš ako stvarno počnu da gledaju izduvne gasove :-D
-
To znam 
Ali negdje sam procitao da sa 7-8 godina starosti katalizator ne radi svoj posao i samo steti turbini.Da li je to tacno?
Ali negdje sam procitao da sa 7-8 godina starosti katalizator ne radi svoj posao i samo steti turbini.Da li je to tacno?
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Ti imas problem sa ubrizgavanjem, vrv. Turbo na tim motorima crkava skoro nikada ( do 2005 god, na modelima u zadnje 2god proizvodnje se dešava da zakaže el actuator turba )
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....