Naime, auto kad se startuje, prijavi upozorenje:

Naravno odmah kod električara, da vidim punjenje, od 14,2 do 13,9 V na leru kad se popale svi potrošači: svetla, duga, klima, maglenke prednje i zadnje, ventilator na max...obično samo sa svetlima i klimom na pola, oko 14,1 V u leru.
Obzirom da problem traje jedno godinu dana, do sad nisam imao problema sa startom i kad je minus, više puta išao na proveru kod električara. Ne izbacuje svaki put ovo upozorenje.
Druga pretpostavka je akumulator. Kupio nov, 78/780. Rekao bih od kad sam kupio nov akumulator češće, od pre dva meseca, ali ipak auto pali kao mina.
Dijagnostikom sam jedino zapazio da pri startu, kad okine, voltaža padne <9 V. Ono šta sam probao, prikačio Clia na kablovima i tad nije upalio grešku, ali pri tom je i dalje imao velik pad napona, skoro 9V, ali nije upalio upozorenje.

Na grafiku se lepo vidi kad rade grejači, pumpa, kasnije kako radi kad se popale potrošači. Motor kresne za manje od 1 sekunde, ali taj pad napona mi nije normalan?
Da li je problem u slabom akumulatoru ili negde ima loše kontakte, ili je anlaser u nekoj zaglavi. Mada vrti ko lud.