Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Kaži sudiji da voziš Forda i da sigurno nisi bio parkiran na travi :-D
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
U ovom slucaju sam na travi bio sa audijem 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Moj cale je tako pobio jedno prekoracenje, dok nisu imali kamere. Vozio moju staru plavu fiestu, koja je bila registrovana na tecu iz Valjeva. Ogranicenje 40 on vozio 80+. Otisao kod sudije ona cita predmet on kao cekajte cekajte to je neka greska, jesam taj dan prosao tuda i vozio brzo ali sam vozio moj auto, ne znam za taj Valjevske registracije
Verovala mu na rec da je vozio 50 i kusur i platio kaznu samo za to 
Probaj, mozda prodje ako te nisu slikali

Probaj, mozda prodje ako te nisu slikali

Fiesta!!
- sasa_f1
Slikali, okacili mi na soferku. Sestrin auto, njoj stigao poziv kod sudije sad. Samo me zanima cifra, od do, znam da ce dobiti najnizu.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Navak si platio,to je bitno 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- sasa_f1
Znaju se prioriteti 

- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
10.000 je parkiranje na zelenoj povrsini za fizicko lice u Bg. Pa je 5000 pola od toga.
Jel ti stigao poziv kod sudije za prekrsaje ili prekrsajni nalog (ono sto ti je okaceno na soferci je samo obavestenje, nije prekrsajni nalog)?
Ako je prekrsajni nalog, mozes da ides na placanje pola. Ako je poziv kod sudije za prekrsaje... onda pun iznos.
Jedino sto vidim kao mogucnost je da na sudu tvrdis da ti nije dostavljen prekrsajni nalog, pa da probas da se tu provuces sa pola (a mozda i bez kazne, zbog nepostovanja procedure).
ZAKON O PREKRŠAJIMA ("Sl. glasnik RS", br. 65/2013, 13/2016 i 98/2016 - odluka US)
Prihvatanje odgovornosti
Član 173
Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog prihvata odgovornost za prekršaj plaćanjem polovine izrečene kazne u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga, čime se oslobađa plaćanja druge polovine izrečene kazne.
Ako lice protiv koga je izdat prekršajni nalog u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga ne plati izrečenu kaznu ili ne podnese zahtev za sudsko odlučivanje o izdatom prekršajnom nalogu, smatraće se da je prihvatilo odgovornost propuštanjem, a prekršajni nalog će postati konačan i izvršan.
Prekršajni nalog sa konstatacijom konačnosti i zabeleškom da novčana kazna nije plaćena ovlašćeni organ dostavlja nadležnom prekršajnom sudu da izrečenu novčanu kaznu unese u registar i sprovede postupak izvršenja u skladu sa ovim zakonom.
Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog može prihvatiti odgovornost za prekršaj i nakon isteka roka od osam dana od prijema prekršajnog naloga ako pre postupka izvršenja dobrovoljno plati celokupan iznos izrečene novčane kazne.
ODLUKA
O UREĐIVANJU I ODRŽAVANJU PARKOVA, ZELENIH I REKREACIONIH POVRŠINA
Član 21*
Na javnim zelenim površinama zabranjeno je:
...
4. kretanje i parkiranje vozila van određenih mesta, osim vozila preduzeća, odnosno preduzetnika, servisiranje vozila (promena ulja i sl.) i pranje vozila na travnjacima ili javnim česmama; (koji li je nepismeni mamlaz pisao ovaj clan da mi je znati...)
Član 29
...
Novčanom kaznom od 10.000,00 dinara kazniće se fizičko lice ako na javnim zelenim površinama postupa protivno odredbama čl. 13. i 21. tač. 1.-17. ove odluke.
Za prekršaje iz st. 1, 2, 3. i 4. komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac izdaje prekršajni nalog u skladu sa zakonom.
Jel ti stigao poziv kod sudije za prekrsaje ili prekrsajni nalog (ono sto ti je okaceno na soferci je samo obavestenje, nije prekrsajni nalog)?
Ako je prekrsajni nalog, mozes da ides na placanje pola. Ako je poziv kod sudije za prekrsaje... onda pun iznos.
Jedino sto vidim kao mogucnost je da na sudu tvrdis da ti nije dostavljen prekrsajni nalog, pa da probas da se tu provuces sa pola (a mozda i bez kazne, zbog nepostovanja procedure).
ZAKON O PREKRŠAJIMA ("Sl. glasnik RS", br. 65/2013, 13/2016 i 98/2016 - odluka US)
Prihvatanje odgovornosti
Član 173
Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog prihvata odgovornost za prekršaj plaćanjem polovine izrečene kazne u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga, čime se oslobađa plaćanja druge polovine izrečene kazne.
Ako lice protiv koga je izdat prekršajni nalog u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga ne plati izrečenu kaznu ili ne podnese zahtev za sudsko odlučivanje o izdatom prekršajnom nalogu, smatraće se da je prihvatilo odgovornost propuštanjem, a prekršajni nalog će postati konačan i izvršan.
Prekršajni nalog sa konstatacijom konačnosti i zabeleškom da novčana kazna nije plaćena ovlašćeni organ dostavlja nadležnom prekršajnom sudu da izrečenu novčanu kaznu unese u registar i sprovede postupak izvršenja u skladu sa ovim zakonom.
Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog može prihvatiti odgovornost za prekršaj i nakon isteka roka od osam dana od prijema prekršajnog naloga ako pre postupka izvršenja dobrovoljno plati celokupan iznos izrečene novčane kazne.
ODLUKA
O UREĐIVANJU I ODRŽAVANJU PARKOVA, ZELENIH I REKREACIONIH POVRŠINA
Član 21*
Na javnim zelenim površinama zabranjeno je:
...
4. kretanje i parkiranje vozila van određenih mesta, osim vozila preduzeća, odnosno preduzetnika, servisiranje vozila (promena ulja i sl.) i pranje vozila na travnjacima ili javnim česmama; (koji li je nepismeni mamlaz pisao ovaj clan da mi je znati...)
Član 29
...
Novčanom kaznom od 10.000,00 dinara kazniće se fizičko lice ako na javnim zelenim površinama postupa protivno odredbama čl. 13. i 21. tač. 1.-17. ove odluke.
Za prekršaje iz st. 1, 2, 3. i 4. komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac izdaje prekršajni nalog u skladu sa zakonom.
Djak pesak 

- sasa_f1
- mbole
Hmmm... bas drljav poziv, bez toga o cemu se radi... bez broja predmeta...
Ne mozes cak biti siguran da je to u pitanju, posto je pozivaju kao svedoka, a u ovom slucaju bi trebalo da je pozovu kao okrivljenog. Posto komunalac nije mogao da zna da nije ona vozila auto.
Nek ode ranije i pita o cemu se radi.
Ne mozes cak biti siguran da je to u pitanju, posto je pozivaju kao svedoka, a u ovom slucaju bi trebalo da je pozovu kao okrivljenog. Posto komunalac nije mogao da zna da nije ona vozila auto.
Nek ode ranije i pita o cemu se radi.
Djak pesak 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ma jok, i meni je isto tako stiglo. Pozivaju me kao svedoka, bez da piše o čemu se radi. Komunalna pisala za parking na trotoaru. 50 hiljada za firmu, 5 za mene. Možeš da platiš pola.
- sasa_f1
Ima gore broj predmeta nego sam ja obrisao. Od ostalih podataka samo njeno ime i to je to.
Kul mi je sve dok moze 50%
Kul mi je sve dok moze 50%

- mbole
Samo nek ode pre rocista i raspita se gde i kako moze na pola.
Djak pesak 

- sasa_f1
Hocemo. Hvala ljudi 

- Aca06
-
- Poruka: 3129
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Jutros krenem sa suprugom do pijace u 44 bloku.
Vidim neka guzva na semaforu Jurija Gagarina i Dr. Ivana Ribara i stoji policiski auto sa upaljenom rotacijom, pomislih verovatnosu se skucali pa je zato guzva ali nije saobracajka u pitanju nego postavljanje novih kamera na raskrsnici.
Ove dve slike koje sam napravio su iz pravca prema gradu u Jurija Gagarina kod ulaza u restoran Staro Ognjiste.
Postavljene su tri kamere.

Vidim neka guzva na semaforu Jurija Gagarina i Dr. Ivana Ribara i stoji policiski auto sa upaljenom rotacijom, pomislih verovatnosu se skucali pa je zato guzva ali nije saobracajka u pitanju nego postavljanje novih kamera na raskrsnici.
Ove dve slike koje sam napravio su iz pravca prema gradu u Jurija Gagarina kod ulaza u restoran Staro Ognjiste.
Postavljene su tri kamere.

Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
- Nedeljkovic
- Poruka: 4733
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ove koliko vidim ne mere brzinu
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Neka ga duvaju vise sa tim kamerama. Umesto da ih postavljaju pored skola, obdanista i kriticnih tacaka, oni ih postavljaju na bulevarima od 6 traka, gde je isti qrac vozio 50 ili 80.
Samo usporavaju saobracaj gde ne treba, a ne povecavaju bezbednost gde treba.
Samo usporavaju saobracaj gde ne treba, a ne povecavaju bezbednost gde treba.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Aca06
-
- Poruka: 3129
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Od ovog semafora pa sve do sledeceg je ogranicenje 40 km/h
A sad sam prosao i semafor kod pijace i tamo postavljaju neke kamere jer su podigli stub.
A sad sam prosao i semafor kod pijace i tamo postavljaju neke kamere jer su podigli stub.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Pravi se kuća velikog brata, kako su krenuli, a ne bi me čudilo da i na stazu Navak ture koju kameru.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Kamere kao saobracajne kamere nisu problem. Opste je poznato da tamo gde ih ima da se zakon striktno postuje (sto i nije tako lose). Bg je poznat kao meka bahatih vozaca gde ako vozis propisno ti si los vozac. Prekoracenja brzine, zuta traka, obilazenje preko pune/kolone, prolaz na crveno, (ono, nije mnogo crveno) su sasvim normalne pojave. Majmun koji obilazi celu kolonu pa pokusava da se ucacka u 1m razmaka, samim tim su kaznjeni svi oni normalni vozaci koji koliko toliko postuju propise jer kada se pet takvih majmuna zabodu u kolonu, ona gotovo staje.
Mene vise brine ona druga strana, i softver za prepoznavanje lica, gde ce se potencijalno koristiti u nezakonite svrhe, ko je na kom protestu, koji su to koji podrzavaju opoziciju i slicno, pa im se kasnije svetiti nekim poznatim srpskim metodama (otkazi na poslu i sl.) u principu zastita licnih podataka u Srbiji zaista je samo slovo na papiru.
Mene vise brine ona druga strana, i softver za prepoznavanje lica, gde ce se potencijalno koristiti u nezakonite svrhe, ko je na kom protestu, koji su to koji podrzavaju opoziciju i slicno, pa im se kasnije svetiti nekim poznatim srpskim metodama (otkazi na poslu i sl.) u principu zastita licnih podataka u Srbiji zaista je samo slovo na papiru.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ja kažem ako je postavljena na opravdanom mjestu, bolje kamera nego npr. ležeći policajac. Ako mogu te kamera da mjere brzinu, bolje je to, nego zbog 10% onih koji bi kršili ograničenje, da 90% mora da prelazi to ležeće đubre. Onaj ko vozi normalno neće biti kažnjen.
Kod nas u Doboju skoro postavili kamere, čini mi se 60 i kusur kamera. Ne znam da li prate brzinu, ali prate prolaz kroz crveno.
Još jedna stvar zbog čega su kamere dobre, prije 2-3 dana dječak je nestao iz škole, kamere su snimile da je otišao preko mosta, što je asociralo njegovo društvo da je otišao u napušteni kamenolom, na žalost pronađen je mrtav.
Da nije bilo kamera, mogli su ga tražiti danima, jer tamo rjetko ko zalazi.
Kod nas u Doboju skoro postavili kamere, čini mi se 60 i kusur kamera. Ne znam da li prate brzinu, ali prate prolaz kroz crveno.
Još jedna stvar zbog čega su kamere dobre, prije 2-3 dana dječak je nestao iz škole, kamere su snimile da je otišao preko mosta, što je asociralo njegovo društvo da je otišao u napušteni kamenolom, na žalost pronađen je mrtav.
Da nije bilo kamera, mogli su ga tražiti danima, jer tamo rjetko ko zalazi.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FiestaBG87
-
Eno stavljaju kamere na Bezaniji kod Groblja.
-
- Poruka: 29
- Član foruma od: četvrtak, 18. apr. 2019. u 21:32h
- Kontakt:
Ova je sasvim opravdana,jer gotovo svakog vikenda dok sam u prolazu viđam da ljudi prolaze dok je žuto pa se promeni na crveno.
Našli su mesto gde mogu lako da uzimaju novac za kazne,a što običan narod uvek uhvate u prekršaju,to je neka druga priča...
Našli su mesto gde mogu lako da uzimaju novac za kazne,a što običan narod uvek uhvate u prekršaju,to je neka druga priča...
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: nedelja, 14. dec. 2014. u 23:00h
Potrebna mi je pomoć, radi se o tome da ne mogu da pronađem detaljno obrađenu temu o auto kuki i njenom upisu u saobraćajnu (da li to uopšte tako ide danas?)... Nikad nisam voleo da vidim kuku na autu ali kako vreme prolazi eto mene sa kukom već četri godine. Ford nosi sve to lepo i kuka jeste Fordova("ima tablicu") ali moram da rešim status euro kuke da me ne bi kažnjavali, inače potrebna.mi je za rad... Hvala
- FiestaBG87
-
Ima na YouTube emisija SAT o kukama, ima njihov kanal, ima mozda jedno mesec dana kako je bila.
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: nedelja, 14. dec. 2014. u 23:00h
Hvala FiestaBG87 ako je neko imao ličnog iskustva dobro bi nam došlo da čujemo. Da li je proces komplikovan i skup...?