Hvala.
Vozio sam Ferodo DS Perfomance na oba auta, i bio jako zadovoljan. Medjutim, potrosih to za par sezona i Ring-ova, tako da sam sada bio u dilemi sta da kupim za ovaj daily Jugo. Za sivog sam uzeo Galfer racing i to ce biti ok, ali za ovog ne mogu na ulici da vozim full racing plocicu, narocito zimi.

Pa onda povoljno nadjoh EBC green stuff plocice, i one su ok za malo stiskanja i tipa slalom, ali za Navak ocigledno nisu dorasle. Sinoc sam ih skinuo da ostruzem taj sagoreli sloj barem, smrde na upaljeno. A pritom, ja ne kocnim prekasno, naprotiv - veoma sam obazriv i odmeren, nikada ne vozim 'na noz'. Tako da cu sada probati opet da nadjem DS Perfomance tj. da dovucem od preko i to mi je sigurica za jos dve godine recimo. Diskovi su OEM Fiat ventilirajuci, sve je sa Una turba i to je stvarno optimalan set velicina/tezina/performanse za Juga. Ja ne volim one ogromne 257 ili 284mm kocnice koje imaju ogromnu rotacionu masu i teraju te da prelazis na broj vece tockove, pa se cela koncepcija lezanja i prenosa brzine (menjac) menja...
Eto, to je to i zao mi sto nisam imao kocnice barem za jos jedan dobar stint da skinem jos sekund/dva. Nadam se da cu konacno upogoniti sivog Juga u toku godine, jer ovo sa daily-jem je sve kompromis, on ne treba da bude za stazu.