Fiesta gubi tečnost
Moderator: Dragomir
- Astra
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 17. avg. 2016. u 22:41h
Fiesta gubi tečnost
Pozdrav svima,
Auto mi gubi tečnost poslednjih 3-4 meseca, dolivam oko 1,2l na svakih 7-10 dana.
Video sam gde ostavlja trag na asfaltu i danas sam skinuo kućište filtera vazduha i filter goriva, vidi se barica na menjaču a nisam uspeo da ustanovim gde tačno pušta. Jako je tesno i mislim da bih morao da skinem i kućište akumulatora i sam termostat da bih utvrdio šta je, pitanje i tada ali bih naišao na trag. Sumnjam da je problem termostat ili rebrasto plastično crevo koje počinje iz termostata i oba vode do motora. Da li je neko imao sličan problem u tom delu na fiesti 1.4 tdci (2006)
Na ovo rebrasto platično crevo mislim, je l' menajo neko isto, kakva je procedura za zamenu?
Auto mi gubi tečnost poslednjih 3-4 meseca, dolivam oko 1,2l na svakih 7-10 dana.
Video sam gde ostavlja trag na asfaltu i danas sam skinuo kućište filtera vazduha i filter goriva, vidi se barica na menjaču a nisam uspeo da ustanovim gde tačno pušta. Jako je tesno i mislim da bih morao da skinem i kućište akumulatora i sam termostat da bih utvrdio šta je, pitanje i tada ali bih naišao na trag. Sumnjam da je problem termostat ili rebrasto plastično crevo koje počinje iz termostata i oba vode do motora. Da li je neko imao sličan problem u tom delu na fiesti 1.4 tdci (2006)
Na ovo rebrasto platično crevo mislim, je l' menajo neko isto, kakva je procedura za zamenu?
- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
Re: Fiesta gubi tečnost
Uzmi tel upali kameru i lampu ako imaš onaj štap još bolje pa pokušaj videti odakle curi..
Послато уз помоћ Тапатока
Послато уз помоћ Тапатока
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
naj verovatnije je to kućište problem.nevredi pokušavati menjati,silikonisati gumicu jer se kućište izvitoperi od temperature.ako na menjaču ima tečnosti onda je kućište u problemu
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Zna da bude problem I plasticno crevo koje dolazi sa zadnje sreane kucista termostata
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2016. u 18:44h
Gubim stalno rashladnu tečnost na istoj takvoj Fiesti V ali 1.4 benzinac. Gubim od max do min za nepunih 300 pređenih km. Ekspanzionu posudu i čep sam ranije menjao...
Ford Fiesta Mk 5 1.4 Duratec
-
- Poruka: 62
- Član foruma od: petak, 22. sep. 2017. u 00:28h
Meni je isto tako bilo na fiesti i na kraju ispade hladnjak nov da stavim i od tad nemam problema
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- mbole
- Poruka: 14904
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nazalost, to sto si menjao ne garantuje da nije ponovo ista stvar u problemu.
Djak pesak 

- Astra
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 17. avg. 2016. u 22:41h
Kada ustanovim kvar i kada zamenim deo javljam šta je bilo. Hvala na pomoći