Focus mk2 -U0140 greška- Problem sa elektronikom?
Moderator: Dragomir
- Plavi269
- Poruka: 29
- Član foruma od: ponedeljak, 17. sep. 2012. u 00:27h
Focus mk2 -U0140 greška- Problem sa elektronikom?
Zdravo,
Vozim Focusa 1.8 tdci 2006 god
Sinoć odjednom pri paljenju mi izbaci/upali check engine lampicu. Simptome koje sam primetio:
1. Svetli check engine lampica
2. Unutrašnje svetlo mora manuelno da se ugasi
3. Migavci i sva 4 kad uključim rade ali se ne vide i ne čuju na kom tabli
4. Ne svetli rikverc svetlo
5. Temperatura pokazuje --.-- C
6. Displej na kom tabli svetli i kad ugasim auto
7. I za kraj ne radi centralna ni preko daljinskog ključa ni manuelno, čuje se samo neki klik...
Uzeo pre neki dan onu obd2 spravicu i rekoh da je testiram... stvarno nađe grešku U0140 koja ima veze sa BCM (Body Control Modul)? Šta je to i zna li neko/dešavalo li se nekom pa da zna u čemu je problem?
Pozdrav
Vozim Focusa 1.8 tdci 2006 god
Sinoć odjednom pri paljenju mi izbaci/upali check engine lampicu. Simptome koje sam primetio:
1. Svetli check engine lampica
2. Unutrašnje svetlo mora manuelno da se ugasi
3. Migavci i sva 4 kad uključim rade ali se ne vide i ne čuju na kom tabli
4. Ne svetli rikverc svetlo
5. Temperatura pokazuje --.-- C
6. Displej na kom tabli svetli i kad ugasim auto
7. I za kraj ne radi centralna ni preko daljinskog ključa ni manuelno, čuje se samo neki klik...
Uzeo pre neki dan onu obd2 spravicu i rekoh da je testiram... stvarno nađe grešku U0140 koja ima veze sa BCM (Body Control Modul)? Šta je to i zna li neko/dešavalo li se nekom pa da zna u čemu je problem?
Pozdrav
When the world gets in my face
I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Re: Focus mk2 -U0140 greška- Problem sa elektronikom?
Body control module je zapravo bord racunar, a kako ti brljavi sve i svasta verovatno da je on u problemu.
- Plavi269
Popravka/zamena/kupovina skupa?
Može li biti i da je do akumulatora, da je oslabio? Slabije palio tokom zime, uzeo ga pre 3 i po godine... da nema dovoljno snage, struje pa bord brlja jer ne dobija dovoljno struje?
Može li biti i da je do akumulatora, da je oslabio? Slabije palio tokom zime, uzeo ga pre 3 i po godine... da nema dovoljno snage, struje pa bord brlja jer ne dobija dovoljno struje?
I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- vlasta74
- Poruka: 230
- Član foruma od: utorak, 25. sep. 2018. u 17:59h
Meni je palio, gasio sve lampice kad je aku bio loš, nije izbacio nikakvu grešku, mislio sam da je crkao kompjuter, ali nov akumulator i sve radi normalno.
Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka
Focus C Max 1.8 TDCI, 2005
- tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Pa to je makar lako da proveris, pozajmi ispravan akumulator pa vidi. A za tvoj stari idi do acu servisa da ti provere da li je otpevao svoje. U svakom slucaju dobar elektricar bi ti ovde najvise pomogao.
- Plavi269
Dakle, problem je rešen i malo me sramota...
Al dobro, ko će ga znati da je problem bio tako banalan.
Otišao kod majstora. Ispitali akumulator - dobar. Skinuli jednu klemu da probamo da ga resetujemo - ništa, isto. Priključi ga on na dijagnostiku i kaže čudno se ponaša dijagnostika, pola stvari mu prikazuje, pola ne. Krenuli da ispitujemo osigurače, one pod haubom - svi ispravni. Kablovi takođe. I seti se da postoje isto neki sa suvozačeve strane, tamo dole kod nogu... Kaže aj sad probaj dal sve radi? Gle radi! Šta je bilo - dva neka džeka nisu bili gurnuti kako treba... Biće da se neko ritao
Elem, pojam nisam imao da to stoji na izvolte...

Ono što bi meni trebalo, da se opet tako nešto ne desi, jeste tepih/pokrivač za to, za koji pojma nemam da li je uopšte ikada i bio tu. Kako uopšte da tražim negde na netu/u prodavnici... Ima li to da se nađe?

Otišao kod majstora. Ispitali akumulator - dobar. Skinuli jednu klemu da probamo da ga resetujemo - ništa, isto. Priključi ga on na dijagnostiku i kaže čudno se ponaša dijagnostika, pola stvari mu prikazuje, pola ne. Krenuli da ispitujemo osigurače, one pod haubom - svi ispravni. Kablovi takođe. I seti se da postoje isto neki sa suvozačeve strane, tamo dole kod nogu... Kaže aj sad probaj dal sve radi? Gle radi! Šta je bilo - dva neka džeka nisu bili gurnuti kako treba... Biće da se neko ritao

Elem, pojam nisam imao da to stoji na izvolte...

Ono što bi meni trebalo, da se opet tako nešto ne desi, jeste tepih/pokrivač za to, za koji pojma nemam da li je uopšte ikada i bio tu. Kako uopšte da tražim negde na netu/u prodavnici... Ima li to da se nađe?

I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Teško da to ima novo... Potraži po otpadima ili improvizuj sa npr. nekim itisonom 
Sent from my Xiaomi Redmi 5 Plus using Tapatalk

Sent from my Xiaomi Redmi 5 Plus using Tapatalk
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- mbole
- Poruka: 14904
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cuj... seti se da postoje 
To je u sustini tabla sa osiguracima koji su za sve moguce i nemoguce uredjaje u autu.
Ona ispod haube sadrzi samo glavne osigurace, i par vezanih za motor.
Tako je vec decenijama kod Forda.
Ako se ne varam, tu bi trebalo da ide prvo ovaj poklopac, pa tek onda tepih preko njega:

Kataloski broj (FINIS): 1418929
To skoro sigurno mozes da kupis samo u Grandu.
Ne boli da pitas posto je, mada je otpad verovatno jeftinija i brza solucija.

To je u sustini tabla sa osiguracima koji su za sve moguce i nemoguce uredjaje u autu.
Ona ispod haube sadrzi samo glavne osigurace, i par vezanih za motor.
Tako je vec decenijama kod Forda.
Ako se ne varam, tu bi trebalo da ide prvo ovaj poklopac, pa tek onda tepih preko njega:

Kataloski broj (FINIS): 1418929
To skoro sigurno mozes da kupis samo u Grandu.
Ne boli da pitas posto je, mada je otpad verovatno jeftinija i brza solucija.
Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
tu i sama greška UO140 ukazuje na lošu komunikaciju(KONTAKTE) sa BCM, Body control modul...tako da je to prvo koje je trebalo proveriti