Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK3, 2.2, 2006, troši ulje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Allen
Poruka: 27
Član foruma od: petak, 8. sep. 2017. u 16:40h

Mondeo MK3, 2.2, 2006, troši ulje

Poruka od Allen » četvrtak, 3. jan. 2019. u 18:29h

Pozdrav,

primijetio sam, sasvim slučajno da mi troši ulje. Nakon servisa sam napravio 2.000 km i ulje je bilo na polovici mjerice. Dolio sam pola litre i taman je 'ušlo' na mjerici u polovinu područja gdje piše 'max'.
Danas idem provjeriti, sasvim slučajno, (ne znam koliko sam km napravio), i opet na polovini. Ulio sam ostatak iz boce. Dakle još pola litre. Čekam da se slije dokraja, pa ću vidjeti gdje je.

Činjenice: 174.000 km, čep nema bijele sluzi, ispod čepa na motoru (ono što vidim okom) je sve čisto i uredno, ne dimi, nema dima kod paljenja, nema dima ni dok ga zavrtim do 4.000 okretaja, ispod ne slini, ne potpisuje se na parkiralištu, iza na braniku iznad auspuha nema tragova ulja, ne troši antifriz niti ima masti u posudi.

Brtva glave? Gumice ventila?

Koliki je to zahvat? Odnosno koliko €ura me čeka, odnosno, u slučaju da ga prodajem, koliko da spustim? :)

duratecHE
Poruka: 4277
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Re: Mondeo MK3, 2.2, 2006, troši ulje

Poruka od duratecHE » četvrtak, 3. jan. 2019. u 18:54h

Jel auto bio na ravnom, hladan motor kada si merio?
Sve i da troši nešto ulja nije razlog za prodaju ako je ostalo ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Allen
Poruka: 27
Član foruma od: petak, 8. sep. 2017. u 16:40h

Re: Mondeo MK3, 2.2, 2006, troši ulje

Poruka od Allen » četvrtak, 3. jan. 2019. u 19:21h

Hladan motor. Učili me da se tako mjeri. :) Parkiralište ima neki nagib, ali rekao bih, ništa drastično. Možemo reći da je na ravnom.

Ostalo je, manje-više, OK. Ponekad mi teže uđe u drugu. Mijenjao sam ulje mjenjača, pa je sad bolje.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“