Kupio sam ga od kolege sa posla čiji ga je ujak uvezao 2001. iz Nemačke, za 2500 evra. Pošto je čovek živeo u Moskvi, vožen je svake godine od Avgusta do Septembra i prešao je možda 10 000km otkad je u Srbiji. Inače ima 119 i kusur hiljada pređenih, sa mojih 500-tinak otkad ga vozim. Odmah sam mu ugradio i plin, troši oko 10 litara u proseku pri mešovotoj vožnji, uz napomenu da sam počeo da ga vozim početkom Marta dok su bili mrazevi.
Nemam želju da ga vizuelno preterano menjam, sviđa mi se kakav jeste. Imam u planu sređivanje bubuljica koje su mu se pojavile ispod lima u gepeku (kažu to je slaba tačka Fordova i da uglavnom tu počnu da trunu) i ponegde sitno na karoseriji i da onda tektiram i gepek i donji trap, i eventualno ako naletim na par prednjih sedišta da ih promenim, ili bar vozačko pošto su mu potpore za bubrege na naslonu vozačkog sedišta rasčerečene. Imam u planu i dve felne, pošto treba još od kolege da dobojem dve felne da imam u rezervi i onda komplet zimskih guma... Trenutno su na njemu 13-ke, čelične felne i Tigar Sigura gume. Razmišljam o 14-kama ali o tom potom...