Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
Dovla76
- Poruka: 49
- Član foruma od: petak, 8. avg. 2014. u 15:43h
Poruka
od Dovla76 » četvrtak, 3. avg. 2017. u 13:50h
Mondeo 2002 TDCI 2.0 Ghia
Duratorq

-
Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Poruka
od Zorole » subota, 12. avg. 2017. u 11:49h
Menjač u pitanju 90%. A zašto? Dok radi motor, i nije stisnuto kvačilo, menjač je u funkciji bilo da je na leru, bilo da prenosi snagu. Kad stisneš kvačilo ti odvajaš menjač od ostatka motora i onda menjač nije u funkciji. Što znači da ti se čuju sklopovi u menjaču. Probaj sa zamenom ulja u menjaču

...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
-
Makibg
- Poruka: 128
- Član foruma od: nedelja, 16. dec. 2018. u 10:49h
Poruka
od Makibg » nedelja, 16. dec. 2018. u 12:31h
postovanje
da ne otvaram novu temu posto je problem isto vezan za focus 1.8tddi 2001
Naime pre neki dan sam radio set kvacila(korpa,lamela,druk lager)zbog prethodnog uzasno iritirajuceg lupanja u leru dok je kvacilo pusteno..
Konstatovano je da je otislo srce lamele to jest opruge..
Po stavljanju novog LUK seta kvacila zvuk se i dalje cuje ali daleko manje i uglavnom kada se auto malo zagreje..
Inace auto odlicno vuce,kvacilo odvaja na pola,nema nikakvog lupanja i tresenja prilikom polaska i u bilo kojoj drugoj brzini,vidi se drasticna razlika u odnosu na prethodni set..
E sad ono sto meni najvise nije jasno je to sto dok set nije zamenjen to se na leru culo kao da neko udara cekicem u menjacu,sada je mnogo manje ali i dalje prisutno pa se pitam dali je moguce da je na novoj lameli neka opruga opet popustila ili je nesto drugo u pitanju
Izvinjavam se na opsirnom postu al se nadam da je neko imao slicno iskustvo jer ipak 26.000 nije tako malo da bi se problem opet javljao pa makar i u dosta manjoj meri
Ili posle nekog vremena ce sve leci na svoje,posto je sve novo
Hvala
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
-
mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Poruka
od mbole » nedelja, 16. dec. 2018. u 14:28h
Moguce da ti ne valja i neki nosac motora, pa da se cuje od njega.
Djak pesak

-
Makibg
Poruka
od Makibg » nedelja, 16. dec. 2018. u 15:16h
Pre dva meseca je zamenjen prednji desni nosac,tada su provereni i ostali,takodje tada je vec poceo problem sa starim setom,nego mi je u celoj prici neverovatno da sve funkcionise normalno a da se cuje taj zvuk..
Bar da se cuje isto po zameni pa bi znao da i nije bilo do lamele,nego se cuje za 60% manje
-
mbole
Poruka
od mbole » nedelja, 16. dec. 2018. u 22:04h
Zasto mislis da je obavezno da postoji samo jedan kvar na autu?
Pogotovu "mladom" ko sto su ovi nasi.
Naravno, niko pri zdravoj pameti ne moze preko tastature da tvrdi da je ovo ili ono u pitanju.
No isto tako, to sto su pre dva meseca (ili pre 15 dana) pregledani nosaci i ustanovljeno da su OK (pod uslovom da se majstoru veruje), ne znaci da nisu mogli da zviznu u medjuvremenu.
Znas ono... ovo nije ko novo, al drzace... a dokle??? niko ne zna
Djak pesak

-
Makibg
Poruka
od Makibg » sreda, 23. jan. 2019. u 17:05h
pozdrav,
Napokon sam resio problem sa kvacilom i lupkanjem na leru..
Problem.je bio u losem setu firme Mapa i potisnom lezaju nn firme..
Reklamirao sam i posto nisam imao živaca da se natezem sa gazdom servisa otisao sam u drugi servis gde su ljudi skinuli menjac i tada sam se sokirao videvsi da je umesto LUK stavljen MAPA set..
Ljudi su stavili korpu i lamelu LUK a druk lager SACH..
Auto je preporodjen,kvacilo mekano kao puter,nema vise lupkanja na leru..
Zanima me samo dali je ok sto i druk lager nije LUK mislim dali bi to moglo u buducnosti stvarati neke probleme?
Jer trenutno u setu nisu imali Luk druk lager..
Inace bih svima skrenuo paznju koji su iz BG a da u sirokom luku obilaze servis Čupa Ford na Banovom Brdu,nemam komentara za njih pogotovo za gazdu..
-
FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Poruka
od FM III » sreda, 23. jan. 2019. u 17:14h
Isto imam loše iskustvo sa tim servisom i treba mu reklamirati i tražiti povraćaj novca. Nije uradjeno kako treba i nisu ugradjeni delovi koji su naplaćeni.
-
Makibg
Poruka
od Makibg » sreda, 23. jan. 2019. u 17:22h
Ja sam 26000 platio set sa druk lagerom,odrali su me..
Bar da su uradili kako valja..
A uvalili mi neke kineske delove
Pre toga sam dva puta reklamirao nosac
Al dobro svaka skola se placa,nadam se samo da im je mirna savest..
Samo me zanima ako neko zna dali je dobra kombinacija LUK korpa.i lamela uz SACHS druk lager
Hvala puno
-
FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Poruka
od FM III » sreda, 23. jan. 2019. u 17:38h
Meni su u RSD Ford predložili LUK i to isto ugradili, video sam kada su doneli da menjaju, e sad koji je druk stvarno ne bih znao, ali mislim da ni Sach ne bi trebalo da pravi problem.
-
ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
-
Kontakt:
Poruka
od ljuba power » sreda, 23. jan. 2019. u 17:40h
odličan je druk sachs,ako je stavljen nov.skuplji je od luk-a i bolji
-
mbole
Poruka
od mbole » sreda, 23. jan. 2019. u 17:42h
Nemas nikakvih problema sa luk-sachs kombinacijom.
A ti ce tako raditi sa svima, dok ih neko ne odere (bilo od batina, bilo od para).
Tako da... na stranu sto je krajnje sasavo da bitangama ostavis 200-300 evrica (bar ih popij sa drustvom), al pravis losu uslugu svima ostalima koji zavrse tamo.
Ako nece da vrate pare, podnesi prijavu trzisnoj.
Djak pesak

-
Makibg
Poruka
od Makibg » sreda, 23. jan. 2019. u 17:52h
Svaka cast mbole na komentaru,posto imam racune vec u Ponedeljak cu da idem u trzisnu,sigurno im necu oprostiti novac a i sto kazes cinim lose drugima,nije toliko stvar ni u novcu koliku u tome da su napravili magarca od mene..
Sto se tice seta koji su momci u Železniku ugradili VD Ford u Avalskoj sve zajedno LUK lamela korpa i druk SACH 16500dinara plus 6000 za ruke..
Inace ne znam dali je neko imao iskustva sa foruma kod njih ali od mene svaka pohvala za taj servis,video sam sve delove i izgledaju bas kao na slikama,ovi kineski izgledaju kao igracka u odnosu na Luk korpu i lamelu
-
Makibg
Poruka
od Makibg » sreda, 23. jan. 2019. u 18:22h
Jel mislite da je to realna cena za ovu kombinaciju,meni deluje da je u tom cenovnom rangu,mislio sam da cu proci skuplje,iskreno
-
tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Poruka
od tihi13 » sreda, 23. jan. 2019. u 20:19h
Ja sam LuK set + druk platio 18 000 RSD u kit komercu + 6000 ruke, tako da to je manje vise to. Ja sam uz to i zamenio ulje u menjacu, to nije bilo nesto mnogo para, ne secam se.
-
Makibg
Poruka
od Makibg » sreda, 23. jan. 2019. u 20:29h
Pa da,predpostavio sam,za ulje su mi rekli da ne treba da se menja jer je žuto,sve u sve nadam se da sam resio kvacilo bar za neki duzi period
-
tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Poruka
od tihi13 » četvrtak, 24. jan. 2019. u 09:30h
Isto tako imao sam neki SRline za duplo manje para, ali poslusao sam majstora za LuK i evo vec 15k km kvacilo radi odlicno, pa mislim da ni ti neces imati problema.