Poruka
od bojcistv » četvrtak, 13. dec. 2018. u 07:38h
Moje iskustvo je slijedeće:
2010. god. Vlado, iskusan majstor za Fordove iz Laktaša je konstatovao na dve dizne povećan preliv i rekao mi da se spremim za remont dizni. Rekao mi je da ako želim da odložim neizbježno sipam 2T. Poslušao ga i sipao dok nisam otkrio Liqui Moly aditiv, Systempflege za dizel. Od 2011. godine sipam isključivo taj aditiv, redovno na svakih par hiljada km. Prošle godine Vlado ga je stavio na dijagnostiku i ona dva preliva su bila u nekim granicama normalnog, povišeni ali ne puno. I on se čudio ali je stvarno tako bilo. Auto je od prve dijagnoze u vezi preliva prešlo oko 200.000km. Ujutru ili nakon dužeg stajanja par sekundi ili ni toliko bude malo dima i nemirnijeg rada, ali ne puno i to je sve. Znam da će me dočekati remont ili ću ga prodati do tada. Svi aditivi i sve što se sipa su prevencija, ako je nešto pokvareno mora se mijenjati i tu ni jedan aditiv ne može pomoći.
To je moje iskustvo.
I da, motor je u 2015.oj, na pređenih 235000 km čipovan, odradio BokiRS, do sada prešao 320.000. On mi je rekao da nešto nije u redu s pumpom ili diznama ne bi to moglo da se uradi.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."