Hitna pomoc oko kupovine Ford-a
- Sljiva
- Poruka: 52
- Član foruma od: četvrtak, 8. nov. 2018. u 11:54h
Hitna pomoc oko kupovine Ford-a
Pozdrav svima, kupujem auto u ponedeljak, i u dilemi sam strasnoj. Dvoumim se izmedju Grande Punta (punto evo) i Ford fieste MK7. Interesuje me auto B segmenta, za fiata znam kakav je auto (posedovao sam i i dalje posedujem fiata), nikada me nije izdao fiat iako je kvalitet izrade malo losiji, krcka sve posle nekog vremena u kabini, sija kao novogodisnja jelka na tabli i malo mi je i dosadio, Fiesta mi ima malo sveziju liniju, lepsa mi je na oku.
Da li mi moze neko kazati kakva je fiesta sto se tice unutrasnjosti, Motora (interesuje me 1.6 TDCI 90-95ks), da li ima neke boljke i sta konkretno da gledam, takodje mi je jako bitan faktor potrosnja, posto znam preci godisnje i do 30 000km (kako zbog posla, tako i zbog putovanja)
Budzet koji imam za kupovinu automobila je 5000e, za auto bi odvojio do 4200, da mi ostane novac, nedaj boze za neki kvar, posto je u pitanju ipak polovni automobil.
Konkretno me je privukao ovaj primerak https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 6titanijum
Zahvaljujem se svima unapred!
Da li mi moze neko kazati kakva je fiesta sto se tice unutrasnjosti, Motora (interesuje me 1.6 TDCI 90-95ks), da li ima neke boljke i sta konkretno da gledam, takodje mi je jako bitan faktor potrosnja, posto znam preci godisnje i do 30 000km (kako zbog posla, tako i zbog putovanja)
Budzet koji imam za kupovinu automobila je 5000e, za auto bi odvojio do 4200, da mi ostane novac, nedaj boze za neki kvar, posto je u pitanju ipak polovni automobil.
Konkretno me je privukao ovaj primerak https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 6titanijum
Zahvaljujem se svima unapred!
- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Hitna pomoc oko kupovine Ford-a
Ja ti samo mogu reci da je na oglasima, u trenutku kada se pojavio prvi put, bio 3900e
- Sljiva
Sasa, hvala na informaciji, i to mi je znacajno radi obaranja cene, ja ocekujem da ga za taj novac i kupim, naravno ako je sve okej 3900-4000.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
To je mk6 Fiesta.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Sljiva
Koliko sam ja upoznat, to je mk7, mk6 je od 2003-2008
- sasa_f1
- Markedjani
- Predsednik kluba
@Sljiva
Ne... ja vozim baš takvu Fiestu ('08 godište) i njena zvanična oznaka je mk5.
Ford zvanično Fiestu od 1995-2001 godine krsti kao mk4 (što faktički i jeste isti model... razlika samo u prednjem delu od 1999-2001 i interno se to zove mk4 restyle) a englezi krste kao mk4 i mk5 i otud masovne zabune između modela.
Uostalom evo i Sasa_f1 ti je poslao listu modela iz kataloga za delove.
Ne... ja vozim baš takvu Fiestu ('08 godište) i njena zvanična oznaka je mk5.
Ford zvanično Fiestu od 1995-2001 godine krsti kao mk4 (što faktički i jeste isti model... razlika samo u prednjem delu od 1999-2001 i interno se to zove mk4 restyle) a englezi krste kao mk4 i mk5 i otud masovne zabune između modela.
Uostalom evo i Sasa_f1 ti je poslao listu modela iz kataloga za delove.

- Sljiva
Ma oznaka mi nije bitna
bitno mi je kakav je auto 

- sasa_f1
Idi pogledaj. Mi smo ga zvali za clana Nedeljkovica, cim se pojavio oglas, rekao je da je kao korektan (to kazu svi) i da je to ta cena, kao tek ga je oglasio, ne bi spustao. E onda je sutradan osvanuo sa 4150e
Poslednja izmena: sasa_f1, na dan četvrtak, 8. nov. 2018. u 15:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Što se tiče mk6 fieste... bukvalno nema greške koju god da kupiš.
Nema generalno nekih izraženih mana.
Iz tog razloga drže poviše cene... pouzdane su i dobro su se pokazale.
Naravno, bitno je jel očuvan primerak i u dobrom stanju... ako je neki izarčen primerak onda džaba sve.
Nema generalno nekih izraženih mana.
Iz tog razloga drže poviše cene... pouzdane su i dobro su se pokazale.
Naravno, bitno je jel očuvan primerak i u dobrom stanju... ako je neki izarčen primerak onda džaba sve.

- Sljiva
Hvala na informacijama, recite mi potrosnja kako se krece za 1.6 90 ks? Najvise otvoren put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Poznati su kao mali potrošači...
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
Otprilike kreće se neki prosek od ispod 4 litre (doduše ispod 4 litara je rezervisano za Econetic modele koji su podređeni najmanjoj potrošnji) pa sve do 6 litara... sve u zavisnosti od težine desne noge, načina vožnje i ispravnosti vozila.
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
Otprilike kreće se neki prosek od ispod 4 litre (doduše ispod 4 litara je rezervisano za Econetic modele koji su podređeni najmanjoj potrošnji) pa sve do 6 litara... sve u zavisnosti od težine desne noge, načina vožnje i ispravnosti vozila.

- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ako ubijas 30.000km godisnje bez dileme 1.6tdci. Ja sam pogledao par tih Fiesti po Beogradu i mislim da se sa 5000e lagano uklapas
Sto se konkretnog primerka tice nisam hteo ni da idem da ga gledam, zvao sam coveka par sati nakon sto je izasao oglas i nije znao ni koji je motor u pitanju (na oglasu je stajalo 1.5tdci), ubedjivao me je kako je oprema INDIVIDUAL i pricao kako je auto perfektan i prelep, za sta god ga pitam samo reci hvale i pitam za zadnju cenu lik kaze 4000e a na oglasu stoji 3900, ponadao se jer sam ga zvao cim je objavio oglas
Ako ti oprema nije bitna bila je jedna za 4400 u Beogradu, odrzavana u Pinosavi. Po oglasu i svemu sto je napisano deluje prilicno korektno
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Sto se konkretnog primerka tice nisam hteo ni da idem da ga gledam, zvao sam coveka par sati nakon sto je izasao oglas i nije znao ni koji je motor u pitanju (na oglasu je stajalo 1.5tdci), ubedjivao me je kako je oprema INDIVIDUAL i pricao kako je auto perfektan i prelep, za sta god ga pitam samo reci hvale i pitam za zadnju cenu lik kaze 4000e a na oglasu stoji 3900, ponadao se jer sam ga zvao cim je objavio oglas
Ako ti oprema nije bitna bila je jedna za 4400 u Beogradu, odrzavana u Pinosavi. Po oglasu i svemu sto je napisano deluje prilicno korektno
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Sljiva
Cim ne zna ni sta poseduje, znaci da je to prodavac za bezanje, tako da znam da ga izbegnem. Sto se tice opreme, sa jedne strane mi je i bitno sa druge (ako je cena okej) onda i mogu da pogledam kroz prste, spolja kako izgleda mi je manje bitno, ner cu auto vremenom srediti kakocmeni odgovara, posto mi jr auto malo vise od prevoznog sredstva.
@Nedeljkovic sto se tice te price, imao sam slican slucaj, posto gledam i grande punta i fiestu, zvao sam nekoga iz nisa za grande punta, cena po dogovoru, ubedjivao me je da je fiat u abarth opremi, iako grande nije dolazio u abarth nego sporting opremi i trazio je 4500e za 2008god, kako prodavac kaze: "Abarth oprema, to je jako retko", znaci ne zna ni sta prodaje, a cena vise nego naduvana.
@Nedeljkovic sto se tice te price, imao sam slican slucaj, posto gledam i grande punta i fiestu, zvao sam nekoga iz nisa za grande punta, cena po dogovoru, ubedjivao me je da je fiat u abarth opremi, iako grande nije dolazio u abarth nego sporting opremi i trazio je 4500e za 2008god, kako prodavac kaze: "Abarth oprema, to je jako retko", znaci ne zna ni sta prodaje, a cena vise nego naduvana.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Naci dobrog Grande Punta je skoro pa nemoguce, i ja sam ih gledao, na svakom je zamajac mleo i lupao. Ti 1.9mjet sportinzi su uglavnom svi izlomljeni
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... sta-16-eco
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... sta-16-eco
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- Sljiva
Recite mi, fiesta nema pokazivac temperature motora?