U pitanju je Focus facelift 1.6 benzinac, 2003. godiste, kupljen u Nemackoj 2007. sa ~68.000km, od prvog vlasnika, licno uvezen i od tad je u porodici. Vozio ga je cale do sredine prosle godine kada je kupio focusa mk3.5, gde sam ja preuzeo ovaj. Poseduje solidnu opremu: el. retrovizori, grejaci oba stakla, 4x airbag, grejaci prskalica, maglenke, klima itd... Takodje nabavio sam onaj emulator sa Aliexpressa da pustam preko usb-a i aux-a muziku.
Auto sada ima 201.000km, mazen i pazen, odrzavan redovno, samo najkvalitetniji delovi. Sluzi odlicno, do sad jedino sto je pored servisa (podrazumevaju se i kocnice), ono sto je moralo da se menja jesu vakuumska creva na usisu, reostat, i bila je pukla prednja desna opruga

I da pre mesec dana zamenjena bobina i kablovi svecica novi, i takodje dihtung ventil dekle i gumica senzora bregaste jer je pustalo malo tuda..
Sto se tice nekih "dorada" na autu su pre godinu i po stavljenje Eibach Prokit opruge, stavljena Morimoto sociva i ubaceni ksenoni, pre pola godine kupljene Rial 17x7.5 alu felne i na njih stavljene Tigrove UHP gume (za te pare nisu lose, ali moram uzeti nesto ozbiljnije).
Uradio sam pre nedelju dana Cold Air intake od nekog lima, potrebno je samo uzeti original K&N jer ovaj kineski je samo za testiranje..
Takodje pre nedelju dana stigle su Shawspeed SS4 bregaste od 288 stepeni i 8.7mm lifta, i zajedno sa njima i jace opruge ventila. Trenutno je to u fazi monitranja pa bi sledece nedelje trebalo da ide na mapiranje.
Evo sad slike..

Slika sa nemackog oglasa

Kada je dovezen (visok ko jarac)

A ovo je trenutno stanje:

Kao neki CAI, iako je preko obd-a merena temperatura u usisu sa fabrickim filterom i ovim, i ispostavilo se da je fabrika toplija za par stepeni, sto nije neka drasticna razlika ali fabricki nema takav zvuk

SS4 bregaste