Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Pozdrav svima i ako moze neka pomoc
Auto je normalno radio i stanem na pumpu da sipam gorivo i posle toga nikako da upali.. Skinuo sam ona creva napred i gorivo uopste ne dolazi kad se vergla.Izvadio sam dzek sa pumpe nazad ispod sedista i tu na nijednoj zici ne dolazi struja,ni kad se vergla ni onako. Sta bi moglo da bude,sta dalje da proveravam
Da, kod suvozaca je. Proverio sam,on je bio pritisnut..Posle sam otkacio kleme,skinuo i vratio relej i osigurac i struja se nekako pojavila nazad na konektoru,ali pumpa nije reagovala...Onda sam skinuo rezervoar i pumpu i problem je u onom konektoru sa dve zice sto ide na ulozak pumpe...istopio se. A pumpa kad se direktno spoji na 12v radi ..E sad zasto se je istopio taj konektor i da li to moze nekako da se resi,da li mozda moze da se promeni samo konektor ili nekako drugacije ???
Porukaod peke » ponedeljak, 6. avg. 2018. u 00:26h
Mozda je i bolje da promenim ulozak,nije se ovo bez razloga istopilo . A da li zna neko da li uz novi ulozak dolazi i konektor ? I koje su cene otprilike i od kog proizvodjaca da se trazi ?
Promenio sam samo ulozak,i nije bilo problema u voznji sem sto je malo duze verglao pri paljenju. Pustalo je negde odozgo na kucistu pumpe. Sad sam stavio crevo direktno na pumpu i gore na poklopac i sad pali normalno na pola kljuca. Ulozak sam stavio Slovenacki PTZ. Da li se meni cini ,ili je previse bucna pumpa i da li treba ovde da izlazi gorivo ?
Код мене на фокусу је набуџено црево диретно на пумпу и на поклопац резервоара . Бучнија је пумпа тако него када је кућиште исправно .
Проблем и што пумпа нема наборе на излазу , па може да избије црево од притиска , а онда поново скидај , буџи враћај . Није проблем ако си направи ревизију , али ако мора да се скида резервоар
Код мене на фокусу је набуџено црево диретно на пумпу и на поклопац резервоара . Бучнија је пумпа тако него када је кућиште исправно .
Проблем и што пумпа нема наборе на излазу , па може да избије црево од притиска , а онда поново скидај , буџи враћај . Није проблем ако си направи ревизију , али ако мора да се скида резервоар
I ja sam tako uradio. Mislim da je tu najveci problem sto gumeno crevo nije dovoljno elasticno kao ona fabricka. Prvi put sam skidao rezervoar,a sad sam napravio otvor . Postavicu neku sliku i video
Треба ти доста дуже црево , јеркривина мора да буде као S , друга ствар је да ће да спада са пумпе , трећа је да то црево није намењено да буде у бензину . Ја има црева за ацетилен у резервоару
Мени држи већ годину и по .
Боља опција је пумпа која има ребрасти холендер типа стари мондео и ребрасто црево за баш за пумпе . Има у колима то као резервну варијанту , стоји ми у гепеку , али и ова буџ веријанта служи .
Треба ти доста дуже црево , јеркривина мора да буде као S , друга ствар је да ће да спада са пумпе , трећа је да то црево није намењено да буде у бензину . Ја има црева за ацетилен у резервоару
Ide u S kad se savije unutra,ali trebalo je malo duze. Pise na crevu benzin,troslojno je i dosta elasticno. A imao sam za acetilen crevo crveno ali sam mislio da ne moze u benzin
Ima po prodavnicama creva za gorivo Gates,mislim da su ta i u Euroautu, ali ne znaju da li moze i da se potapa u benzin.
Ma i ja ne volim bas budženje ali trenutno mora tako
peke@ Ima po prodavnicama creva za gorivo Gates,mislim da su ta i u Euroautu, ali ne znaju da li moze i da se potapa u benzin.@to crevo nije predvidjeno za potapanje u rezervoar,istopi se za neko vreme...