Problem_chudan zvuk pri kochenju
- branko04
- Poruka: 10
- Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 00:15h
Problem_chudan zvuk pri kochenju
Automobil: Fiesta 1.8 tddi zetec; 2001 god.
Problem: Prilikom kochenja chuje se chudan zvuk, nalik grebanju istroshenih paknova. Zvuk dolazi iz prednjeg dela vozila. Zvuk prestane nakon nekih 15-ak minuta voznje i par kochenja. Paknovi nisu istrosheni, proverio.
Molim za ideje i predloge...sta da sam pregledam pre nego sto odvezem auto kod auto-mehanichara...da ne troshim nechije i svoje vreme za neku glupost...ako je glupost.
Ovo moram da reshim sto pre jer za 15-ak dana putujem za CG a ne bih na put sa nechim neispravnim.
Hvala.
Problem: Prilikom kochenja chuje se chudan zvuk, nalik grebanju istroshenih paknova. Zvuk dolazi iz prednjeg dela vozila. Zvuk prestane nakon nekih 15-ak minuta voznje i par kochenja. Paknovi nisu istrosheni, proverio.
Molim za ideje i predloge...sta da sam pregledam pre nego sto odvezem auto kod auto-mehanichara...da ne troshim nechije i svoje vreme za neku glupost...ako je glupost.
Ovo moram da reshim sto pre jer za 15-ak dana putujem za CG a ne bih na put sa nechim neispravnim.
Hvala.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: Problem_chudan zvuk pri kochenju
a diskovi kakvi su? 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Jel auto stajao duze napolju sa vlaznim diskovima...Mozda se natalozilo one kao korozije sto se natalozi kad auto stoji, pa posle grebucka malkice dok se ne skine...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- branko04
Onako odokativnom metodom diskovi izgledaju normalno...nisam merio debljinu ili istroshenost diskova (ako se to nekako kontrolishe, nemam pojma kako). A sto se tiche korozije diskova, pa ima malo rdje. Auto i nisam nesto vozio zadnjih par meseci, jednom u 4-5 dana.
Zaboravio sam da kazem da je menjana sajla za rucnu kochnicu. Palo mi je na pamet da mozda nema dovoljno ulja u sistemu za kochenje...ako to ima neke veze jedno sa drugim. U posudi za ulje nivo je negde malo ispod 1/2 izmedju MIN i MAX. Negde sam chuo da taj nivo treba da bude na MAX ili nesto malo manje... ?
Zaboravio sam da kazem da je menjana sajla za rucnu kochnicu. Palo mi je na pamet da mozda nema dovoljno ulja u sistemu za kochenje...ako to ima neke veze jedno sa drugim. U posudi za ulje nivo je negde malo ispod 1/2 izmedju MIN i MAX. Negde sam chuo da taj nivo treba da bude na MAX ili nesto malo manje... ?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ako kocione plocice nisu istrosene,ulje mora da bude na MAX. Ulje je oznake DOT4
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako su plocice u redu(imaju mesa) problem moze da stvaraju diskovi ili los materijal plocica.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Meni se to isto culo na Chevrolet Aveu do danas i otisli na servis redovni danas i sredjeno bez menjanja bilo cega-problem je bio kako su nam rekli u soli koja je bila unutra.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- branko04
Hvala svima. Grebanje je nestalo kada je promenjeno ulje za kocnice...Ono staro je bilo u bash gadno...ko zna koliko je stajalo tamo.
BTW, da li neko zna kakve su oni S i l e n t ili silen ili selen blokovi koji se prodaju a nisu original Fordovi. Ima nekih koji su iz Deutchland a ima i iz U.K.
Ko vrshi zamenu i koliko to moze da kosta?
BTW, da li neko zna kakve su oni S i l e n t ili silen ili selen blokovi koji se prodaju a nisu original Fordovi. Ima nekih koji su iz Deutchland a ima i iz U.K.
Ko vrshi zamenu i koliko to moze da kosta?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nije mi jasno kako moze ulje toliko da utice na kocenje? Bitna je temperatura kljucanja ulja...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- branko04
Nemam pojma kako i zasto...vazno je da sada mogu normalno da vozim. Mozda se poklopilo sa onim da sam imao malo rdje na diskovima a sada je vishe nema...who knows, who knows !