Fiesta 2016 kvar
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 28
- Član foruma od: ponedeljak, 3. sep. 2018. u 11:45h
Re: Fiesta 2016 kvar
Mejl koji sam dobio
"Poštovani gospodine,
Obaveštavam Vas da smo pregladali vaše vozilo Fiesta i ustanovili da je najverovatnije problem loše gorivo.
Ispitali smo sve ostale module i nište ne ukazuje na problem koji vi imate na vozilu.
Nije prvi put da imamo ovakve slučajeve .
Da bi bili sigurni u našu pretpostavku potrebno je da se izgradi rezervoar i očisti sistem napajanja gorivom , nakon čega sipamo novo gorivo i probamo vozilo.
Ako na taj način rešimo problem trošak popravke u iznosu od 4.900,00 snosite vi, jer se ne radi o kvaru koji je nastao usled neispravnosti vozila i ne možemo slučaj posmatrati kao garantnu popravku.
Pošto imate račun da ste isti dan sipali gorivo i nakon toga se dešava neispravnost probajte da rešite problem sa pumpum na kojoj ste sipali gorvo, koje ćemo svakako sačuvati u kanisterima.
Problem sa lošim gorivom se ne manifestuje uvek istog trenutka kada sipate gorivo , dešava se da klijent prođe i nekoliko desetina km dok se ne potroši postojeće u sistemu i dok se ne izmeša sa novim gorivom.
Ako se problem ne reši na način koji smo vam predstavili , nećete imati troškove, a mi nastavljamo defektažu vozila.
Molim za Vašu saglasnost za nastavak radova, ukoliko ne date saglasnost , nećemo nastaviti radove na vašem vozilu."
"Poštovani gospodine,
Obaveštavam Vas da smo pregladali vaše vozilo Fiesta i ustanovili da je najverovatnije problem loše gorivo.
Ispitali smo sve ostale module i nište ne ukazuje na problem koji vi imate na vozilu.
Nije prvi put da imamo ovakve slučajeve .
Da bi bili sigurni u našu pretpostavku potrebno je da se izgradi rezervoar i očisti sistem napajanja gorivom , nakon čega sipamo novo gorivo i probamo vozilo.
Ako na taj način rešimo problem trošak popravke u iznosu od 4.900,00 snosite vi, jer se ne radi o kvaru koji je nastao usled neispravnosti vozila i ne možemo slučaj posmatrati kao garantnu popravku.
Pošto imate račun da ste isti dan sipali gorivo i nakon toga se dešava neispravnost probajte da rešite problem sa pumpum na kojoj ste sipali gorvo, koje ćemo svakako sačuvati u kanisterima.
Problem sa lošim gorivom se ne manifestuje uvek istog trenutka kada sipate gorivo , dešava se da klijent prođe i nekoliko desetina km dok se ne potroši postojeće u sistemu i dok se ne izmeša sa novim gorivom.
Ako se problem ne reši na način koji smo vam predstavili , nećete imati troškove, a mi nastavljamo defektažu vozila.
Molim za Vašu saglasnost za nastavak radova, ukoliko ne date saglasnost , nećemo nastaviti radove na vašem vozilu."
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Купи једна пластичан бидон од 5 л бензина , ево је чу да ти позајмим нову пимпу за гориво , која се потопи у тај бидон . Црево ка магистрали , црево из магистрале у бидон ( ако то може уопште ) , жице од пумпе на акумулатор. Скини се релеј од пумпе са кола , да она не ради . Заверглаш , ако тако прорари проблем је у гориву , ако не , проблем је негде на другом месту .
Можеш и то да не радиш , него да набавиш канистер , скинеш црево са магистрале и преко неког црева премостиш до канистера . Скинеш релеј од пумпе о премостиш га са металном спајалицом . Пумпа ће почети да ради и избацује гориво . Треба јој око минут за 3 литра , па види колико времена треба а и знаш колико горива има па у односу на то процени колико ти треба канистра за гориво . Када крену на крају балончићи у гориву , прекинеш операцију . Вратиш релеј , спојиш црево на магистралу и сипаш 5 литара горива у резервоар , да можеш да се довезеш до пумпе .
Иди код неког мајстора да ти извуче гориво на овај начин ако ти се плаћа 4900 динара
Можеш и то да не радиш , него да набавиш канистер , скинеш црево са магистрале и преко неког црева премостиш до канистера . Скинеш релеј од пумпе о премостиш га са металном спајалицом . Пумпа ће почети да ради и избацује гориво . Треба јој око минут за 3 литра , па види колико времена треба а и знаш колико горива има па у односу на то процени колико ти треба канистра за гориво . Када крену на крају балончићи у гориву , прекинеш операцију . Вратиш релеј , спојиш црево на магистралу и сипаш 5 литара горива у резервоар , да можеш да се довезеш до пумпе .
Иди код неког мајстора да ти извуче гориво на овај начин ако ти се плаћа 4900 динара
-
Savet je na mestu, ali ne plaća mi se 5000 din i zvuči previše komplikovan za nekoga ko to nikad nije radio i nema dodirnih tačaka sa time. Da ne pričam što bi me onda ladno odje.... na konto "neovlašćena popravka".
Naročito što imam njihovo "najverovatnije", a ne "ovo je kvar, jasno i nedvosmisleno". Uostalom, "loše gorivo" nije kvar. Kvar je "crkla pumpa zbog lošeg goriva", "crko/zapušio se filter zbog lošeg goriva", "crko motor zbog lošeg goriva", tako nešto. Oni zapravo hoće da dijagnostiku platim ja, a to je njihova obaveza u garanciji.
O advokatu razmišljam ozbiljno, ali ne znam nijednog kojem je sfera rada ova oblast.
Naročito što imam njihovo "najverovatnije", a ne "ovo je kvar, jasno i nedvosmisleno". Uostalom, "loše gorivo" nije kvar. Kvar je "crkla pumpa zbog lošeg goriva", "crko/zapušio se filter zbog lošeg goriva", "crko motor zbog lošeg goriva", tako nešto. Oni zapravo hoće da dijagnostiku platim ja, a to je njihova obaveza u garanciji.
O advokatu razmišljam ozbiljno, ali ne znam nijednog kojem je sfera rada ova oblast.
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Ti nisi u obavezi da znas gde je gorivo loseg kvaliteta. Jel te Grand uslovio da sipas gorivo samo na odredjenim pumpama? Znaju kakvo je trziste u Srbiji i ako imaju motor kom nase gorivo ne odgovara zasto isti plasiraju na trziste?
A kada su ga vec prodali po zakonu su da ga u garantnom roku odrzavaju ispravnog. To sto je lose gorivo treba oni da rese sa NIS-om, ne ti.
Sent from my E5603 using Tapatalk
A kada su ga vec prodali po zakonu su da ga u garantnom roku odrzavaju ispravnog. To sto je lose gorivo treba oni da rese sa NIS-om, ne ti.
Sent from my E5603 using Tapatalk
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Paaa.... ne bas 
Ukoliko problem jeste lose gorivo, tada Grand ne snosi odgovornost za to i to ne potpada pod garanciju.
Usled toga ti naplacuju rad (dijagnostiku i otklanjanje kvara posto prazne rezervoar), i to tek nakon sto se ustanovi da je problem nastao zbog necega sto garancija ne pokriva, posto u slucajevima kada neispravnost ne podleze garanciji, troskove snosi vlasnik.
Ti si mogao da sipas u rezervoar sta god ti padne napamet, kako Grand/Ford mogu da budu krivi za to? To sto imas racun za gorivo koje si sipao, samo ti ostavlja mogucnost da nadoknadis stetu od pumpe koja ti je prodala lose gorivo (posto si ti platio dobro a nisi ga dobio, i to je izazvalo dodatne troskove).
Naravno sve ovo pod uslovom da je to zaista problem sa losim gorivom.
Grand nije u obavezi da ti vozilo odrzava ispravnim. Tako ne glase garantni uslovi, niti je tako definisana saobraznost.
To kakvo je trziste u Srbiji nije ni Grandov ni Fordov problem. Propisane su karatkteristike goriva, i njihov motor mora da radi samo sa takvim gorivom, a ne i sa gorivom losijeg kvaliteta.

Ukoliko problem jeste lose gorivo, tada Grand ne snosi odgovornost za to i to ne potpada pod garanciju.
Usled toga ti naplacuju rad (dijagnostiku i otklanjanje kvara posto prazne rezervoar), i to tek nakon sto se ustanovi da je problem nastao zbog necega sto garancija ne pokriva, posto u slucajevima kada neispravnost ne podleze garanciji, troskove snosi vlasnik.
Ti si mogao da sipas u rezervoar sta god ti padne napamet, kako Grand/Ford mogu da budu krivi za to? To sto imas racun za gorivo koje si sipao, samo ti ostavlja mogucnost da nadoknadis stetu od pumpe koja ti je prodala lose gorivo (posto si ti platio dobro a nisi ga dobio, i to je izazvalo dodatne troskove).
Naravno sve ovo pod uslovom da je to zaista problem sa losim gorivom.
Grand nije u obavezi da ti vozilo odrzava ispravnim. Tako ne glase garantni uslovi, niti je tako definisana saobraznost.
To kakvo je trziste u Srbiji nije ni Grandov ni Fordov problem. Propisane su karatkteristike goriva, i njihov motor mora da radi samo sa takvim gorivom, a ne i sa gorivom losijeg kvaliteta.
Djak pesak 

-
Upravo tu je problem. Nisu ništa ustanovili, nego imaju sumnju. Moraju da ustanove šta je u pitanju i da ne nagadjaju. A oni to neće, nego prevaljuju trošak na mene u startu.
- mbole
Ne... Procitaj ponovo.
AKO se dokaze da je to problem bice ti naplaceno.
Ako nije, trazi se dalje i ne naplacuju ti skidanje rezervoara.
Samo te upzoravaju da postoji mogucnost da ces morati da snosis troskove
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
AKO se dokaze da je to problem bice ti naplaceno.
Ako nije, trazi se dalje i ne naplacuju ti skidanje rezervoara.
Samo te upzoravaju da postoji mogucnost da ces morati da snosis troskove
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

-
Ne, oni treba da utvrde šta je kvar, ne da nagadjaju, i da kažu prihvatamo ili odbijamo reklamaciju. Ja ću da odlućim ako, gde, kako i koliko ću da platim popravku.
- van
- VIP
ЈА испричах како да се заобиђе фабрички систем за довод горива , теста ради .
-
Znam, hvala još jednom, ali šta ja da radim sa informacijom od tog testa? Ne bih mogao da im kažem, jer bi me pitali kako to znam, a onda - "Neovlašćena popravka", "Neadekvatna upotreba" ili nešto slično i ćao garancija definitivno.
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ja bih pristao na njihovu ponudu, ali pod uslovom da prisustvujem tim radovima.
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
neznaju šta je kvar pa sumnjaju na loše gorivo!ako si sipao na nisovoj pumpi benzin,teško da je toliko loš da neće auto da radi
-
Da, na NISovoj...
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
- baneti
- Poruka: 322
- Član foruma od: nedelja, 5. apr. 2015. u 09:01h
Po meni pristani na uslove popravke, neka svo gorivo sipaju u ciste kanistere koje ces sacuvati. Ukoliko ti auto proradi sa novim gorivom (OMV, EKO...) sacuvas izvestaj servisa sa urednim pecatom i kompletnom dijagnozom, racun od radova, racun od goriva i odes lepo na NIS da im predas papire. Ja ti garantujem da ce ti se javiti u roku od 48h da popricate o mirnom resavanju problema.
Slican problem je imao moj šef sa Astrom J pre 4 god, sipao gorivo na OMV na granici sa Bugarskom, posle 5km mu stao auto i ni makac. Ispostavilo se da je prodrla voda u rezervorare na pumpi i da je u gorivu bilo dosta vode. OMV snosio troskove šlepa do BG-a, troskove goriva za pun rezervoar, troskove zamenskog vozila i kompletnog servisa gde je zamenjena pumpa za gorivo jer je crkla i sve to uz veliko izvinjenje....
Verujem da, ukoliko je problem u gorivu, nisi jedini kojem se to desilo tog dana tako da ce NIS biti vise nego velikodusan da zataska celu pricu.
EDIT:
A ukoliko nije do goriva, onda ce Grand da resava sve ostalo o svom trosku, a ti mozes da im kazes ono cuveno " I told Yuo so"
a u tom slucaju nemoj ni dinara da im das....
Slican problem je imao moj šef sa Astrom J pre 4 god, sipao gorivo na OMV na granici sa Bugarskom, posle 5km mu stao auto i ni makac. Ispostavilo se da je prodrla voda u rezervorare na pumpi i da je u gorivu bilo dosta vode. OMV snosio troskove šlepa do BG-a, troskove goriva za pun rezervoar, troskove zamenskog vozila i kompletnog servisa gde je zamenjena pumpa za gorivo jer je crkla i sve to uz veliko izvinjenje....
Verujem da, ukoliko je problem u gorivu, nisi jedini kojem se to desilo tog dana tako da ce NIS biti vise nego velikodusan da zataska celu pricu.
EDIT:
A ukoliko nije do goriva, onda ce Grand da resava sve ostalo o svom trosku, a ti mozes da im kazes ono cuveno " I told Yuo so"

ex Ford Focus 2015 1.0 EcoBoost 100ks - 140ks/246nm
ex Ford Courier 2021 1.0 EcoBoost 100ks
ex Ford Fiesta 2017 1.0 Ecoboost 100ks
ex Ford Fiesta 2015 1.25 82ks
ex Ford Fiesta 2010 1.25 82ks
ex Dacia Logan 2006 1.6 90ks
ex Ford Courier 2021 1.0 EcoBoost 100ks
ex Ford Fiesta 2017 1.0 Ecoboost 100ks
ex Ford Fiesta 2015 1.25 82ks
ex Ford Fiesta 2010 1.25 82ks
ex Dacia Logan 2006 1.6 90ks
- van
- VIP
Онда испразниш гориво из резервоара помоћу пумпе од кола , сипаш ново гориво , одеш на НИС са старим на рекламацију , а заобиђеш Гранд . Црево које води гориво на магистралу је предиђено да се скида , а релеј од пумпе се лако вади да би се премостио .
-
Čujem te, medjutim: automobil je na parkingu Granda. Da bih uradio tu operaciju, ja moram da ga preuzmem (potpišem da sam ga uzeo), odšlepam do nekog servisa/mesta gde ću sam da uradim operaciu koju si naveo.
Iskreno, mislim da će, posle svega ovoga, zvanično da bude taj "kvar" koji "sumnjaju", ma šta god da je stvarno...
Iskreno, mislim da će, posle svega ovoga, zvanično da bude taj "kvar" koji "sumnjaju", ma šta god da je stvarno...
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Zato ti i kazem, ako mozes, trazi da budes prisutan u radovima.
- mbole
Nece biti bas tako

Ako utvrde sta je kvar i on ne podleze garanciji, neko mora da plati to utvrdjivanje kvara. A taj neko si ti. Nemas besplatnu dijanostiku za kvarove koji ne podlezu garanciji.
Jel si siguran da zelis da snosis moguce troskove analize goriva ako zelis da se kvar utvrdi bez "probanja"?
Ovo sto ti predlazu je najbezbolnije resenje upravo po tebe u slucaju da se ispostavi da je godivo zaista neispravno, ali i u slucaju da postoji neki drugi kvar.
Ako to nije slucaj, vec je nesto drugo pokvareno, njima se nikako ne isplati da to nesto zamene a tebi naplate samo ovih 5000. Oni neispravan deo i troskove rada u garanciji refundiraju od Forda, ne placaju iz svog dzepa.
No... kako hoces... tvoj auto, tvoji novci...
PS
Ne navijam za Grand, nemam nikakvih ni poslovnih ni privatnih kontakata tamo...
Samo pokusavam da budem objektivan.
Djak pesak 

-
"Neće biti"? Čekaj, druže, meni je automobil stao u vožnji. Ja sam uložio reklamaciju na to, ne znam ništa više.
Oni treba da mi kažu šta je njihov odgovor na tu reklamaciju i zašto. Ako odbijaju reklamaciju, a nemaju siguran i nedvosmislen odgovor, na osnovu čega mi odbijaju reklamaciju? Pretpostavke? Pa, to može, a i ne mora da bude. Tako može da funkcioniše bilo koja reklamacija: "Nismo ustanovili, ali MISLIMO da je strujni udar/vatra/poplava/loše gorivo, a to ne podleže garanciji. Hoćete li da platite popravku?"
Ustanovi nedvosmileno šta je uzrok, pa da pričamo, ne "najverovatnije je to i to", "mislimo da je to" i slično, jer MOŽDA i jeste pod garancijom.
Oni treba da mi kažu šta je njihov odgovor na tu reklamaciju i zašto. Ako odbijaju reklamaciju, a nemaju siguran i nedvosmislen odgovor, na osnovu čega mi odbijaju reklamaciju? Pretpostavke? Pa, to može, a i ne mora da bude. Tako može da funkcioniše bilo koja reklamacija: "Nismo ustanovili, ali MISLIMO da je strujni udar/vatra/poplava/loše gorivo, a to ne podleže garanciji. Hoćete li da platite popravku?"
Ustanovi nedvosmileno šta je uzrok, pa da pričamo, ne "najverovatnije je to i to", "mislimo da je to" i slično, jer MOŽDA i jeste pod garancijom.
- mbole
I trenutno se nalazis u procesu resavanja reklamacije, koji je u ovom trenutku dogovor izmedju dve strane (prestaje da bude dogovor tek kad odete na sud).
Kao i svaki dogovor, jedna strana nesto predlozi, druga se slozi ili iznese svoj drugaciji predlog, pa u krug.
Niko ti jos uvek nije odbio reklamaciju, samo su te upozorili da MOZE DA SE DESI da bude odbijena, i da ce ti u TOM SLUCAJU biti naplaceni njihovi troskovi (konkretno rad i dijagnostika).
Ti mozes da se slozis da se radovi nastave (u kom slucaju ces snositi troskove ako reklamacija bude odbijena), ili da odustanes od reklamacije. Ili da izneses neki treci nacin kako bi se tacno ustanovilo sta je uzrok.
Ponavljam, ako prvo nedvosmisleno ustanove sta je uzrok, i taj uzrok ne podlese garanciji, bice ti s punim pravom naplaceni svi troskovi utvrdjivanja uzroka.
Kako bi ti nedvosmisleno ustanovio da je u pitanju lose gorivo?
Ja vidim samo dva nacina:
1. Ispere se sistem za napajanje i sipa novo gorivo, i ako sve radi, to je
2. izvadimo uzorak i posaljemo ga na analizu, koja kosta ko svetog petra kajgana.
Kao i svaki dogovor, jedna strana nesto predlozi, druga se slozi ili iznese svoj drugaciji predlog, pa u krug.
Niko ti jos uvek nije odbio reklamaciju, samo su te upozorili da MOZE DA SE DESI da bude odbijena, i da ce ti u TOM SLUCAJU biti naplaceni njihovi troskovi (konkretno rad i dijagnostika).
Ti mozes da se slozis da se radovi nastave (u kom slucaju ces snositi troskove ako reklamacija bude odbijena), ili da odustanes od reklamacije. Ili da izneses neki treci nacin kako bi se tacno ustanovilo sta je uzrok.
Ponavljam, ako prvo nedvosmisleno ustanove sta je uzrok, i taj uzrok ne podlese garanciji, bice ti s punim pravom naplaceni svi troskovi utvrdjivanja uzroka.
Kako bi ti nedvosmisleno ustanovio da je u pitanju lose gorivo?
Ja vidim samo dva nacina:
1. Ispere se sistem za napajanje i sipa novo gorivo, i ako sve radi, to je
2. izvadimo uzorak i posaljemo ga na analizu, koja kosta ko svetog petra kajgana.
Djak pesak 

- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ja ne vidim cemu tolika tenzija, to sto ti je Grand ponudio je svasvim korektno sa njihove strane
Ukoliko si sipao lose gorivo to nije do njih, naplatice ti tu uslugu i resen problem. Ukoliko nije do toga (njihova losa pretpostavka) ti dobijas gratis ciscenje celog sistema
Nisu ni oni ludi pa eto tako da nagadjaju bez osnova, ako se ispostavi da nisu upravu ide na njihovu stetu
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ukoliko si sipao lose gorivo to nije do njih, naplatice ti tu uslugu i resen problem. Ukoliko nije do toga (njihova losa pretpostavka) ti dobijas gratis ciscenje celog sistema
Nisu ni oni ludi pa eto tako da nagadjaju bez osnova, ako se ispostavi da nisu upravu ide na njihovu stetu
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- montoya
- Poruka: 2144
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
I meni deluje ok, ako se ispostavi da ne valja gorivo platis 4900 i pokupis papire i onda se zali Nisu da refundiraju troskove i ostalo...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- mbole
Zaboravih... u Grandu 99% ne smeju da upotrebe Van-ov sistem sa kanisterom i direktnim vezivanjem (zastita od pozara i slicno...).
Djak pesak 

- van
- VIP
Ајд овако дедукциски . Колико је било у резервоару горива , а колико си горива сипао ? Колико је прошло и минута рада и километра од када упалио ауто са пуме до тренутка када је стао . Да ли је ауто вукао све слабије и или је примао гас нормално или је само у једном тренутку стао ?
Мислим да си у праву што се тиче дијагностике квара . За сваки квар који постоји може да се измисли узрок који не подлеже гаранцији .
Мислим да си у праву што се тиче дијагностике квара . За сваки квар који постоји може да се измисли узрок који не подлеже гаранцији .
Poslednja izmena: van, na dan sreda, 5. sep. 2018. u 13:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.