lose grejanje u sierri
Moderator: Dragomir
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: lose grejanje u sierri
Termostat(ulozak) orginal kosta zavisno za koji motor 10-20e
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- sumarac1
- Poruka: 130
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 22:18h
pa sta mogu. za prva sam dao oko 20 e sa ugradnjom kod majstora i imalo je jos nekih opravki a za druga dva sam dao oko 500din do 1000 koje sam sam promenio. prvi je bi QH a drugi je bio neki italijanski. a ovaj sad sto sam stavio je motorkraft bar je ukucano u njega i znam da je iz servisa sto posto sad oko cene sta je tu je. a u sustini kod svih termostata ja sam se smrzavao u kolima tako da neznam vise sta da radim. a menjao sam visko jednom i crko mi je posle 15000km sutra idem po drugi pa cu videti. ali i kad mi podigne temperaturu opet slabo greje, posto mi je jednom dolazila do vrha normale i isto greje kao i na pocetku slova N.
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Izbaci visko i stavi el.ventilatore.
Ja sam tako rešio problem radne temperature na Sierri 2.0 pinto.
Ja sam tako rešio problem radne temperature na Sierri 2.0 pinto.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sumarac1
moracu tako da uradim ako bude i ovaj zezo. a izmericu temperaturu antifriza u boci bas, pa cu da vidim da li ima radnu temperaturu i javljam sutra.
EFI 20i
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Da nije problem u malom hladnjaku
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- sumarac1
Pa sve je moguce. mada sam ja skidao creva sa malog hladnjaks i duvao u njega i on je prohodan bez problema i ja sam prvo posumnao na njega, sad neznam da li on moze da se zaptije spolja pa da nemoze da prolazi vazduh kroz njega da se greje kako treba nego samo malo. moali da se skida napred sve da bi se zamenio mali hladnjak od grejanja?
EFI 20i
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Ja sam jos par postova pre pitao kako treba da budu povezana creva na malom hladnjaku, tj da li njihovo obrtanje moze da prouzrokuje lose grejanje u kabini iako termostat radi dobro.
- sumarac1
pa neznam ja sam vratio sve kako je bilo a i meni ide sa vodene pumpe na gornji kraj hladnjaka a na donji ide iz bloka motora ili vec odakle nisam zagledao
znali ko odprilike kako se menja mali hladnjak da li moram da skidam celu instrument tablu ili samo ono okolo radia i desno ono sta ima, i odakle da pocnem da odvijam? ?
znali ko odprilike kako se menja mali hladnjak da li moram da skidam celu instrument tablu ili samo ono okolo radia i desno ono sta ima, i odakle da pocnem da odvijam? ?
EFI 20i
- sumarac1
kako da znam da je problem u malom hladnjaku? skidao sam creva sa vodene pumpe i duvao u njaga o prohodno je sto posto. mozele on da se zaptije sa spoljne strane pa nemoze vazduh da prolazi i da se greje kroz njega. i odakle da pocnem da odvijam ako ga budem skidao? termostat nov i temperatura motora je normalna.rsdforddragomir piše:Da nije problem u malom hladnjaku
EFI 20i
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
ako ti motor postize radnu temperaturu a ne grije kabinu to mose da bude samo u slucaju da ne cirkulise voda ili ti klapna ne ''prebacuje''na topao vazduh...kod siere,cini mi se,nije slavina nego klapna koja usmjerava vazduh ili preko hladnjacka,tj u ovom slucaju grijaca kabine ili direktno,tj da duva hladno...
ako ne cirkulise voda kroz hladnjacak ili je zatvoren ili je okrenut dotok vode na njega...topla voda je stalno gore pa tako ono crevo koji ide iz bloka treba da stoji gore...kako se hladi ona pada dolje i ne treba ti ni pumpa da bi to radilo... vidi ti da tebi nije zapusen hladnjacak,ne unutra nego da nije prljav spolja pa vazduh ni ne prolazi kroz rebra...
ako ne cirkulise voda kroz hladnjacak ili je zatvoren ili je okrenut dotok vode na njega...topla voda je stalno gore pa tako ono crevo koji ide iz bloka treba da stoji gore...kako se hladi ona pada dolje i ne treba ti ni pumpa da bi to radilo... vidi ti da tebi nije zapusen hladnjacak,ne unutra nego da nije prljav spolja pa vazduh ni ne prolazi kroz rebra...
- sumarac1
pa i ja sam to mislio da je zapusen spolja pa vazduh nemoze da cirkulise kroz njega. a duva mlako i brzo pocne ladno da duva kao da se ohladi. a crevo iz bloka ide znaci na gornji dovod a sa donjeg ide na vodenu pumpu(da li je tako pravilno? ja mislim da je kod mene obrnuto) moram da skinem pa da ocistim a neznam odakle da pocnem da odvijam.
EFI 20i
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ovo poslednje ti je pravilno.
Može da se desi da su se neka rebra u malom hladnjaku zapušila, pa voda prolazi kroz nedovoljan broj rebara da bi ona zagrejala vazduh koji prolazi preko njih.
Može da se desi da su se neka rebra u malom hladnjaku zapušila, pa voda prolazi kroz nedovoljan broj rebara da bi ona zagrejala vazduh koji prolazi preko njih.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- sumarac1
promenio sam mali hladnjak, imalo nekog krsa na njemu i lisca ali ne toliko da bi ga zaptilo, celije su bile prohodne a iznutra kad dunem prohodno. stavio sam drugi sa otpada,sad greje vise i ugreje da nebude zima ali nemoze da duva vruce bas. a klapne rade kolko sam mogao da zavucem glavu da vidim. a creva mi idu sa bloka na donju stranu a sa gornje ide na vodenu pumpu.
EFI 20i
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ma jeste prohodan on, ali su prohodne samo neke ćelije. Da nije bio prohodan ne bi ti on nimalo grejao.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- sumarac1
a to da ja kad sam sipao vrelu vodu sa tusa kroz njega samo je par bilo vrelo a ostale su mlake, mada i ovaj sto sam uzeo isto su bile sve vrele osim jedne ili dve. a ispro sam kolko je mogo da se ispere ovaj sa odpada posto je ispadao neki krs. a neznam cime inace da operem iznutra da bude prohodno?
EFI 20i
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Tvrd je to kamenac, težak posao.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- sumarac1
pa neznam, jedino da mu sipam neko sredstvo protiv kamenca u onaj stari hladnjacic. a i mozeli to da greje vruce ili samo mlako. a i u svakom slucaju bolje i ovako da greje nego nista.
EFI 20i