Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Volan

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
StefanPb
Poruka: 49
Član foruma od: subota, 26. dec. 2009. u 22:40h

Volan

Poruka od StefanPb » subota, 20. feb. 2010. u 17:58h

Ljudi imam problem - i voznji kad stisnem kocnicu pocne volan da mi se trese. Rekli mi da je do diskova, da su krivi, pa sam stavio nove i diskove i paknice medjutim brzo posle opet se trese. Da li moze da bude do krajnice na letvi, leva krajnica ima malo lufta? I kad motam bas je tesko, sto pre nije bio slucaj. Nekad naidje tesko tesko pa odjednom lako skroz. Svaki savet bi mi dobrodosao

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Re: Volan

Poruka od kubura16v » subota, 20. feb. 2010. u 18:28h

Mislim da je letva u pitanju. Ne nzma sigurno,javice se vec neko strucniji :D

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 20. feb. 2010. u 18:38h

Letva,ramena,balans stangle.. Moze da bude svasta.. Kod majstora,on vidi sta ima lufta,sta ne valja i menja..

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » nedelja, 21. feb. 2010. u 19:05h

ja imam lufta u krajnici i nista, nema podrhtavanja, majstor kaze da je mali luft i nema potrebe da menjam jos god dana!
A na korsi sma imao takav problem koji je resen zamenom diskova i paknova!
Da li je od odma pocelo kad si zamenio ili malo kasnije, da nisi stavio neke lose paknove (kinezi svasta prave) pa se rone i pucaju!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 21. feb. 2010. u 19:07h

utegni trap zbog sebe ali diskovi su se ponovo iskrivili
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » nedelja, 21. feb. 2010. u 21:56h

isti simptom hoce da bude i kad ode silen blok ;) meni je tako isto bilo i mislio sam letva,diskovi,spone itd......na kraju podignem auto udjem u kanal kad ono lufta na bloku brdo.Kad sam to sredio sve je bilo ok

StefanPb

Poruka od StefanPb » subota, 27. feb. 2010. u 10:54h

ma diskovi i paknovi su potpuno novi, ne znam kako su mogli odjednom da se iskrive, juce sam bio kod majstora, on kaze da je do krajnice jer se bukvalno trese tocak. Medjutim u auto delovima su mi dali sponu umesto krajnice pa cu ili morati ici da zamenim ili poslati brzom postom

nera
Poruka: 51
Član foruma od: subota, 5. dec. 2009. u 13:26h

Poruka od nera » subota, 27. feb. 2010. u 11:34h

Auh nezgodno, nezgodno upravo zbog toga sto kaze dusan da moze svasta da bude, od pakni, diskova, krajnica, lafete, letve, s.blokova.... Na jednom autu sam ovo rijesio promjenom lafeta, na drugom su mi rekli da su diskovi i plocice ok i da cu zamjenom krajnica to rijesiti. medjutim, nista, dzaba kupovao krajnice. ali sto kaze dragomir, nije dzaba, zbog sebe, sad barem znam da imam nove krajnice. ;) Moj savjet ti je da ides dio po dio sve dok trap ne dotjeras, pa neka traje i neka kosta, sta ima veze. pogotovo ako auto mislis imati kod sebe duzi period i naravno, ako to mozes finansijski podnijeti.

StefanPb

Poruka od StefanPb » utorak, 9. mar. 2010. u 22:01h

Promenio sam obe krajnice i opet se trese volan ali znatno manje. I dalje se teskomota, ali mozda je do toga sto su mi prednje gume pojedene sa unutrasnje strane skoro skroz (stavio sam zadnje napred a nazad kupio nove). Sta mislite? Kupicu nove gume, uraditi reglazu i balansiranje pa cu videti

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 9. mar. 2010. u 22:58h

pa moras uraditi spuru prednjih tockova (ako si mijenjao krajnice to je obavazno)..od toga hoce da trese volan jer ti tockovi bukvalno ne idu ravno, a i tesko se mota naravno...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

srki 81
Poruka: 145
Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h

Poruka od srki 81 » utorak, 9. mar. 2010. u 23:49h

Zajedena ti je letva volana u kucistu,Verovatno ti je i neki od lezaja na puzu otisao pa zato tesko motas.Moze da se re montuje ali niecew dugo trajati bolje da si odma stavio drugu.Oteraj na optiku pa vidi sta ce oni da ti kazu. thumbsuph

StefanPb

Poruka od StefanPb » četvrtak, 19. avg. 2010. u 16:22h

promenio ramena i gumice od Coswortha stavio i vise netrese kad kocim ;)
Tako da su sve gluposti o diskovima pale u vodu

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“