Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kako da platim kaznu iz Ceske

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Kako da platim kaznu iz Ceske

Poruka od zolee » subota, 6. mar. 2010. u 18:50h

Bio u Ceskoj 6 dana i preso oko 2300km
Auto se ponasao ok. 5 odraslih, pun gepek, potrosnja 5.7l sa voznjom uglavnom na oko 120 a ne retko na 140. Bio bih zadovoljniji da je manje al ni ovo nije lose.
Sve bi bilo lepo da me blizu granice Ceske i Slovacke nije zaustavila murija.
Stanem ja sa strane, ugasim svetlo i ostavim auto upaljen. Lik se vrti oko kola, sve mi brate ispregledava, na kraju dodje i kaze nisu mi upaljena svetla i rebne mi kaznu od 20e ?!?!?!?!??!
Sad se ti snjim natezi. Pokusao da mu objasnim al dzabe, ne znamo jezik a i bilo je jasno da trazi bilo sta zbog cega bi mogao kaznu da mi naplati.
Anyway, ja jok da platim, imao sam pare al necu iz principa. Lik mi napise kaznu i rece da platim onda preko interneta.

Mislio sam ko va shisha, pogani panduri, bacicu kaznu... al posle... sta ako imaju neku uzajamnu povratnu informaciju pa mi sledeci put kad ulazim u Madjarsku (tj. u EU) traze potvrdu da sam plati Cesima i jos mi odvale neku ludu kamatu?

Kako to da platim izem ih??

Dr cosworth
Poruka: 554
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h

Re: Kako da platim kaznu iz Ceske

Poruka od Dr cosworth » subota, 6. mar. 2010. u 19:59h

Ostani sto bi rekao Shojic principijalan chovek do kraja...

zolee

Poruka od zolee » subota, 6. mar. 2010. u 20:21h

Izes principijelnost ako ce da kosta :)

kresa capri
Poruka: 350
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h

Poruka od kresa capri » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 18:02h

ma nema nista od toga nece ti stici nikada na kucnu adresu da je validna uzeli bi ti pasos i terali bi te da je uplatis i odneses potvrdu u njihov sup pa tek onda bi ti vratili pasos znaci da je zavedena nebi mogao da napustis njihovu zemlju. rulest

zolee

Poruka od zolee » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 22:36h

Nisam siguran. Madjari imaju sistem.
Recimo, parking servis ti ispise kaznu, okaci ti je na sajbnu. Ti moz da platis u posti, mozes na granici itd.
Pustice te da izadjes i bez placanja.
Medjutim, sledeci put kad se vratis, na granici ce traziti potvrdu da si platio.
Drugar je tako prosao.

E, posto su sad i Cesi i Madjari u EU, kontam da moraju imati neki dogovor...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 23:10h

Ja mislim da ne mozes da napustis zemlju ako imas neku neplacenu kaznu...

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » utorak, 9. mar. 2010. u 08:10h

Dobijes uplatnicu, ostavis pasos na cuvanje, i dok ne uplatis i doneses uplatnicu na uvid, pasos je u policiji mesta gde si pocinio prekrsaj.

slavisoni
Poruka: 74
Član foruma od: subota, 17. jan. 2009. u 14:42h

Poruka od slavisoni » utorak, 9. mar. 2010. u 10:45h

zolee piše:Izes principijelnost ako ce da kosta :)
pa, uplati je nekako, ako se vec plasis da ce biti problema, mada ja mislim da u madjarskoj nikako nece.
za 20eur da salju u madjarsku,ili po tebi u bilo koju zemlju eu, je smesno.
ja platio ne bih.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » utorak, 9. mar. 2010. u 13:00h

Mislim da nema potrebe da placas tih 20 evra, ali ako ces mirnije spavati nije puno. Mada mi je to jako cudno sto ti je rekao da uplatis preko interneta...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » utorak, 9. mar. 2010. u 16:52h

Uplata na licni devizni racun, dobar ti je taj ceh, ko da je ovde bio na usavrsavanju hahahaha

zolee

Poruka od zolee » nedelja, 14. mar. 2010. u 11:37h

i ja sam pomislio na tako nesto medjutim, detaljnije sam pregledao uplatnicu i ima odstampan IBAN broj a svrha uplate je isti broj koji je i na samoj kazni.
Tako da nije njegov licni broj... sem ako se lik nije setio pa negde odstampao uplatnice sa svojim brojem :)

MIslim da cu platiti, cisto ono da ne bude zez neki posle. Malo je 20e da bi rizikovao gnjavazu. Trebao sam mu platiti odma...
Cu da odem u banku pa ce valjda oni znati.

zolee

Poruka od zolee » ponedeljak, 28. jun 2010. u 18:19h

Stigla mi na kucnu adresu cestitka od Ceskog suda ili policije nemam pojma :(
Dao sam lovu prijatelju koji je da lovu svom prijatelju koji je.... uglavnom, lova stigla do Ceske a tamo je neko uplatio.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » ponedeljak, 28. jun 2010. u 19:00h

Jel skupo placena...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Iosis
VIP
Poruka: 8420
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 29. jun 2010. u 00:18h

Majku im lopovsku! :D

Naravoučenije, ako nešto skriviš vani, čim se vratiš kući, mjenjaj adresu stanovanja. mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » utorak, 29. jun 2010. u 00:46h

Mali savet/i svima sa kompetentnog mesta (radim u mađarskom konzulatu i do sada sam se sreo sa mali milion saobraćajnih kazni):
- kada "preko" dobijete saobraćajnu kaznu najbolje vam je da je platite na licu mesta (kapiram da je čovek besan i da čim krene istu zgužva, baci ili je upotrebi za nešto za šta se koriste mekše varijante papira) ali, neplaćanje kazne može da vam napravi grdne nevolje. Može vam se desiti da vas posle izvesnig vremena stave na SIS (Šengenski Informacioni Sistem) i da vam bude zabranjen ulazak u sve zemlje Šengena dok kaznu ne platite ili čak u gorem slučaju, kada je saobraćajni prekršaj teži, čak i posle uplate kazne ostane zabrana na npr. jednu ili tri godine (mada to još nisam video).
- da sve stavljeni na SIS saznajete obično na mađarskoj granici i onda vas carinici po difoltu šalju u beogradski konzulat gde, na žalost saobraćajna kazna NE MOŽE da se plati. Ostaje vam onda solucija da ili zamlite nekoga ko putuje (i nema zabranu) ode sa vašom kaznom i pasošem do prve pošte preko grane i plati kaznu, a vi onda sačekate nedelju dana da se to proknjiži u njihovom MUP-u i kada krenete na put nosite priznanicu o uplati kazne. Druga solucija je da uplatite on-lajn, ako su vam dali tu mogućnost.
Ponavljam, najbolje Vam je da ili platite na licu mesta ili da sa uplatnicom koju ste dobili odete do prve banke/pošte i uplatite da ne bi kod sledećeg pokušaja laska u Šengen bilo uuuppppsssssss!
Ako nemate love da platite kaznu, čim se vratite u Srbiju nahvatajte nekoga ko ide preko da vam tu kaznu plati (ili vi on-lajn uradite) jer negde u roku od nedelju dana od dana izricanja kazne oni kaznu prosleđuju u SIS i onda nastaju peripetije!
Uzgred, pade mi na pamet, kod Mađara ne postoji opcija plaćanja na licu mesta (kod pandura) zbog isključenja mogućnosti korupcije, tako da ostaje opcija pošta/banka. Ne znam kako je u Češkoj, Slovačkoj i ostalim šengenskim zemljama, ali cenim da nema razlike.

Iosis
VIP
Poruka: 8420
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 29. jun 2010. u 12:52h

Drugar koji vozi autobus Novi Sad - Beč, kada vozi kroz Mađarsku prolazi bez problema, 10-20€ policajcu i vozi dalje. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Odgovori

Povratak na „Svaštara“