Дакле, Focus 1.8 tdci, 2003 год, 115кс, имао на сату 198.350км, дигитална клима, кожни ентеријер, грејачи седишта, борд, електрично подешавање возачевог седишта, 4 x airbag, ксенони са прскалицама које не раде, четири подизача, аларм... Криво ми је пуно што нема и грејач предње шоферке, ал шта да се ради. У суштини, ауто је оставио позитиван утисак, лепо је ишао, на око очуван, лимаријски одличан и решио сам да га узмем, иако је био сив.

У суботу иде у Пиносаву на велики сервис и комплет преглед, па ћу видети на чему сам. Што се тиче мана, као што рекох, прскалице фарова не раде и покушаћу да нађем поклопац од леве. Неко је скинуо антену док нисам дошао са таблицама да га возим, рикверц светло и задња магленка не раде, пливају у води.. Не ради грејач возачевог седишта и имам проблем са брисачима, када је ручица на оном доњем степену, брисачи само заглаве на пола шоферке. Све то се мора што пре доводити у ред. Носач мотора је одрадио своје и само чекам да га заменим, тресе се Фокус више него Ескорт мк4.

Што се тиче даљих планова, видећу шта ће Драгомир рећи, па да прво све средим што се тиче механике, па онда полако остало. Узео сам од Сала тамне жмигавце за крила, само још да их намонтирам. Имам у плану неку мултимедију, качкет, штопке од америчке верзије, можда рикверц светло од Енглеза, пресвлачење волана, можда чип. На браницима и ретровизорима има пар огреботина, тако да је све то зрело за фарбање, као и црне лајсне на браницима. Кад све то одрадим, лепо би му дошло једно полирање. Али полако, једно по једно, само да он иде, за остало ћу лако.

Ево и овде да се захвалим Ђолу на помоћи, ишао је са мном, гледао, пробао, тако да без њега ништа од овога не би било како треба.

И да се захвалим Дулу за налепнице.