Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Uvoz automobila

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
abrakadabra
Poruka: 10
Član foruma od: ponedeljak, 22. feb. 2010. u 00:51h

Uvoz automobila

Poruka od abrakadabra » ponedeljak, 1. mar. 2010. u 01:31h

Nisam naso slicnu temu, pa malo da prodiskutujemo i o tome. Kakav je zakon kod nas trenutno, sto se tice uvoza automobila iz inostranstva i kako ide sva ta procedura ? Kolike su cene carine.... ? ? ?

Dr cosworth
Poruka: 554
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h

Re: Uvoz automobila

Poruka od Dr cosworth » ponedeljak, 1. mar. 2010. u 21:30h

Ja se nesto petljam oko toga, ali imam drugara koji to radi vec godinama... U principu odaberes kola on ti doveze , platish mu kola i transport, ostalo je tvoje, on moze da ti sredi da ti kod speditera procene po najnizoj katoloskoj vrednosti, i od toga racunaj na tu cenu nekih 34% ti je carina , znachi ako kupish auto koji ce oni proceniti 10000 ti placash 3400 carinu + plus placash speditera od 500-800e plus nekih troskova izadje te auto od 10000 oko 14500e

Ako treba nesto ti javi . preko pm

Tihi92
Poruka: 474
Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h

Poruka od Tihi92 » ponedeljak, 1. mar. 2010. u 22:16h

Carina 34%......Jesi siguran ? ? ? ?

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » utorak, 2. mar. 2010. u 01:04h

znam na sta mislish , to je otprilike , carina je 7.5% plus 18%pdv na osnovnu cenu plus carinu to otprilike izadje oko 34$ kad se izracuna....

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 2. mar. 2010. u 07:49h

doktore da nije malo puno za speditera 500-800e?????Ja mog speditera placam 150e a carina je manje vise ta cena,zahebo si se u brojkama ili tvoj ortak klepa zestoko...a od dodatnih troskova imas homologaciju ako je auto 2001g koja kosta 2500 din ili 70e ako ti radi neko iz spedicije....
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » utorak, 2. mar. 2010. u 11:22h

Pazi , cena je koju sam ja cuo , moj spediter meni trazi 300e ako uzimam jedan auto ako uzimam na vishe onda je cena smanjena.. Nebitno ja se ne bavim sa tim
Ja ovde imam neka kola koja su povoljna tipa e270 cdi avantguard 2004 za 13000e , a8 L 4.2 (na invalida moze) 2004 Full sa 19 felnama, zatamljen crni za 16000e

abrakadabra
Poruka: 10
Član foruma od: ponedeljak, 22. feb. 2010. u 00:51h

Poruka od abrakadabra » utorak, 2. mar. 2010. u 18:01h

A kakav je nas zakon sto se tice godista ? ? ? Da li mora da ima samo eko3 motor, posto sam cuo da moze da se uvezu i stariji koji nemaju eko3 a na njima su izvrsene neke izmene sto se tice zagadjenja valjda....

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 2. mar. 2010. u 18:09h

Ovo za invalide više ne može po novom zakonu, jer mora da invalid bude sa vozačem u vozilu, pošto su provalili da je 90% vozila registrovano na invalide u stvari fora da se izbagne plaćanje velike registracije i osiguranja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 2. mar. 2010. u 18:32h

????na invalida valjda imaju prava ono- otac majka sin cerka da voze kola jel to jos moze, a i kako a8 4.2 kad smeju samo do 25oo cm2 da uvezu, mada u zakonu pise po klipu, zajbli se..........
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 2. mar. 2010. u 19:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 2. mar. 2010. u 18:40h

abrakadabra piše:A kakav je nas zakon sto se tice godista ? ? ? Da li mora da ima samo eko3 motor, posto sam cuo da moze da se uvezu i stariji koji nemaju eko3 a na njima su izvrsene neke izmene sto se tice zagadjenja valjda....
mora u saobracajnoj da pise oznaka za euro 3 motor, sve prepravke,katalizatori,cudilice-mudilice ne prolaze na homologaciji

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » sreda, 3. mar. 2010. u 21:42h

911s [SK] piše:Ovo za invalide više ne može po novom zakonu, jer mora da invalid bude sa vozačem u vozilu, pošto su provalili da je 90% vozila registrovano na invalide u stvari fora da se izbagne plaćanje velike registracije i osiguranja.
I da imaju parking mesto.
Ruku na srce ima ljudi kojima stvarno treba.

Ali su mi najjači oni tipa imam jedno mudo sad sam invalid.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » četvrtak, 4. mar. 2010. u 01:36h

muda u srbiji ne manjkaju imamo ih na pretek i za izvoz
nego me zanima kako to onaj koji je lice koje se stara o invalidu i sad odveze invalida do doktora i ostane invalid u klinici ili bolnici nebitno par dana ,znaci taj sto ga vozi ostavi auto ispred klinike pa dodje kad invalida otpuste.Dovezem minibus i ostavim ga ispred bolnice i kazem panduru sto mi prica kako mi je auto nepropisno zaustavljen ,a ja mu kazem da ga licka ,jer nemogu da odvezem auto jer mi je zabranjeno
Mislim koja je to fora ,to su u zakonu spominjali i ranije ,pa se toga niko nije pridrzavao.
Nije sto je Piksi uvezao Serrari na invalida ,nego ima onih kojima stvarno treba,a oni smradovi i znaju za prevaru ,nego je to fora da invalidima nebi podigli invalidninu ,nego su im dali sansu da se `snadju` ;) i uzmu koji dinar od onih koji imaju i to bi podelili
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 4. mar. 2010. u 20:11h

kao na krc znam tipa nema jedno mudo a u penziji je i sve ostalo uz to, tu je negde moje godiste covek se snasao , a znam ljude tipa nedaj boze i da nepricam, nemogu da dobiju tudju negu i pomoc socijalno , to je strasno , nego nemogu da nadjem tu izmenu u zakonu da mora da bude invalid u kolima ili mogu da upravljaju i clanovi porodice , ko jos ima 2 auta u jednoj porodici ipak je to dodatni trosak tipa komande itd

kile111
Poruka: 17
Član foruma od: petak, 12. nov. 2010. u 18:22h

uvoz po pordzbini (spediteri)

Poruka od kile111 » utorak, 28. dec. 2010. u 18:20h

dal je isplativije nego kupovina na placu smile_computer1

darko darko

Re: uvoz po pordzbini (spediteri)

Poruka od darko darko » utorak, 28. dec. 2010. u 18:34h

ja ne bih kupio auto bez da ga pogledam i probam, kako naidje, po meni bolje 500 e gore ngo 1000 za popravku i da mi se nesvidja posle....

kile111

Poruka od kile111 » utorak, 28. dec. 2010. u 19:54h

slazem se postoje rizici al i na placu mozes grozno proci. a mene vise interesuje kolika je tu usteda obzirom da svi znamo kakve su cene preko i kakvi su ovi nasi razbojnici zuti

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 28. dec. 2010. u 19:57h

nerazumem pitanje,po cemu ces sa spediterom proci jeftinije?Spediter ili plac isti djavo.I nebave se svi spediteri sa prodajom kola,oni ih uglavnom carine.Polovan auto ti je macka u dzaku.Mozda da ti neki prijatelj nadje auto ali ni on nezna sta kupuje...

P.S- nisu ni zarade vise kao sto su bile,velika ponuda mala potraznja i ljudi spustaju cene da bi izvukli svoje pare

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 28. dec. 2010. u 20:00h

u inostranstvu su ti tri puta gori, osim par ozbiljnih auto placeva, tamo vec moze ali oni drze aute preko 10 000 e , naravno da je bolje da odes i izaberes, ali tada ide i veca cena carine, placevi imaju veze na carinama, najbolje bi bilo da izaberes sam a drugi da ti dotera, sad imas pasos mozes i sam da odes....
ajde gde su sverceri, ima li jos neko misljenje....

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 28. dec. 2010. u 20:04h

darko darko piše:u inostranstvu su ti tri puta gori, osim par ozbiljnih auto placeva, tamo vec moze ali oni drze aute preko 10 000 e , naravno da je bolje da odes i izaberes, ali tada ide i veca cena carine, placevi imaju veze na carinama, najbolje bi bilo da izaberes sam a drugi da ti dotera, sad imas pasos mozes i sam da odes....
sve je to lepo kako se prica i jednostavno...ali jel ste stavili na papir put do placa,hrana,smestaj,poznavanje jezika,upucenost sta ti treba od papira za uvoz,dovoz ili prevoz kola,suma sumarum uopste nije jeftina eskurzija i na kraju dal ce naci auto po zelji na placu.Auto placevi imaju popuste jer uzimaju na veliko,vec par godina pa mogu da koriguju cene kako hoce,a privatnik koji kupi jedan auto nema popusta.Nekazem da se mozda ne moze ustedeti nesto evrica,ali za to morate imati nekog preko ko ce vam pomoci u svoj zajebanciji...

kile111

Poruka od kile111 » utorak, 28. dec. 2010. u 20:06h

da to i pitam ako ima neko informacije ili jos bolje iskustvo.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 28. dec. 2010. u 20:07h

iznad sam ti napisao sve,sad odoh na posao sign0023 ,a tebe ako nesto interesuje napisi pa cu it odgovoriti ujutru

kile111

Poruka od kile111 » utorak, 28. dec. 2010. u 20:19h

imam prijatelja koji je vec duze vreme preko a cuo sam da postoji kombinacija da se zeljeni auto sa svim potrebnim papirima dotera do grane pa preda spediteru koji zavrsava ostale papire (kazu da je jeftinije nego sam da pokusavas)
e mene interesuje sta je tu istina cekicko

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » utorak, 28. dec. 2010. u 22:14h

Kao neiskusan pojedinac nemoj ni pokusavati da uvezes auto sam,izaci ce te skuplje,neces naci nista kvalitetno a nisi ni svestan kolika je za.ebancija dok zavrsis sve papire,bavim se po malo uvozom pa znam,jedino ako imas nekoga preko pa taj uzme auto od komsije ili prijatelja pa znas sta si uzeo a ovako da ides preko na neki plac kod turcina i bugarina nema vajde...

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 28. dec. 2010. u 23:29h

Vecina kola koja dodju ovde imaju neki mali feler , tipa cukanje krila i slicno , tako se kupuju ispod cene jer je na zapadu popravka skupa , a ovde imaju razradjene seme kako da za malo para srede to . Znam za gomilu automobila koji su kupljeni polovni , i koji su se super pokazali , a da sam i pri kupovini otkrio da su krila farbana ili branici ...
Tesko da ces to naci na nekom normalnom auto placu preko

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 29. dec. 2010. u 00:04h

macaneli piše:
darko darko piše:u inostranstvu su ti tri puta gori, osim par ozbiljnih auto placeva, tamo vec moze ali oni drze aute preko 10 000 e , naravno da je bolje da odes i izaberes, ali tada ide i veca cena carine, placevi imaju veze na carinama, najbolje bi bilo da izaberes sam a drugi da ti dotera, sad imas pasos mozes i sam da odes....
sve je to lepo kako se prica i jednostavno...ali jel ste stavili na papir put do placa,hrana,smestaj,poznavanje jezika,upucenost sta ti treba od papira za uvoz,dovoz ili prevoz kola,suma sumarum uopste nije jeftina eskurzija i na kraju dal ce naci auto po zelji na placu.Auto placevi imaju popuste jer uzimaju na veliko,vec par godina pa mogu da koriguju cene kako hoce,a privatnik koji kupi jedan auto nema popusta.Nekazem da se mozda ne moze ustedeti nesto evrica,ali za to morate imati nekog preko ko ce vam pomoci u svoj zajebanciji...
potpuno si upravu, pa naprimer moj kum radi skolima, pa ja odem snjim, njegovim prevozom i izaberem, stim sto on vec carini neka vozila pa usput dizanje km sata itd, i to ako se nenadje nista dodjes kuci bes jedno 100 evrica i to je to, mada za jeftinije kombinacije na ime kupca je zakon, to i ja kazem....

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“