Za mene skretanje pod 90 stepeni brzinom od 20 km/h nema apsolutno nikakve veze sa 'ulaženjem u krivine' ili 'držanjem u krivini'.

Još kad se tu upetljaju i faktori koje si spomenuo - snijeg/led, gume (koje ne znam kakve su na tom autu), drugi vozač (za kojeg ne znam kakav je vozač) mislim da nije nimalo mjerodavno. Na snijegu/ledu mnogo mnogo ozbiljnija auta će se slično ponašati i odreagovati tako na mali trzaj volanom ili nepažnju sa kočnicom/gasom. Na parkingu pri brzini od 5 km/h možeš izazvati zanošenje zadnjeg kraja (ako znaš i želiš to, ili ako ne paziš).
Imao sam i ja jednu malo kritičnu situaciju sa Fiestom prije oko mjesec dana, klasični oversteering. Ne krivim auto, bila je čisto moja greška i to klasična nepažnja a ne glupiranje. Vraćao se s planine, vozio 50ak km/h u četvrtom stepenu po ravnom i dolazila je blaga uzbrdica i krivina udesno. Ja se nešto intenzivno zapričao, muzika, itd. i nisam odmah osjetio da se auto počinje gušiti - obrtaji pali tako da je potpuno izgubio snagu i motor počeo praktično predstavljati opterećenje a ne pogon za točkove. Naravno u kombinaciji sa užasnim ledom na tom mjestu, počeo me prestizati moj zadnji kraj.

Malo moja smirena reakcija, malo više 'nafaka', nakon jedne oscilacije se ispravio. Gume skoro nove, vožene jednu sezonu (cca. 5000km), sve četiri. Nije bio slučaj jako popularan na Balkanu - 'daj ti naprijed dvije dobre, nazad može bilo šta', pa se čude što auto pleše. Uglavnom sve dobro prošlo, korisno iskustvo i škola za ubuduće.