Hvala puno svima

Hahah a stvarno se ne cuje kad radi, po nekad mislim da se ugasio sve mi cudno

Sto se tice pumpe ima izveden prekidac na koji gasim pumpu cim prebaci na plin, ima nov plinski uredjaj stag 4, atestiran 5 god i u garanciji, ide odlicno na oba goriva, nikad nisam voleo plin ali astra me ubijala sa potrosnjom, pa sam resio malo da se vozim udobno a jeftino.
A sto se tice potrosnje ulja, drugar je odradio motor na 190000km pre tacno godinu dana, odradjena je glava i zamenjene karike i letecilezajevi, lanac, lancanici i tako to, i sad ima na satu 219000km, za godinu dana je toliko presao, isao je cesto sa njim za nemacku, i od kad je odradio motor ne pipa ulje na 10000km.
A sto se tice alu felni, taman posla da pored ovakve opreme to nema... Danas je bilo lepo vreme pa sam iskoristio ceo dan da poradim malo oko forda, stavljen letnji set 17, namazao sam ceo enterijer kazablankom, sredio malo motorni prostor, izmenjao neke sijalice u belo led osvetljenje, i tako neke sitnice...usisao, pritegao sta je imalo i uzivao u voznji

Evo malo slika...
E sad auto ima i nekoliko mana, pa se nadam da cu moci da ih resim uz vasu pomoc...
1. Kada je hladan dok se ne zagreje mnogo bruji, narocito kada motor koci i kada se namota u desno, cim namotam u levo ne cuje se nista, kada se ugreje lepo ne cuje se bas nista, samo po nekad kad se mota u desno i kada motor koci na 2000 i nesto obrtaja...niko od majsora ne zna sta je, neki sumnjali na menjac, neki na plivajuci zamajac, neki da lezajeve...pa su tako bzv bacene pare i zamenjena oba nova lezaja u prednjim tockovima i lezaj na poluosovini...i nista se nije promenilo...uzas...
2.Ne radi mi prekidac na konzoli za otvaranje gepeka, i ne radi prekidac na samom gepeku- tj nece da se otvori gepek kada se pritisnu, skidao sam prekidace i oba prekidaca su ispravna i rade...nzm sta je u pitanju, gepek mi se otvara jedino kljucem rucno ili preko daljinca na kljucu otvara...
3. Ne rade zadnji podizaci, umrsile se sajle, tako da kupicu nove...
4. Vozacevo sediste je elektro podesivo, i ne radi podesavanje po visini, cuje se motoric ali nista se ne desava, gledao sam malo po forumima i izgleda da je otisao neki zupcanik ako ne gresim? Znaci samo po visini ne radi, ostalo je ok.
5. Rekao mi je drugar da mu je crkao neki regulator pritiska benzina ako sam ga lepo razumeo, pa je presekao crevo i zapusio ga, ali auto lepo vuce na oba goriva, jedino sam primetio da po nekad malo teze upali, malo vise vergla, pa nzm jel moze da bude do toga?
Zaokruzio sam na slici taj deo i crevo gde je preseceno...
Eto to bi bilo to sto sam ja uocio za sad

Izvinjavam se na malo opsirnom postu