Plivajuci zamajac na Fokusu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: petak, 26. feb. 2010. u 20:07h
Plivajuci zamajac na Fokusu
Pozdrav svima.Zovem se Milan,zivim u Budvi.Imam forda fokusa 1.8 tdci 85kw 2005. godiste i imam nekoliko problema s njim,izmedju ostalog i sa plivajucim zamajcem.Kao su vec neki pisali,imam te poznate simptome da se cuje uzasno kad pustam kvacilo na leru.Pored toga,od prije par dana odbijao je da se upali.Okrenem kljuc,ne reaguje.Posle 5-6 takvih pokusaja upali kao da nista nije bilo,znaci akumulator mu je ispravan ali gubi negdje neku vezu s necim o cemu ja malo znam.Odveo sam ga kod lopova u Krisma Motors(ovlasceni fordov servis za Crnu Goru), njihov "ultramoderni kompjuter" pokazao je neku greskicu u vezi sa anlaserom i nista vise(al uzeli su 25e svakako),a po zvuku i njihovom majstorskom culu rekli su da mora da se promijeni zamajac(550e),druk lezaj(130e) i mozda set kvacila(250e) ali bolje da i set kupim za svaki slucaj jer ne znaju dok ne poskidaju sve ostalo i jos 150 eura za ruke.Onda sam nasao nekog majstora koji ima sve to i kod njega je plivajuci zamajac 340e,a ostalo manje-vise isto.Presao sam s njim 35.000km,a ukupno je presao 105.000.Za godinu i po dana koliko sam ga ja vozio nije imao nikakvih problema i onda je krenulo da se kvari jedno po jedno.Mehanicar iz moje firme mi kaze da bi trebalo samo zamijeniti zamajac a ostalo ne moram prije 200.000km.Moze li jos neko da mi potvrdi da li zaista treba da se mijenja sve sto su mi oni rekli ili samo zamajac i za koliko mogu da se nadju ovi djelovi u Srbiji?Hvala unaprijed!
P.S. danas nije htio uopste da upali,osim na guranje.
P.S. danas nije htio uopste da upali,osim na guranje.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Plivajuci zamajac na Fokusu
Ako nije problem da ispostujes pravila foruma da se prestavis u temi namenjenoj za to.
Nije mi jasno da li je u pitanju fokus MK1 98-05 ili MK2 05- ?
Nije mi jasno da li je u pitanju fokus MK1 98-05 ili MK2 05- ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: petak, 26. feb. 2010. u 20:07h
Naravno da nije problem,vjerovatno nisam dobro shvatio kako ide to upoznavanje.U pitanju je drugi model,05-
P.S. Da li da brisem temu pa da je ponovo pravim,posto sam se predstavio nakon njenog otvaranja?
P.S. Da li da brisem temu pa da je ponovo pravim,posto sam se predstavio nakon njenog otvaranja?
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ne moras da brises temu.
Mislim da je mozda zamajac uzrok tome sto ponekada ne mozes da upalis
Mislim da je mozda zamajac uzrok tome sto ponekada ne mozes da upalis
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Prloblem je naj verovatnije zamajac. Mislim da je kod nas komplet(zamajac,korpa i lamela ,druk lager) negde oko 600-650 e.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek