ford focus mk2 benzin ili dizel
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: sreda, 21. feb. 2018. u 18:55h
Re: ford focus mk2 benzin ili dizel
odakle si drugar....
- kekic91
-
- Poruka: 1022
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
- Molder1974
- Poruka: 59
- Član foruma od: četvrtak, 1. dec. 2016. u 21:03h
Imam cmax 1.6tdci,109ks...pre toga imao nekoliko benzinaca(fokus,ka,mondeo),moj savet-bezi od dizela sto dalje,to je besmisleno kupovati,potpisujem gde treba...prvo to kod nas po oglasima je uvek kilometraza puta 3,tako da su to sve teske lesine,uracunaj njegove troskove i zaradu pa vidi koliko ga kosta a koliko je u inostranstvu...drugo,dizel moze i rols rojs da bude, to je poljoprivredna masina i tako se vozi,za mene je uzas svaki put kad treba da ga vozim,zaboravio kako je uzivati u voznji kao nekad sa benzincima...drugo cena odrzavanja je astronomska u odnosu na isti benzinac,sve me stomak boli kad ga servisiram ili menjam neke gluposti koje samo on ima...budalastina u vezi manje potrosnje je upravo to budalastina,evo meni trosi 8 sada po gradu koliko i mondeo od 150 konja koji je avion za njega...da ne pominjem kako klepece,lupa,smrdi(otruje te napolju dok cistis sneg),treba mu 20km da se zagreje...uzas,uzmi benzin molim te...
Najbolji auto je novi FORD 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Au ubi nas u pojam...
Sent from my Xiaomi Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my Xiaomi Redmi Note 4 using Tapatalk
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- kekic91
-
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Ajd pomozi mi da shvatim posle ovoga sto si napisao zasto vozis bas dizela?Molder1974 piše: ↑četvrtak, 1. mar. 2018. u 19:48hImam cmax 1.6tdci,109ks...pre toga imao nekoliko benzinaca(fokus,ka,mondeo),moj savet-bezi od dizela sto dalje,to je besmisleno kupovati,potpisujem gde treba...prvo to kod nas po oglasima je uvek kilometraza puta 3,tako da su to sve teske lesine,uracunaj njegove troskove i zaradu pa vidi koliko ga kosta a koliko je u inostranstvu...drugo,dizel moze i rols rojs da bude, to je poljoprivredna masina i tako se vozi,za mene je uzas svaki put kad treba da ga vozim,zaboravio kako je uzivati u voznji kao nekad sa benzincima...drugo cena odrzavanja je astronomska u odnosu na isti benzinac,sve me stomak boli kad ga servisiram ili menjam neke gluposti koje samo on ima...budalastina u vezi manje potrosnje je upravo to budalastina,evo meni trosi 8 sada po gradu koliko i mondeo od 150 konja koji je avion za njega...da ne pominjem kako klepece,lupa,smrdi(otruje te napolju dok cistis sneg),treba mu 20km da se zagreje...uzas,uzmi benzin molim te...
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- kekic91
-
Ja imam utisak kao da je ucenjem pa mora da vozi dizela inace bi ga zapalio xD
-
ova cetiri su u kombinaciji....koji je po vama ok
https://www.polovniautomobili.com/putni ... 25163/ford
https://www.polovniautomobili.com/putni ... us-18-tdci
https://www.polovniautomobili.com/putni ... cus-14-16v
https://www.polovniautomobili.com/putni ... cus-16-16v
i da li su cene realne....
https://www.polovniautomobili.com/putni ... 25163/ford
https://www.polovniautomobili.com/putni ... us-18-tdci
https://www.polovniautomobili.com/putni ... cus-14-16v
https://www.polovniautomobili.com/putni ... cus-16-16v
i da li su cene realne....
-
i jos jedno pitanje da li stvarno 1.6 tdci nema plivajuci
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Svaki focus mk2 dizel ima plivajuci. Na slabijem 1.6 samo traje malo duze nego na ostalim, dok ljudi iz Peugeot sveta taj od 90ks odmah poistovecuju sa njihovim vozilima sa tim motorom jer oni nemaju plivajuci sa tom snagom.
Fiesta!!
-
hvala na odgovor.....
- shix
- Poruka: 342
- Član foruma od: nedelja, 23. mar. 2014. u 18:44h
Trebao bi da resis prvo jel ces dizela ili benzinca ? Koliko godisnje prelazis? Ako gledas benzinca, preskoci 1.4 Slab je.
Ovaj iz Leskovca deluje ok, ali je jaca cena.
Ovaj iz Leskovca deluje ok, ali je jaca cena.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
I meni ovaj poslednji deluje poprilicno ok, verujem da mu se moze uci i u servisnu istoriju po broju sasije obzirom da je ovde kupljen, ali jedna velika nelogicnost - ima prskalice a nema xenone, dakle menjan je ili branik ili farovi (i to moze da se vidi po broju sasije da li je imao fabricki xenon ili ne), pritom sve preko 3000 je za benzinca mnogo po meni
EDIT: I prica ima sve od opreme ne pije vodu, nema: digitalnu klimu, vrv nema grejac soferke, felne alu ali neke iz slabije opreme, brave crne, sedista vrv osnovna...
Ako ti ne smeta sto je sa 3 vrata, mislim da ga je @Vidovac gledao:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... focus-tdci
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
EDIT: I prica ima sve od opreme ne pije vodu, nema: digitalnu klimu, vrv nema grejac soferke, felne alu ali neke iz slabije opreme, brave crne, sedista vrv osnovna...
Ako ti ne smeta sto je sa 3 vrata, mislim da ga je @Vidovac gledao:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... focus-tdci
Poslednja izmena: Nedeljkovic, na dan četvrtak, 1. mar. 2018. u 22:04h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Focus
- Poruka: 669
- Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h
Ja ne znam sta se cudite toliko, covek misli da se zahebo, verovatno ne moze da ga proda za pristojne pare i da kupi benzinca sada. Hteli to da priznamo ili ne dosta toga sto je reko je istina, ima tu dosta razloga zbog kojih i ja nisam smeo da uzmem dizela, al da ne davimo temu....ovaj benzinac iz oglasa deluje ok i ako je prava kilometraza to je super, jedino sto je to auto 13 god star a ceni ga 4000e, nista drugo....dizelase se ne usudjujem da komentarisem....
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nije nuzno da ima xenone ako ima prskalice, isto vazi i za Mondea mk3... To se najbolje proveri dekodiranjem broja sasije, ili prosto se proveri da li ima stelovanje visine snopa kod prekidaca za svetla, ako ga ima onda vrlo verovatno nije nista cackano vec je tako izasao iz fabrike. Ako nema stelovanje snopa onda su farovi menjani posto xenon farovi to nemaju preko potenciometra vec automatski.
Fiesta!!
- Focus
Nedeljkovicu u Grandu nece da ti kazu nista za servisnu istoriju ako nisi vlasnik, pa kad postanem vlasnik cemu te informacije glupa politika....lepo si primetio ovo za prskalice, ja sam mislio da su naknadno ugradjeni ksenoni...
-
sta kaze te za ovaj...https://www.polovniautomobili.com/putni ... .Poslednja cena 4000.Neodgovara mi sa 3 vrata, jer mi treba za porodicu.
Poslednja izmena: VUK ZEMUN, na dan četvrtak, 1. mar. 2018. u 22:45h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Hoce, hoce... Odes tamo sa vlasnikom, ukucaju br sasije i sve lepo vidis na ekranu. Ja sam to uradio kada sam kupovao auto, vode evidenciju i kada su menjali sijalice i ratkapne
EDIT: Ovaj mi deluje i bolje od onog u Leskovcu, mozda i ponajbolje od svih koje si okacio, ali opet je po meni to jaka cena
EDIT: Ovaj mi deluje i bolje od onog u Leskovcu, mozda i ponajbolje od svih koje si okacio, ali opet je po meni to jaka cena
Poslednja izmena: Nedeljkovic, na dan četvrtak, 1. mar. 2018. u 22:13h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Uopšte ti ne treba broj šasije. Dovoljno je samo pogledati dal ima nivelaciju farova na potenciometar ili ne. I sve je jasno.Nedeljkovic piše:ali jedna velika nelogicnost - ima prskalice a nema xenone, dakle menjan je ili branik ili farovi (i to moze da se vidi po broju sasije da li je imao fabricki xenon ili ne)
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

- kekic91
-
Ne znam sto na njemu pise xenoni kad ih nema...Uostalom ama bas ni jednu recenicu da je sastavio
- Molder1974
Ja sam ljudi 1.6tdci kupio samo iz razloga sto je od kuma kao prvog vlasnika za kojeg znam da je presao 68000km(toliko je bilo kad sam ga uzeo),da je uredno servisiran u ovlascenom servisu,nikad udaran i mogao sam da mu dam pare kad sam hteo,eto zato sam ga kupio...pomislih gde da nadjem takav polovnjak sa toliko km i da dam pare kad stignem...ali sam se debelo zaj....
brate,sto to kao potrosi manje(mada od benzinca 1.6 ne trosi nista menja,gadjaju se u 6l u proseku)sve ti pojede i vise od toga na skupe i komplikovane delove i servise i nikad dinar u dzepu nemam od kada ga imam...ono sto me je zapanjilo je da je njemu mali servis duplo skuplji od mondea benzinca 2.0 od 150 konja,cmax 11500,mondeo 6500,strasno a nisu za poredjenje...mondeo i fokus benzin presli po 300000km nikakav vanredni problem nisam imao...ovo,svaki mesec,prvo otisli grejaci,upalio safe mode more majstora mi svasta reklo u servisu su tek pogodili,iduci mesec alternator,pa mi i nov akumulator unistio,popravka me ojadila...sad mu otisli silen blokovi zbog tezine dizel motora...seo pre neki dan u fokus 1.4 benzin(preslabo)ali ja sam ljudi uzivao,1.6tdci je motokultivator sa kabinom
...Nijednu prednost nema,samo mozes da dobijes cir na zelucu,rupu u novcaniku i kancer na plucima od njega...prodajem ga ili menjam za malo jaci benzinac samo ford naravno ,da se vozim kao covek... 

- Focus
Slazem se sa nedeljkovicem, ovaj plavi poslednji najbolje deluje, al i cena je visoka, mada kapiram da ako je ovaj auto redovno odrzavan i stvarno ima 100000km onda si na konju, s druge strane 12 godina i 4000e dosta...
- acadimke
- Poruka: 1697
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Jbga Molder, znam ljude koji su rekli nikad vise tng, nikad vise benzin a i onih koji imaju losa iskustva sa dizlom.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Molder1974
Ma ok,svako ima neka ruzna iskustva,ali generalno gledano stvarno ne vidim nijedan razlog zasto kupiti dizel,samo u startu za razliku u ceni istog modela i godista mozes da se vozis u benzincu 3 godine free...

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Sva sreca pa je bio od kuma pa se znala istorija 

ima se,moze se - nema se,mora se....