Neravnomeran ler gas
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 18. jan. 2018. u 17:05h
Neravnomeran ler gas
Pozdrav svima.U poslednje vreme imam problem da mi ler gas varira.Dok vozim auto i izbacim ga na ler.Drzi na 1000 obrtaja.Kako auto usporava tako i ler pada.Kada zaustavim auto ler padne na 700-800 obrtaja. Mozda je neko imao takav problem? 

- Mance87
- Poruka: 158
- Član foruma od: utorak, 26. dec. 2017. u 22:52h
Re: Neravnomeran ler gas
Koji je auto u pitanju.
Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
SAMO LAGANO I PUN GAS 

-
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8316
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Malo pretrage ne škodi a može da pomogne: https://www.fordclubserbia.org/forum/se ... gas+mondeo
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
Pretrazio sam ja ovo sve i procitao.Meni je ler stabilan kada auto stoji u mestu.Samo kada ga u voznji izbacim on stoji na 1000 o/min doka auto ne stane.Cim stane ler se spust.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Senzor brzine vozila to regulise i mislim da treba da bude veci ler u pokretu.
-
Re: Neravnomeran ler gas Monteo MK3 2.0Tdci 130Hp
Imam samo jednu gresku na dijagnostici P007F.Nepoznata greska.Mozda je to uzrok?
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Koliko vidim ta greska ima veze IC...tj senzor vazduha
-
saMO NEZNAM KIJI SENZOR.dALI ONAJ NA ITERKULERU ILI OGORE NA IZLAZU IZ FILTERA ZA VAZDUH
- djekic
- Poruka: 151
- Član foruma od: četvrtak, 23. apr. 2009. u 12:29h
Pokušaj sa ovim
https://www.obd-codes.com/p007f
Nadam se da razumes engleski ako ne javi pa će neko pomoći.
https://www.obd-codes.com/p007f
Nadam se da razumes engleski ako ne javi pa će neko pomoći.
-
Koliko sam ja skapirao ovo je senzor koji stoji na plasticnoj cevi posle iterkulera.Ima 4 pina na njemu.I ima nke veze sa temperaturom vazduha u sistemu turbine.Ako sam dobrp skapirao.Hvala ti u svakom slucaju.
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Jel varira u mestu?
Na većini disela u pokretu kada izbaciš na ler bude malo veći ler, kada se zaustavi padne
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na većini disela u pokretu kada izbaciš na ler bude malo veći ler, kada se zaustavi padne
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
-
Bas to radi kod mene.SAmo sto pre nego sto se auto zaustavi on padne na 800 pa se vrati na 1000 par puta i onad kada auto stane ler se stabilizuje
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Ne bi trebalo da skače
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
-
jebava me od skora to.I ne znam da li to ima veze sa temperaturom motora neke veze.
.
.
- Dovla76
- Poruka: 49
- Član foruma od: petak, 8. avg. 2014. u 15:43h
Slican problem sam imao,mondeo isti ghia 2002,gas ponekad se zadrzi u obrtajima visim(kada menjam brzinu iz nize u visu,teze opadaju obrtaji od regularnog,al se vrati) i istu greku javljao P007F.Odem kod elektricara zbog klime i ventilatora,koji je non-stop vrteo i ustanovili,da je kompresor zaglaviombio stalno upaljen.Resili su preko one masine njihove i sada sve radi kako treba,s tim da su mi proverili instalacije ispod motora i otkacili dzek za senzor(spominje se gore u tekstu,da ne pisem ponovo),WD naprskali i nakon par minuta vratili dzek.Proverili su kablove i ostale dzekove,da li stoje kako treba,sve oke,nisu zabusavili bio sam na par metara od kola.Zatim se desilo sa racunarom ECU,cudna stvar,na kontakt i kad su upalili auto,prijavio neke silne greske,koje nikad nisam imao ili primecivao u voznji-kazu ECU se zatupeo-pobrljavio,trebalo bi da se skinu kleme sa akumulatora,resetuje komp i stavi najnoviji SW ,koji vec ima na sebi(proverio u zvanicnom ford servisu na NBG).Sve u svemu,prvi put da auto ide izuzetni dobro
na auto-putu,kvacilo je glanc novo i pl zamajac Lukov i saltaju se brzine lakse-mekse kvacilo i ide sasvim oke,cak i zvuk turbine je malkice izrazeniji,a na saltanju prede motor ko macor !
Koliko znam,a mozda i gresim,ECU kontrolise mnogo toga na motoru i moj komsija koji je vozio mondeo vise puta,a trebao mi tada,focus njegov nije registrovan,prijavio mi sve isto sto sam i ja primetio,a ja sam mudro cutao,dok nisam cuo !!:ford:
Kazu ako ide sve kako treba,ne diraj,jer ce kompjuter sam da ispravi greske,cisto sumnjam al ako neko procita ovaj post,nek da svoj sud il sugestije.Malo mi muka vise od mastora,verovatno ko i svima nama,jer ima raznih prici,ne diraj dzek,drugi kaze otkaci slobodno,treci imaju diagnostiku koji tumace na razno-razne nacine(kakav covek-majstor,takva i diagnostika
),mada samo ford original moze da resava stvari,jok druge i nabedjivanje i price razne,a tesko naci coveka koji ce posveti vreme i razume pricu vozaca,iole normalnog i kolko tolko razumnog,da saslusa jer mi mozemo i majstorima dosta da skratimo,vreme trazenja kvara,tj problematike.Sizne cu ici da proverim kod Dmitrovica,da vidi parametre generalius,mada auto zaista lepo vuce i radjena diagnostika pumpe i dizni,otprilike 4 dizna malo povisena 0.8-1.2,mada pitanje je sta je ECU slao tada,jer se vise puta to radilo i razlikovalo,hocu reci kolko je verovati rezultati,s obzirom da ECU je citao lose podatak il sta vec,otprilike pisem jer ne znam tacno,iako sam procitao dosta postova ovde i mutna mi glava jel...Pozz svi fordasima srecan rad

Mondeo 2002 TDCI 2.0 Ghia
Duratorq
Duratorq