Problem sa čepom motora - Ford Focus mk2 1.6 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: nedelja, 18. feb. 2018. u 07:58h
Problem sa čepom motora - Ford Focus mk2 1.6 tdci
Prije neki dan otvorim cep na motoru i vratim ja al ne zavijem i cep pocinje da odskace od one plastike nece motor da ga privuce sebi nego ide po malo gore dolje pa me zanima sta moze biti u pitanju posto sam cuo da cep ne smije da se pomera dok motor radi ... u pitanju je ford fokus mk2 1.6 80 kw dizel .. molim za pomoc.....
- kekic91
-
- Poruka: 1022
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Re: Problem sa čepom motora - Ford Focus mk2 1.6 tdci
A da zavijes cep ?
Mozda odskace od vibracija motora a ne zato sto motor duva
-
Nije problem kad se zavije cep inace normalno zavijem cep y:D nego me samo interesuje sta bi moglo biti ... a inace auto po nekad ima neki zvuk ko da nešto u motoru cakce nzm sta
- kekic91
-
- Poruka: 1022
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Njemu su malo bolje dizne ali mozda ti lupaju dizne pa i motor pravi vece vibracije i zbog toga ti i cep odskace,javice se vec neko ko ima mk2
Jel malo bucan motor pri voznji ?
Jel malo bucan motor pri voznji ?
-
Kako kad nekad bucan nekad ne , proveravo sam dizne na dijagnostiku pokazuje da su dobre , samenio na njima podloske ... samo ne znam kako se cuju hidro-podizaci .. nadam se da će se neko javiti
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Није проблем са чепом него је поблем то што си чуо да чеп мора да стоји мирно на мотору када није завијен .
Напиши име и презиме и занимање тог што ти је рекао , јер може се одговарати и полемисати само са конкретном особом а не са гласинама .
Онда постави себи питање , зашто су инжињеру у фабрици предвидели да се чеп заврће ако мора да стоји мирно док мотор ради . Ако су ово две супротне тврдње , која ти од те две делује смисленије : она коју су определи инжењери или она која је од неименованог извора ?
После лепо извучеш закључак па онда постујеш питање .
Технички део форума служи да би се на конто неког знања и искуства решио проблем , поготову они неоубичајени , а не да дискутујемо око безимених абера и да се троши време на то . Оде ми 5 минута живота да ти објесним да ако имаш довољно година да имаш возачку дозволу , не мораш да верујеш у глупости и истим замараш људе овде .
Напиши име и презиме и занимање тог што ти је рекао , јер може се одговарати и полемисати само са конкретном особом а не са гласинама .
Онда постави себи питање , зашто су инжињеру у фабрици предвидели да се чеп заврће ако мора да стоји мирно док мотор ради . Ако су ово две супротне тврдње , која ти од те две делује смисленије : она коју су определи инжењери или она која је од неименованог извора ?
После лепо извучеш закључак па онда постујеш питање .
Технички део форума служи да би се на конто неког знања и искуства решио проблем , поготову они неоубичајени , а не да дискутујемо око безимених абера и да се троши време на то . Оде ми 5 минута живота да ти објесним да ако имаш довољно година да имаш возачку дозволу , не мораш да верујеш у глупости и истим замараш људе овде .
-
U pravu si hvala puno na savijetu , samo treba malo da se razmisli 

- duratecHE
- Poruka: 4278
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Ovako radi motor, samo ako ima dovoljno cilindara 
Sent from my iPhone using Tapatalk