T A X I - šta sve mogu
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: T A X I - šta sve mogu
Poenta je da bi mogli da zarade vise,ali drugacijim razmisljanjem. Oni danas prevezu njih troje po 600-700din,umesto njih 7po 500din.
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
-
- Poruka: 17
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 22:53h
Jao stvarno smo glupi mi taxisti, kako se ranije nismo toga setili, možda je još bolje da prevezemo njih 10 po 400 din. ili 100 ljudi po 50 din. ili 1000 po 5 din.Dusan64 piše:Poenta je da bi mogli da zarade vise,ali drugacijim razmisljanjem. Oni danas prevezu njih troje po 600-700din,umesto njih 7po 500din.
Ej pa ja sam kupio moj auto za tadašnje uslove po povoljnoj ceni, koja je bila oko 10000e, još uvek otplaćujem kredit, ratu mi digli sa 201e na 213e, ostalo još tri godine da otplaćujem kredit, održavanje za ovu kilometražu koja nije mala (dnevno oko 150km) je preskupo i jedva se izdržava, uz stalne pozajmice od ovoga ili onoga, radim dnevno po 10 ili 12 sati kad zafali lova i više, i onda dođeš sa komentarom da treba da pređem verovatno još 150 km da radim umesto 12h dnevno verovatno 24h dnevno i da opet krpim kraj sa krajem kao i do sad samo uz još veći rad i veće rashode, a zarada ista.
Pa druže bio nekada linijski taksi, koji je grad ukinuo, jer su se svi vozili taksijem i gradski prevoz je ostao bez posla. Ali mogu da ti kažem sledeće u vezi toga, na linijskom taxiju su voženi najveći krševi na svetu, jer i nov auto da isteraš na linijski taxi, on posle 6 meseci ne vredi ništa, jer dnevno ti prođe oko 200 ljudi najmanje, što znači mesečno prevezeš 6000 ljudi, za 6 meseci kroz kola ti je prošlo 36000 ljudi!!!! Godišnje 72000 glava!!!!!!
Problem je u sledećem u Beogradu postoji 7700 regularnih taksista i oko 3000 divljaka, ukupno oko 10700, a prema studiji Saobraćajnog fakulteta u Beogradu koju je finansirao Gradski Sekretarijat za saobraćaj, u Beogradu je potrebno 5000 taxi vozila da bi se zadovoljile potrebe Begrada za taxijem. Znači ima nas duplo više nego što je potrebno ovom gradu.
Postoje odluke da se divljaci uklone sa ulica ali se one ne sprovode jer se čuva socijalni mir, kao bolje da ih pustimo da obavljaju ovu delatnost na divljaka nego da prose ili kradu, kao što je nekad bilo sa tezgama na Bulevaru itd.
Postoji i studija koja ima u planu da se svi taxisti koji obavljaju taksi delatnost kao dopunsku delatnost, takođe (oko 2000 regularnih) uklone sa ulica, to jest da im se ponudi mogućnost da se odluče da li će da obavljaju taksi prevoz ili će da rade u firmama ili ostati u penziji( veliki deo njih prima penziju a obavlja taksi delatnost kao dopunsku, ima i i onih koji sredili invalidske penzije a voze kao profesionalni vozači), ali najveći deo, koji po mom mišljenju treba da se skloni sa ulica, je onaj deo taksista koji ne plaća porez državi a obavlja taksi prevoz, i po tome se ne razlikuje od divljaka. Takođe i oni koji nisu uskladili svoja vozila u skladu sa zakonom (motori Euro 3 a od 2012.god. Euro4)
E sad kad bi se sve ove mere sprovele na način koji bi trebalo, po zakonu, tu bi po meni otpalo sigurno 6000-7000 ljudi koji sada taksiraju u Bgd-u, i došli bi do brojke od oko 5000 ljudi koji bi uspeli da zadovolje sve gore pomenuto, a stvorili bi se uslovi i za zapošljavanje novih koji bi želeli da obavljaju ovu delatnost onako kako bi i vi to želeli, pošteno!
Tim ljudima koji ostanu podelile bi se licence od strane grada Beograda, taksiranje bez licence bi bilo krivično delo, a ne prekršaj kao do sada, lopovisanje bi se kažnjavalo oduzimanjem licence onome ko krade i svi srećni i zadovoljni. Međutim sve je to mrtvo slovo na papiru jer ne postoji volja vlasti da uredi ovu oblast, imaju pametnija posla, rade samo one stvari koje im donose lični profit, uostalom oni se ne voze taksijem, imaju vozače, i službena vozila na raspolaganju koja im svi mi plaćamo.
- Dusan64
A gde sam ja to napisao da treba da radis duze,prelazis vise? Vecinu vremena vozite prazna kola (sto dokazuje predjena kilometraza od 150km sto je u parama 7000din) zato sto je ljudima skupo da daju 800din za taxi,e umesto da se vozikate bezveze imate musteriju koju ce te prevesti za 500din (ne 800din). Znaci danas si presao 150km,i za istu predjenu kilometrazu si prevezao duplo vise ljudi za 500din,nego sto bi prevezao za 800din.
Ali dobro,sve dobro radite,ispravno,i zato jedva sastavljate kraj sa krajem.
Ali dobro,sve dobro radite,ispravno,i zato jedva sastavljate kraj sa krajem.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Za ovo da ima previše taksista se u potpunosti slažem.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Znam da vec treci put to kazem, ali opet se slazem sa Vidakom.
Ja prvi se ne bih vozio taxijem i da je jeftiniji, jer opet ne bi bio najjeftinija varijanta prevoza (bar je ovo moje misljenje). A oni koji se sad voze vozili bi se i po tim manjim cenama ne bi pravili razliku.
Medjutim kad bi se broj taxista smanjio (tj sredio trenutni haos), to bi promenilo mnogo stvari. Onda bi regularni taksisti imali vise posla, pa bi mozda i postojali uslovi da se smanji cena voznje. Medjutim u trenutnoj situaciji da smanje cene nema poente (za same taxiste, ne za musterije).
Ja prvi se ne bih vozio taxijem i da je jeftiniji, jer opet ne bi bio najjeftinija varijanta prevoza (bar je ovo moje misljenje). A oni koji se sad voze vozili bi se i po tim manjim cenama ne bi pravili razliku.
Medjutim kad bi se broj taxista smanjio (tj sredio trenutni haos), to bi promenilo mnogo stvari. Onda bi regularni taksisti imali vise posla, pa bi mozda i postojali uslovi da se smanji cena voznje. Medjutim u trenutnoj situaciji da smanje cene nema poente (za same taxiste, ne za musterije).
Fiesta!!
- Dusan64
Sve je moguce..
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Onda ako država neće, na regularnim taksistima je da smisle efikasan način i izguraju iz igre ove divljake.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Pa bre ako sam u traci na raskrsnici za levo ili desno prestrojen znaš valjda gde ću da idem. Drugo je ako je jedna traka za levo desno i pravo.Dusan64 piše:Ja vala zameram ne koriscenje migavaca. Zasto bih ja bajao u pasulj gde bi ti zeleo da ides?
Kada je obilaženje ili precanje korišćenje žmigavaca pod obavezno.
Ne zbog mene nego zbog onog iza mene, to je već neuredno da se radi.
Iosis piše:Onda ako država neće, na regularnim taksistima je da smisle efikasan način i izguraju iz igre ove divljake.
U srbiji postoji jedan efikasan način. Zove se govnjiva motka.
Btw u kruševcu ima jedan taksi mečka e klase novijeg datuma negde 2006'to mislim da je.
Luksuz luksuz. Kontam daj e to vozilo vlasnika, pa je rešio sve da ulozi u biznis i svoja kola.
Verovatno će da ih povuče kad nabavi još pet šest komada vozila.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- dule0911
-
Meni je bilo najjace kad sam prosle godine u Krusevcu video taksistu koji je na krovu imao staru firmu radio BeoTaxi, koje se ne koriste vec bar 7-8 ako ne i vise godina, dakle on verovatno ceo taj period radi na divljaka.
Fiesta!!
-
Pa svaku oblast za koju se plaća porez, dužna je država da je uredi, jer zbog toga i naplaćuje isti.Iosis piše:Onda ako država neće, na regularnim taksistima je da smisle efikasan način i izguraju iz igre ove divljake.
Biloj nekih predloga, od nekih taksista da se organizujemo, mote u ruke pa udri po divljacima, ali se zapitajte ko bi tu bio veći divljak, oni ili mi?
Ipak živimo u 20. veku i zašto bi pravili gluposti, kada već postoji civilizovan način da se to reši. Ali za to ne postoji volja državnih organa.
Na taksistima je da svim legalnim sredstvima izbore svoja prava raznim oblicima pritiska na vlast, skretanjem pažnje i ukazivanjem na probleme,a najnepopularniji, mada najdelotvornji, legalni metod je štrajk.
Inače ako nekog interesuje ova problematika, postoji Taksi forum gde mnooooogo toga može da se sazna, da ja ne prepričavam, evo linka http://taxi.forum9.biz/forum.htm
- Djomla
dule0911 piše:Meni je bilo najjace kad sam prosle godine u Krusevcu video taksistu koji je na krovu imao staru firmu radio BeoTaxi, koje se ne koriste vec bar 7-8 ako ne i vise godina, dakle on verovatno ceo taj period radi na divljaka.
Moguće ovde kod nas može svašta da se vidi posebno kod taksista. Znam ja dosta njih koji rade na divljaka.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Iosis
- VIP
Vidak, jeste da bi ispali divljaci u očima tih divljih taksista, ali predpostavljam u očima ljudi koji su bili prevareni od tih divljih taksista će te biti heroji, da tako kažem.
Nema drugog načina da se izborite nego kuka i motika, ovo je Srbija i ovde se stvari rešavaju samo na taj način, jer vlast nije zainteresovana ni najmanje.
Kuke i motike, ili štrajk koji bi paralizovao cjeli grad, pa nigdje niko da ne makne dok se ne rješe neke stvari, ako se opet divljaci ne uklone sa ulica opet blokada.
To jeste iritirajuće za ostale učesnike u saobraćaju, ali evo ja lično se ne bi bunio samo da se maknu divljačine.
P.S. Gledao sam na televiziji da je godišnja dozvola za taksiranje u New Yorku 100.000$.

Kuke i motike, ili štrajk koji bi paralizovao cjeli grad, pa nigdje niko da ne makne dok se ne rješe neke stvari, ako se opet divljaci ne uklone sa ulica opet blokada.
To jeste iritirajuće za ostale učesnike u saobraćaju, ali evo ja lično se ne bi bunio samo da se maknu divljačine.
P.S. Gledao sam na televiziji da je godišnja dozvola za taksiranje u New Yorku 100.000$.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Djomla
A pa bato, njujork je njurok a srbija srbija.
U londonu se za školu ide tamo, uče te manirima, etici, ulicama, ponašanju u vošnji, psihologiji klijenta generalno na praktičnom planu naravno ne nešto jungovski
Evo dule011 vidiš da se trudim da ne citiram post iznad.
U londonu se za školu ide tamo, uče te manirima, etici, ulicama, ponašanju u vošnji, psihologiji klijenta generalno na praktičnom planu naravno ne nešto jungovski

///Mandovchina.
///Mandovchina.

- dule0911
-
Nema sta poboljsavas se

Problem je sto 80% ljudi u Beogradu nema razumevanja za Taxiste jer su upravo previse puta bili prevareni od divljaka i ovih sto naplacuju po slobodnoj proceni a ne po taximetru. Secam se zadnjeg strajka, i kad sam dosao na fax svi besni i psuju po taxistima i uopste ne pokusavaju da se postavljaju u njihovu kozu nego je svaki komentar: "Znas, malo im je koliko nas sad deru pa hoce jos vise...". Ja sam svakome objasnjavao zasto strajkuju ali odgovor je bio: "A kakve ja veze imam s tim?".Iosis piše:Kuke i motike, ili štrajk koji bi paralizovao cjeli grad, pa nigdje niko da ne makne dok se ne rješe neke stvari, ako se opet divljaci ne uklone sa ulica opet blokada.
Fiesta!!
-
Jeste, tu si u pravu, Londonski taksi je najšmekerskiji taxi na svetu. Idu u školu za taxi po 2 ili 3 godine, taksista tamo zna više stvari od turističkog vodiča, automobili baš namenski pravljeni za taxiranje, ma extra.... Naravno Fordovi TDDI motori u njima!DjomlaMRak piše:A pa bato, njujork je njurok a srbija srbija.
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Najveci problem je u tome sto danas svaka susa ima auto!
Kad padne sneg i pogledas na parking, tek onda provalis i koliko se automobila ne koristi u opste. A opste je poznato kod nas u Srbiji..."ne moram leba da jedem, ali cu da se vozim". Stanes na pumpu, a ono na aparatu...500din! Meni to nikada nie bilo jasno! Kako su pale cene automobila, stari automobili su malo skuplji od dobrog para patika! Yuga kupis za 400e!!! Samo pogledajte koje su guzve van spiceva, pa jel' radi bre neko nesto, ili se samo vozikaju po gradu???
Ja prvi, retko koristim taksi, jer takav mi je posao. Meni je automobil osnovno sredstvo. Ali kada idem u centar grada, van svojih obaveza...znaci...zabave radi. Lepo pozovem taksi, platim 500-600 din...sedim koliko hocu, ne moram da kuckam poruke, da premestam kola sa mesta na mesto...
Samo da kazem jednu stvar, cena taxi usluge dosta zavisi od mesta. Beograd je skup grad, a svi bi voleli u njemu da zive. Ako hoces da zivis bas u BG, budi spreman da te to kosta. U Somboru na primer, sa jednog kraja grada, na drugi...regularno naplaceno...kosta 100-150din.
Za BG, ja bih uveo par-nepar. Jedan dan ja vozim, drugi ti...a ako b oam idi autobusom ili plati taxi. Resen problem guzvi, zagadjenja, sto cuda. Ili, ako hoces, plati sine mesecnu kartu, pa vozi svaki dan, koliko hoces i kada hoces.
Npr, posto se moja firma bavi uvodjenjem grejanja, mi generalno imamo problem sa parkiranjem u gradu (po neki put, radnici guraju boce 300-400m) Moja genijalna ideja, plati kao firma 10ak hiljada, dobijes stiker za sajbu, pa se parkiras ceo dan u zonama.
Sto se tice taxista, ima stvarno profesionalaca. To su ljudi, koji vole svoj posao i rade ga sa puno ljubavi i pozrtvovanja. Da se ne lazemo, koliko taxista radi jos po neki posao sa strane, a taxi mu dodje kao dopunska delatnost. Mali doprinosi, bolji uslovi za kupovinu automobila, mozes da vozis zutom trakom...
Po meni bi bilo ok uraditi selekciju, uvesti fiskalne kase, pa da vidimo ko stvarno zivi od tog teskog posla..jer stvarno to nije lako raditi. Em vozis svakakve budale, em moras da trpis nesnosne guzve u gradu.
Kad padne sneg i pogledas na parking, tek onda provalis i koliko se automobila ne koristi u opste. A opste je poznato kod nas u Srbiji..."ne moram leba da jedem, ali cu da se vozim". Stanes na pumpu, a ono na aparatu...500din! Meni to nikada nie bilo jasno! Kako su pale cene automobila, stari automobili su malo skuplji od dobrog para patika! Yuga kupis za 400e!!! Samo pogledajte koje su guzve van spiceva, pa jel' radi bre neko nesto, ili se samo vozikaju po gradu???
Ja prvi, retko koristim taksi, jer takav mi je posao. Meni je automobil osnovno sredstvo. Ali kada idem u centar grada, van svojih obaveza...znaci...zabave radi. Lepo pozovem taksi, platim 500-600 din...sedim koliko hocu, ne moram da kuckam poruke, da premestam kola sa mesta na mesto...
Samo da kazem jednu stvar, cena taxi usluge dosta zavisi od mesta. Beograd je skup grad, a svi bi voleli u njemu da zive. Ako hoces da zivis bas u BG, budi spreman da te to kosta. U Somboru na primer, sa jednog kraja grada, na drugi...regularno naplaceno...kosta 100-150din.
Za BG, ja bih uveo par-nepar. Jedan dan ja vozim, drugi ti...a ako b oam idi autobusom ili plati taxi. Resen problem guzvi, zagadjenja, sto cuda. Ili, ako hoces, plati sine mesecnu kartu, pa vozi svaki dan, koliko hoces i kada hoces.
Npr, posto se moja firma bavi uvodjenjem grejanja, mi generalno imamo problem sa parkiranjem u gradu (po neki put, radnici guraju boce 300-400m) Moja genijalna ideja, plati kao firma 10ak hiljada, dobijes stiker za sajbu, pa se parkiras ceo dan u zonama.
Sto se tice taxista, ima stvarno profesionalaca. To su ljudi, koji vole svoj posao i rade ga sa puno ljubavi i pozrtvovanja. Da se ne lazemo, koliko taxista radi jos po neki posao sa strane, a taxi mu dodje kao dopunska delatnost. Mali doprinosi, bolji uslovi za kupovinu automobila, mozes da vozis zutom trakom...
Po meni bi bilo ok uraditi selekciju, uvesti fiskalne kase, pa da vidimo ko stvarno zivi od tog teskog posla..jer stvarno to nije lako raditi. Em vozis svakakve budale, em moras da trpis nesnosne guzve u gradu.
- Iosis
- VIP
Moj predlog za rešavanje divljaka taksista je:
1. Dozvola za taksiranje da bude jeftina, npr. 2-3000 din. za godinu dana, uz to da se prilično jednostavno dobija što se papirologije tiče, naravno tehnička ispravnost vozila i sve ostalo vezano za bezbjednost mora da bude na nivou.
2. Tada bi nastao problem jer bi ih bilo previše, kao što Vidak kaže, ima oko 10.000 taksista u Beogradu. Problem može biti rješen na taj način što će se nekim statistikama vidjeti koliki je broj taksista potreban za jedan grad. Ako je taj broj 3.000, izdati 3.000 dozvole i nema više. Naravno pri izdavanju/produžavanju dozvola za sledeću godinu imaju prednosti oni koji već posjeduju dozvolu i oni koji su zabilježili najveći profit, jer se vidi da oni rade stvarno taj posao, a nije usputni posao kojima dobija neke povlastice kao što alecko reče.
3. U slučaju da inspekcija ili policija uhvati taksistu bez dozvole tada auto ide pod presu, plus neka astronomska kazna, npr. 350.000 dinara. U slučaju da ga uhvati sa isteklom kaznom, auto se oduzima dok se kazna ne plati, a kazna da bude nekih 150.000 dinara. Ako kazna ne bude plaćena za 6 mjeseci auto ide na licitaciju ili pod presu.
Ne želim da neko misli da pametujem nego samo kako vidim jedan od oblika rešavanja problema prekomjernog broja taksista. Naravno ovo bi trebalo razraditi.
1. Dozvola za taksiranje da bude jeftina, npr. 2-3000 din. za godinu dana, uz to da se prilično jednostavno dobija što se papirologije tiče, naravno tehnička ispravnost vozila i sve ostalo vezano za bezbjednost mora da bude na nivou.
2. Tada bi nastao problem jer bi ih bilo previše, kao što Vidak kaže, ima oko 10.000 taksista u Beogradu. Problem može biti rješen na taj način što će se nekim statistikama vidjeti koliki je broj taksista potreban za jedan grad. Ako je taj broj 3.000, izdati 3.000 dozvole i nema više. Naravno pri izdavanju/produžavanju dozvola za sledeću godinu imaju prednosti oni koji već posjeduju dozvolu i oni koji su zabilježili najveći profit, jer se vidi da oni rade stvarno taj posao, a nije usputni posao kojima dobija neke povlastice kao što alecko reče.
3. U slučaju da inspekcija ili policija uhvati taksistu bez dozvole tada auto ide pod presu, plus neka astronomska kazna, npr. 350.000 dinara. U slučaju da ga uhvati sa isteklom kaznom, auto se oduzima dok se kazna ne plati, a kazna da bude nekih 150.000 dinara. Ako kazna ne bude plaćena za 6 mjeseci auto ide na licitaciju ili pod presu.
Ne želim da neko misli da pametujem nego samo kako vidim jedan od oblika rešavanja problema prekomjernog broja taksista. Naravno ovo bi trebalo razraditi.
- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Ajde da pogledamo realno na stvari.Prosecan Srbin ako hoce da zaradi za normalan zivot bio taksista ili ne mora da radi 12 sati dnevno kao konj.I ja sam do skoro radio kod privatnika minimum dvanaest sati dnevno,imao min.3500 km pregazenih za mesec dana,brdo intervencija na aparatima u tih 3500km,brdo isporuka istih aparata ali mi to nije davalo za pravo da kad treba da isporucim robu korisniku blokiram jednosmernu ulicu na 5 min zato sto me mrzi da se pomerim 10m dalje gde mogu nesmetano po druge ljude u saobracaju da se zaustavim sto nije slucaj kod taksista koji daju sebi za pravo da ukljuce sva cetiri,blokiraju ulicu duze vreme dok se neka baba dogega do kola,ubaci kofere torbe i ostalu pokretnu imovinu.Slazem se ja da u ovoj drzavi mnoge stvari nisu resene ali kako za taksiste tako i za sve druge ljude,pa ajde sad svi na ulice.Otvori bilo koju firmu pa ces da imas iste probleme sa porezom i ostalim haracem,ali niko oko toga ne dize toliku buku ili strajkuje.Svaki prosecni vlasnik firme zivi na sedativima da bih mogao da izdrzi pritisak,sad sudeci da je posao taksiste specifican i nedozvoljava uzimanje sedativa mozda je to razlog takvog ponasanja.Ako otvoris servis,moras da ulozis novac u alat,prostor,opremu i sve ostalo sto isto tako puno kosta,ako imas bolji alat imaces uslove za bolji i kvalitetniji rad,isto je to i kod taksista,bolji auto donosi vise musterija a i bolje uslove za rad.
- Dusan64
...ali im to ne daje za pravo da imaju neke privilegije u odnosu na ostale vozace,da ne kazem da budu bezobrazni. Samo bih to dodao.
- Shoshon
- VIP
- Poruka: 717
- Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 19:14h
konkurencija?
ima ih mnogo?
pa zašto onda ne bude zakonom uređeno koliko jedno naselje ili opština mogu da imaju pekara?... ili jedan grad da ima parketar i molera? i ko će parketaru, moleru ili keramičaru iz valjeva da zabrani da radi u beogradu? ... ili novom sadu? Verovatno je taxirati mnogo težak posao čim se svi biju da to rade!?
Velike dažbine? Pre 4 godine, za mene su bile mesečne dažbine oko 19.500 dinara ili skoro 250€, skoro kao doktor nauka, i to samo zato što sam radnju prijavio na Novom Beogradu!Da li sam zbog toga trebao da se preselim u Pančevo ili negde dalje (ili samo da napravim fiktivnu adresu) ili da isteram mašine na ulicu, blokiram saobraćaj na 5 minuta i dobijem po pi****i?
pre neki dan, gospodin taksista stade posle semafora 10 metara, lokacija -trg Nikole Pašića, smer ka bulevaru, nema obilaženja - gospodin čeka da izađu mušterije! i to sve traje neverovatnih 2 minuta! pretpostavljam da su mlade dame tražile da ih BAŠ TU ostavi ali ... sve ima svoje granice osim ljudske gluposti i bezobrazluka!! (naravno - čast izuzetcima)
ima ih mnogo?
pa zašto onda ne bude zakonom uređeno koliko jedno naselje ili opština mogu da imaju pekara?... ili jedan grad da ima parketar i molera? i ko će parketaru, moleru ili keramičaru iz valjeva da zabrani da radi u beogradu? ... ili novom sadu? Verovatno je taxirati mnogo težak posao čim se svi biju da to rade!?
Velike dažbine? Pre 4 godine, za mene su bile mesečne dažbine oko 19.500 dinara ili skoro 250€, skoro kao doktor nauka, i to samo zato što sam radnju prijavio na Novom Beogradu!Da li sam zbog toga trebao da se preselim u Pančevo ili negde dalje (ili samo da napravim fiktivnu adresu) ili da isteram mašine na ulicu, blokiram saobraćaj na 5 minuta i dobijem po pi****i?
pre neki dan, gospodin taksista stade posle semafora 10 metara, lokacija -trg Nikole Pašića, smer ka bulevaru, nema obilaženja - gospodin čeka da izađu mušterije! i to sve traje neverovatnih 2 minuta! pretpostavljam da su mlade dame tražile da ih BAŠ TU ostavi ali ... sve ima svoje granice osim ljudske gluposti i bezobrazluka!! (naravno - čast izuzetcima)

- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
ja imam komsiju koji je taksista,radi dva sata dnevno,a na taksiju je,kad se njemu isplati da paca dadzbine za dva sata dnevno koliko je onda isplatljivo onom ko radi 8 ili 10 sati dnevno.Ako udjes u taksi i pitas jer ima posla uglavnom svaki taksista ce ti reci da je mrtvo,da je velika konkurencija,da se ne isplati a vecina njih je iz nekih raspalih zastava presla na mecke i ostala luksuzna vozila.Od cega ako nikad nema posla,ko ce da ulazi u kredite i ulaze u posao koji ne ide ili preti da propadne?Ja nemam apsolutno nista protiv taksista,da se ne razumemo pogresno ali zbog vecine njih koji su losi ljudi ispastaju i oni koji su ok.I jako je cudno da kad god trba da platis voznju vecina njih nema sitno da ti vrati kusur,a sitno je uglavnom 60-70 din
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Iosis piše: Takođe za stajanje na autobuska stajališta, posebna priča, kakve razlike ima ako stane 20 m poslije stajališta gdje manje smeta.
Ja sam taxista..... Da ti obrazlozim.... lupam Bulevar oslobodjenja 66 i 66a su tacno na autobuskoj stanici i ja kad stanem dole 20 metara to ti je vec 4 broja dalje i stranku boli ku*ac da gleda levo desno... nego nazove udruzenje i pocne da seere kako nije taxi dosao na adresu! i meni dispecerka zavari opomenu od 100din! i ne mogu da primim voznju dok ne platim... tako je kod mene u udruzenju a u ''nas taxiju'' je 300 din opomena! pa sad vidi...
Hvala sto me smatras stokom ali... imamo i mi svoje razloge... vama to predstavljaju skrooooooooooooooz na drugi nacin... divljaci vi smatrate da su to oni koji vam za jedan km uzmu 200din! e pa NIJE... bas ti divljaci imaju dozvolu za rad!!!! i uvek ce klepati babe i dede kod bolnica i ljude koji nemaju pojma dal su divljaci u ovom slucaju na stanici...
A za ove legalne... ja sam do pre 3 meseca bio nelegalan! zbog same zarade! jer nisam mogao da zaradim 14 000 poreza i da odrzavam auto i da placam clanarinu udruzenju! sad sam ''legalan'' i opet nemam da platim porez.. u dugu sam 3 meseca x 14 000 pa ti vidi... a kad radim ne mogu da zaradim jer nas ima preko 3 000... i to sve popravljamo kola sa polovnim delovima retko ko kupuje nove delove za kola... kupuju... ali taj ne zivi samo od taxiranja... mada meni je milina... ja nemam zenu i decu.... a sta sa tim ljudima koji imaju? i svi traze NOVA KOLA pa brate odakle?
Ovo se odnosi na Novosadske taxiste....
Ja prvi ovo radim.... sa strankom isto 70 - 80 po gradu (ako je moguce) po bulevaru isto, 100 - 120 na mostu slobode....Iosis piše: Još jedna stvar koju ne volim kod njih je da kada su prazni ''lete'' 100 na sat bulevarom, a kada je mušterija unutra onda jedva da pređu 60. Kao prave se fini!
a sto se tice celog saobracaja.... pogledaj Beograd.... taxi i bus imaju zutu traku a mi je imamo gde? jedino na futoskoj i futoskom putu... i tu masa parkira kola.... taxi ti je javni prevoz isto ko i GSP ali u NS mi nemamo prava... a u BG je sasvim druga prica!
I jos jedna stvar! ti grupises taxiste... za tebe su svi isti... ali ustvari nisu... primer... LUX TAXI vozaci sisli sa planine ''Crnogorci'' i ''Bosanci'' (bez uvrede) koji nisu u zivotu seli za bolji auto (a u luxu golf 5 i nove skode oktavije) i koji nisu videli vise od 3 semafora u gradu i neke zajebane raskrsnice itd... znaci zali boze tih kola, sva su izlupana sa svih strana...
ovo vazi i za NOVUS TAXI samo im pogledaj kola.... Pogledaj VIPovce... jel ima koji udaren auto? pogledaj kako voze..... pogledaj ostala udruzenja u kojima se ne iznajmljuje auto.... sve sami dodjosi su u NS i ti isti skrnave saobracaj zbog svog iskustva sa istim....
Brzina nije bitna... jer ti taximetar radi na predjenu kilometrazu.... a i 1 sat cekanja ti je 400din... u fazonu 10 sekundi 1 din....Iosis piše: a onaj koji gleda da vozi što sporije, da stane svakom pješačkom kada sam u njemu ne bi li tu uzeo još 50 dinara, ne bi mu ni platio onih 200, a kamoli još ostavio 20 dinara bakšiša. :-(
Ti si jedan u 100000000000 pola njih moze brze... moze ... i pozurim razvalim auto od silnih rupa ulecem krsim pravila saobracaja voznja 150din i on kao jel ima 20% popusta? koliko sam puta rekao niste nista duzni dovidjenja prijatno....Iosis piše: Kod fakulteta pozovem taksi dođe neki momak Fiat Stilo zamolim ga ako može malo da požuri jer stvarno mi se žuri. Stvarno svaka mu čast baš me bio iznenadio od faksa do stana i nazad sam stigao za 20 minuta. Trebao sam platiti 400 din, ja sam mu dao 500, jer stvarno je zaslužio,
Start je 20 din a km je 44din i na sve to 20% popusta! pa daj bre........... i kao los ti auto ma mrs.... 100 km dnevno puta mesec dana... pa vidi.... na svaka 2 meseca servis.... pa vozi mecku C klasu kojoj je servis 100eura.... a kad nesto crkne bolje se ubi nego da popravis...
Ja skidam kapu Beogradskim taxistima... jer su skrooooooooooz slozni a Novosadski ne mogu da se dogovore oko neke gluposti....
Eo liste problema...
1. Nacionalni taxi... to nije Novosadski taxi... sta on trazi u NS? uzima nam posao.... Miskovic moze sve!
2. Novus taxi PA ON NEMA DOZVOLU ZA RAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a svi se voze sa njim... a on divljak da veci biti nemoze!
3. Futoski taxi... i oni nemaju dozvolu za rad.....
4. Privatnici koji isto nemaju dozvolu za rad a pokrivaju Kac,Budisavu,Kovilj,Rumenku,Rumu,Djurdjevo, i sva mesta oko Novog Sada... i njih inspekcija nenjaka....
jedno pitanje kako to sve radi a nikom nista? znaci da neko stoji iza tog svega...
A o cenama da ne pricam.... svi silne popuste rokaju.... sad je novus spustio cenu na 30din km... znaci haos! 20 kola su mu u zici oduzeta i on paff cene dole svi to vole.... i naravno svi ih zovu... kao i Nacionalni masa ih zove i puni Miskovicu budzet lepota! mislim... mrzi me da vise pisem, mozemo se naci negde na kafi pa da popricamo...
EDIT: a kad pada kisa - sneg i nema slob vozila onda ovi koji se voze samo Novusom zovu sva udruzenja da bi dobili taxi a kad se voze u Novusu onda jaoj znas ovi ostali su sljam... prljavi,krs im auto itd...
Zato ti strajkovi koji se organizuju su skroz glupavo osmisljeni.... a i taxisti su sami bolidi ''ovi na vrhu koji nas zastupaju'' zimus lepo da smo SVI stali sa voznjama na 2 nedelje pa da vidis sta bi bilo.... svi bi nas molili za voznju... ali to nikad nece biti... nazalost......
2 EDIT... a sta da peremo svi kola u redovnim praonama?

treba mi dnevno da zaradim 100eura pa da mi ostane nesto za stek...
3 EDIT Taxi stajalista... sta s`njima? gde je WC? gde su kante za smece? nije samo uzeti 5L farbe i ocrtati stajaliste... a to isto naplacuju...

-
- Poruka: 54
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h
A sto si toliki mazohista pa idalje taksiras? Menjaj pos'o brate.
U potpunosti se slazem... clapVerovatno je taxirati mnogo težak posao čim se svi biju da to rade!?
- Dusan64
Ma ne vredi pricati.. Oni su toliko ludi da uloze po 10 000e u posao gde se ubijaju od posla a jedva zarade za leba...
Ali ova tema moze samo u svadju da ode,tako da je bolje zakljucati...
Ali ova tema moze samo u svadju da ode,tako da je bolje zakljucati...