Iskustva sa teretanom
- jaksa
- Poruka: 195
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 18:41h
Iskustva sa teretanom
Sve vezano za ovu temu,npr. vezbe,oprema,
,.....................

DOHC inside!!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8417
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Iskustva sa teretanom
Obijanje 10 kvadratnih metara zidnih i 4 metra podnih pločica. vid budale
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
ili da rovis kanal na mnogo kamenitom tlu 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Uzmi Sierru hatchback sa zadnjim spojlerom, skini joj amortizere gepeka pa bilduj za džabe kolko ti duša želi. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
a kad ojacas predji na vecu kategoriju isto to ali sa scorpiom

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
E moj kruševljani i teretana. Himna omladine kruševca - teretano teretano moja muko moja rano tegova mi nikad dosta bilder ja zbog tebe posta.
Elem jakšuću ja imam par tegova od po 15 kila kupio sam ih u djaku za 2 i po hiljade i to mi služi ya rekreaciju čisto da ne zardjam. Ako hoćeš da nabacios bodi bilding masu je*iga idi u teretanu, ako hoće snagu i pristojnu masu neki sport poreporučujem i dobra ishrana.
Druga stvar koja ti treba za brz razvoj kroz teretanu, ti je ishrana. Obavezno kupiš neki proizvod koji pomaže to. Ali po mogućstvu nutristionistički ja preporučujem a ne one power gain i slične body bilding proizvode.
Ono ja nikad nisam išao u teretanu sem u prvoj godini srednje dok sam trenirao vaterpolo pa nam je to bio deo treninga, ali eto znam ljude koji idu godinama.
Elem jakšuću ja imam par tegova od po 15 kila kupio sam ih u djaku za 2 i po hiljade i to mi služi ya rekreaciju čisto da ne zardjam. Ako hoćeš da nabacios bodi bilding masu je*iga idi u teretanu, ako hoće snagu i pristojnu masu neki sport poreporučujem i dobra ishrana.
Druga stvar koja ti treba za brz razvoj kroz teretanu, ti je ishrana. Obavezno kupiš neki proizvod koji pomaže to. Ali po mogućstvu nutristionistički ja preporučujem a ne one power gain i slične body bilding proizvode.
Ono ja nikad nisam išao u teretanu sem u prvoj godini srednje dok sam trenirao vaterpolo pa nam je to bio deo treninga, ali eto znam ljude koji idu godinama.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Zavisi sta te zanima masa ili definicija...
Ako hoces masu onda velike kilaze, dosta proteina .. Amino kiselina....
A definiciju ako hoces samo manje kilaze i dosta puta dizi.
Ako ti treba nesto drugar mi drzi teretanu pa da ti pomognemo...
najbolje je da radish jedan dan pa da sutra odmaras, i tako stalno... jedan dan radi , jedan odmaraj,...
Misicima je potrebno da se odmore i tad rastu...
Ako hoces masu onda velike kilaze, dosta proteina .. Amino kiselina....
A definiciju ako hoces samo manje kilaze i dosta puta dizi.
Ako ti treba nesto drugar mi drzi teretanu pa da ti pomognemo...
najbolje je da radish jedan dan pa da sutra odmaras, i tako stalno... jedan dan radi , jedan odmaraj,...
- jaksa
Hvala na odg.,a to za misice znam ako valjda opteretis misic da radi preko 24 h onda on ne raste nego se smanjuje,obrnuti proces od koga mi zelimo,a ja bi hteo pristojnu definiciju,stim da sam visok 194-196cm(mozda sam malo porastao od pre 2 god.),a imam 75 kila,treba mi dosta mase bar do 85-90kg,e ja radim ono sto kaze djomla cisto da ne zardjam ,naostrim se da radim pa onda ne radim dosta,e a radim zgibove,sklekove,i tegove imam 2 od po 5 kila,ali dizem oba u jednoj ruci,ali nikako da izbijem do 80kg.Ali moram da pocnem malo bolje da radim,a teretana nznm mislio sam da idem ali nekako mi glupo da idem kad pola stvari mogu kuci da radim!!!
DOHC inside!!!
- Djomla
Zapravo zavisi koju grupu radi.Dr cosworth piše: najbolje je da radish jedan dan pa da sutra odmaras, i tako stalno... jedan dan radi , jedan odmaraj,...
Za biceps triceps i manje mišiće je dosta jedan dan odmora.
Ali za ledja naprimer rame, noge... bez 3 dana ništa. I to zavisi od osobe.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Djomla
Zato što nabijaš tegove na rukama. Kako misliš da nabiješ 10 kila mišića u rukama majke ti? po pola kila pa je mnogo.jaksa piše:i tegove imam 2 od po 5 kila,ali dizem oba u jednoj ruci,ali nikako da izbijem do 80kg.Ali moram da pocnem malo bolje da radim,a teretana nznm mislio sam da idem ali nekako mi glupo da idem kad pola stvari mogu kuci da radim!!!
Realno ako hoćeš da nabiješ još kilaže moraš da radiš ledja, noge i veće mišićne grupe koje najviše kilaže vuku.
Ruke realno najslabije kilaže vuku.
Ako dižeš 10 kila na rukama dosta ti je.
Naravno nadam se da radip biceps i triceps.
Uzmi napravi jednu betoniranu šipku od 20 kila pa radi ono mrtvo dizanje tako najviše mišćnih grupa radi, ili slične vezbe za ledja, i butine i trbusnjake.
tako ćeš da nabaciš pristojnih 10 kila vecinski mišića za relativno kratko vreme.
Naravno ako hoćeš čist izdefinisani body bilderski mišić to je već druga priča treba ti vremena.
p.s. Pij dosta vode.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- jaksa
Da pijem dosta vode,a zaboravio sam da napisem da dizem stojieci 20 kg u obe ruke i taj isti teg dizem u vis sa ramena i one od po 5 dizem sa strane u obe ruke istovremeno,a trebao bi neki najobicniji bench da napravim.
DOHC inside!!!
- Djomla
Ako hoćeš težinu pusti ruke i benč. Mislim dobićeš masu na rukama ali nećeš puno napredovati tezinski fokusiraj se na ledja, rameni pojas, noge i grudi.jaksa piše:Da pijem dosta vode,a zaboravio sam da napisem da dizem stojieci 20 kg u obe ruke i taj isti teg dizem u vis sa ramena i one od po 5 dizem sa strane u obe ruke istovremeno,a trebao bi neki najobicniji bench da napravim.
Mislim, logički razmišljaj, koja mišićna grupa ima najviše. NOrmalno ledja i butine, , pa grudi a i trbušnjaci pa ruke .
Ako toliko možeš da digneš rukama bez problema možeš da predješ na ledja, imaš li ideje za vezbe ili mogu da ti predložim nešto?
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Leđa i grudi vuku ubedljivo naj više kilaže što se tiče torza, a za noge su to butine (konkretno prednja loža) tako da bi trebalo da se fokusiraš na ove mišićne grupe, ako hoćeš masu...
Jako je bitno i koje mišićne grupe vežbaš tokom jednog treninga... Većina ljudi povezuje biceps, grudi, prednje rame i trbušnjake tokom jednog treninga, a triceps, leđa, zadnje rame i noge tokom drugog treninga.Ovo je apsolutno ispravno, jer mišićne grupe koje se vežbaju tokom jednog treninga moraju biti povezane fizički, ili vežbama koje se rade (npr, tokom mrtvog dizanja rade leđa i noge) da bi se postigao maksimalni efekat... Svaku mišićnu grupu u principu treba vežbati svaki drugi dan, jer mišiću treba 24 sata da se u potpunosti odmori od treninga...
Što se tiče whey gainer-a i ostalih hemikalija, predlažem ti da ih obiđeš u širokom krugu (a posebno steroide), jer većina njih ima makar neku neželjenu posledicu, koja se manifestuje pre ili kasnije... Ako hoćeš da dobiješ masu, radi malo ponavljanja sa velikim težinama, i unosi što više proteina...
Ono što bi svakako trebalo da izbegavaš su masti (zasićene i ne zasićene)...
Preporučujem ti da tokom svakog treninga unosiš dosta vitamina C i šećera, jer oni doprinose bržoj razgradnji mlečnih kiselina koje se u mišićima gomilaju tokom treninga...
Takođe ti preporučujem da što više šetaš posle svakog treninga (šetnja doprinosi unošenju veće količine kiseonika u organizam, a kiseonik pomaže u razgradnji mlečnih kieslina)...
Jako je bitno i koje mišićne grupe vežbaš tokom jednog treninga... Većina ljudi povezuje biceps, grudi, prednje rame i trbušnjake tokom jednog treninga, a triceps, leđa, zadnje rame i noge tokom drugog treninga.Ovo je apsolutno ispravno, jer mišićne grupe koje se vežbaju tokom jednog treninga moraju biti povezane fizički, ili vežbama koje se rade (npr, tokom mrtvog dizanja rade leđa i noge) da bi se postigao maksimalni efekat... Svaku mišićnu grupu u principu treba vežbati svaki drugi dan, jer mišiću treba 24 sata da se u potpunosti odmori od treninga...
Što se tiče whey gainer-a i ostalih hemikalija, predlažem ti da ih obiđeš u širokom krugu (a posebno steroide), jer većina njih ima makar neku neželjenu posledicu, koja se manifestuje pre ili kasnije... Ako hoćeš da dobiješ masu, radi malo ponavljanja sa velikim težinama, i unosi što više proteina...
Ono što bi svakako trebalo da izbegavaš su masti (zasićene i ne zasićene)...
Preporučujem ti da tokom svakog treninga unosiš dosta vitamina C i šećera, jer oni doprinose bržoj razgradnji mlečnih kiselina koje se u mišićima gomilaju tokom treninga...
Takođe ti preporučujem da što više šetaš posle svakog treninga (šetnja doprinosi unošenju veće količine kiseonika u organizam, a kiseonik pomaže u razgradnji mlečnih kieslina)...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Najjeftiniji proteini belanca iza jajeta
Kad treniras mozes 10-15 belanca da ubacis u jelovnik,a nemasno mleko da ti bude napitak...

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Djomla
TO je ispravno za bodz buildera, nije ispravno za čoveka koji hoće da trenira. Prosto moraju da se vezbaju suprotne grupe tipa bicesps'tripces.Većina ljudi povezuje biceps, grudi, prednje rame i trbušnjake tokom jednog treninga, a triceps, leđa, zadnje rame i noge tokom drugog treninga.Ovo je apsolutno ispravnо
prednji deo vs zadnji deo.
Iz prostog razloga, ako vežbamo tako kako ti kažeš postoji vrlo veliki rizik za ligamente i kučmu. Kao i za sam učinak vežbi. Jer ako radiš biceps i grudi u isto vreme, ili triceps i ledja(uglavnom ) opterećuješ duplo.
Mene bogami noge bole i 3 dana posle nekog jačeg treninga. A nije upala mišića već je mišić još neumoran pa boli...Svaku mišićnu grupu u principu treba vežbati svaki drugi dan, jer mišiću treba 24 sata da se u potpunosti odmori od treninga...
Nisam siguran koliko je za veće mišićne grupe ako se rade dovoljno 24sata. Za biceps i triceps da... ali...
što se proteina tiče ovo http://www.lenic.rs/productline/protein48/
Ja piojem koji ne idem u teretanu i ortak koji ide.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Kad vec ides u teretani nije fora da prodjes sve sprave u jednom danu i da crknes sutra od upal.Program po kome sam ja trenirao je sledeci.
1 dan: Grudi i biceps
2 dan.odmor
3 dan:ledja i triceps
4.odmor
5 dan:ramena i noge
Ja isto imam problem sa masom.Ali mora mnogo treninga i dosta ishrane sto vise proteina ugljenih hidrata,masti,secera i sto vise obroka na dan oko 5.I uz trening naravno dosta vode.Najbitnije je pravilno raditi vezbe i ne preterivati sa kilazama.Dzabe radis bendz brzo samo da sto pre zavrsis seriju.Radi polako da osetis da te pogadja u misic koji trebiras.Naravno +neki protein+kreatin+i za neki mesec bice razultata...
1 dan: Grudi i biceps
2 dan.odmor
3 dan:ledja i triceps
4.odmor
5 dan:ramena i noge
Ja isto imam problem sa masom.Ali mora mnogo treninga i dosta ishrane sto vise proteina ugljenih hidrata,masti,secera i sto vise obroka na dan oko 5.I uz trening naravno dosta vode.Najbitnije je pravilno raditi vezbe i ne preterivati sa kilazama.Dzabe radis bendz brzo samo da sto pre zavrsis seriju.Radi polako da osetis da te pogadja u misic koji trebiras.Naravno +neki protein+kreatin+i za neki mesec bice razultata...
- jaksa
Djomla gde ima da se kupi onaj preparat i kolko kosta?
E sad ja hocu da vezbam bez odlaska u teretanu,zgibovi,sklekovi(to valjda pogaca biceps i triceps_ledja),a imam tegove za ruke od po 5 kila i jedan veliki teg od 20 kg sto se drzi u obe ruke,e sa njim radim iza vrata dizanje u vis,stojeci od kolena ka grudima i tako to,sa ova tri tega mogu da se rade ja mislim bar 12 vezbi po mojim proracunima.
E sad ja hocu da vezbam bez odlaska u teretanu,zgibovi,sklekovi(to valjda pogaca biceps i triceps_ledja),a imam tegove za ruke od po 5 kila i jedan veliki teg od 20 kg sto se drzi u obe ruke,e sa njim radim iza vrata dizanje u vis,stojeci od kolena ka grudima i tako to,sa ova tri tega mogu da se rade ja mislim bar 12 vezbi po mojim proracunima.
DOHC inside!!!
- paun1
Ako si vec resio da uzimas protein.Najbolja marka proteina ti je way ali on ti je za definiciju ako treniras masu uzmi hyper mass on ti sa 5 % kreatina u sebi.A protein imas u svakoj prodavnici sa suplementima.
- jaksa
http://vezbe.net/vezbe2.html
Evo ovde ima dosta vezbi sto ja mogu da radim sa mojim tegovima
A jel neko zna koje bi dimenzije bile za ovu spravu za zgibove?
http://neu.erhard-sport.de/out/1/html/0 ... 235_z1.jpg
Evo ovde ima dosta vezbi sto ja mogu da radim sa mojim tegovima
A jel neko zna koje bi dimenzije bile za ovu spravu za zgibove?
DOHC inside!!!
- paun1
Sto se zgibova tice imas da kupis onu sipku sa navojima koja se stavlja na vrata.Ona ti je negde oko 1000 din mozda i manje.
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Zgibovi , propadanja , sklekovi .
Dobra ishrana . 2 g proteina dnevno , po kg telesne tezine ( ako hoces da nabacujes misice ) , vlakansti uglejni hidrati , dosta vode . Redovni a mali obroci . Nema prostih ugljenih hidrata .
Dosta sna .
ps . u snu se prave misici , sve ostalo ti je neophodni preduslov
Dobra ishrana . 2 g proteina dnevno , po kg telesne tezine ( ako hoces da nabacujes misice ) , vlakansti uglejni hidrati , dosta vode . Redovni a mali obroci . Nema prostih ugljenih hidrata .
Dosta sna .
- Neša
- VIP
Slazem se.
Govedina ima prirodan kreatin. Ne igrajte se sa tim preparatima bez konsultacije sa svojim lekarom
Govedina ima prirodan kreatin. Ne igrajte se sa tim preparatima bez konsultacije sa svojim lekarom
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Djomla
Evo dao ti najbolje savete.van piše:Zgibovi , propadanja , sklekovi .
Dosta sna .
Radi kako oćeš i prilagodi kako ti odgovara.
A za ove što ti pričaju da se ne igraš sa preparatima, nemaju pojma, jer evidentno ne znaju tipove preparata. Ono što sam ti ja preporučio je nutricionistički preparat, preporučen za sportiste i ljudi koji iz nekih razloga imaju problema sa ishranom.
Nije bodibilderski preparat. Tamo imaš koji je protein koja amino kiselina itd.
Znam da je kvalitetan jer ne nutricionista preporučio mom drugu kao dodatak ishrani, jer taj ortak ima problema sa težinom, i gleda da drži dijetu a ovo mu je da se ne osuši kao grana.
pa bolje kupi jednu šipku pa je nabij izmedju vrata uz pomoć bušilica, to verovatno van može da ti pomogne pošto čovek studira arhitekturu mada mislim da tamo znaju i inžinjerski posao pa možda može da ti preporuči koje šrafove i šta da iskoristiš.jaksa piše: A jel neko zna koje bi dimenzije bile za ovu spravu za zgibove?
Da praviš ovakvu šupku sam ti ne bih poreporučio, zato što se to en vari običnim varom.
Poslednja izmena: Djomla, na dan sreda, 24. feb. 2010. u 19:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- jaksa
Nisi mi reko kolko kosta ovaj preparat?
I ako vidi ovo van ako moze da izracuna dimenzije za visinu coveka 195,stim da sirina izmedju ruku je slicna visini!!!
I ako vidi ovo van ako moze da izracuna dimenzije za visinu coveka 195,stim da sirina izmedju ruku je slicna visini!!!
DOHC inside!!!
- Neša
- VIP
Djomla obrati paznju malo na pisanje ! Mozes da trujes forum kolko hoces ali nemoj da vredjas !
Ti znas da l ja imam ili nemam pojma? Samo sam dobronamerno predlozio da dobro proveri sta unosi u organizam
Ti znas da l ja imam ili nemam pojma? Samo sam dobronamerno predlozio da dobro proveri sta unosi u organizam
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v