Alternator fokus tddi 01
Moderator: Dragomir
- acadimke
- Poruka: 1697
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Alternator fokus tddi 01
Poceo da me zeza alternator.
Kad startujem motor alternator nakon dve sec krene da puni.
Kad dodajem gas i pustim da obrtaju padnu, punjenje se prekine takodje na dve sec pa se vrati u normalu.
Evo primera stim da ovde napon pada na 13.5 a desava se da i skroz prekine punjenje.
Kad startujem motor alternator nakon dve sec krene da puni.
Kad dodajem gas i pustim da obrtaju padnu, punjenje se prekine takodje na dve sec pa se vrati u normalu.
Evo primera stim da ovde napon pada na 13.5 a desava se da i skroz prekine punjenje.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Alternator fokus tddi 01
Pretpostavljam da ti je hladan auto. Ne vidi se na snimku.
Na leru izgubis malo napona, ne celo punjenje. Dakle alternator puni ali ne moze da da koliko treba. pcm ugasi grejace rashladne tecnosti, das gas alternator ponovo puni punim kapacitetom i pcm ih upali... I tako u krug. I mene isto tako zajebava, i ne bakcem se vise sa tim vec samo izvadim releje.
To isto mozes i ti za probu da uradis.
A sto se tice startovanja motora, alt pocinje sa radom tek kada mu pcm kaze da pocne da puni. A pcm prvo saceka da se motor smiri malo, desetak sec, pa onda pusti alt u pogon.
Na leru izgubis malo napona, ne celo punjenje. Dakle alternator puni ali ne moze da da koliko treba. pcm ugasi grejace rashladne tecnosti, das gas alternator ponovo puni punim kapacitetom i pcm ih upali... I tako u krug. I mene isto tako zajebava, i ne bakcem se vise sa tim vec samo izvadim releje.
To isto mozes i ti za probu da uradis.
A sto se tice startovanja motora, alt pocinje sa radom tek kada mu pcm kaze da pocne da puni. A pcm prvo saceka da se motor smiri malo, desetak sec, pa onda pusti alt u pogon.
- acadimke
- Poruka: 1697
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Od cega releje da skinem?
Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Kontam da je mislio na grejače rashladne tečnosti.
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
-
- Kontakt:
Kontas me dobro
mozda ti je aku los pa alt gura mnogo struje u njega, a mozda i alt ne radi kako treba, sto je verovatnije.

-
- Poruka: 65
- Član foruma od: utorak, 5. dec. 2017. u 20:34h
Jesu li svi alternatori na Focusu Mk1 ( dizel )isti ili ima razlike izmedju TDCI i TDDI,hitno mi je jer sa nasao vrlo ocuvan polovan alternator??
Ford Focus 1.8 TDCI Ghia (Mk1)
-
- Kontakt:
Razlika je u remenici izmedju tdci i tddi. Ako imas svoj stari alternator i remenicu mozes da prepakujes.
-
Nije mi bas jasan odgovor,da li je sada isti oblik ili nije?
Postoji mogucnost da je alternator sa tddi-a,pa zato pitam.
Postoji mogucnost da je alternator sa tddi-a,pa zato pitam.
Poslednja izmena: Djole, na dan utorak, 23. jan. 2018. u 18:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj post iznad tvog, smatra se da odgovaraš na njega
Razlog: Ne citiraj post iznad tvog, smatra se da odgovaraš na njega
-
- Kontakt:
Pokusacu opsirnije.
Alternatori si fizicki isti, ali remenica za tdci se srafi na tri mesta, ima tri rupe i plivajuca je. Remenica na tddi ima dve rupe i nije plivajuca. Zbog konstrukcije remenice, jedna remenica je kraca od druge, odnosno nisu iste. Polozaj alternatora na oba motora je identican i da bi se dobila neophodna duzina izmedju remenice i alternatora postavljena je osovina koja je na jednom duza a na jednom kraca.
Ukoliko imas stari alternator i novi koji je sa drugog modela, jednostavno odvijes sraf i sve prepakujes na taj drugi novi.

Ne znam da li su slike bas tog modela ali se vidi da im je osovina razlicite duzine i to je problematika prebacivanja alternatora sa tdci na tddi i obrnuto.
Alternatori si fizicki isti, ali remenica za tdci se srafi na tri mesta, ima tri rupe i plivajuca je. Remenica na tddi ima dve rupe i nije plivajuca. Zbog konstrukcije remenice, jedna remenica je kraca od druge, odnosno nisu iste. Polozaj alternatora na oba motora je identican i da bi se dobila neophodna duzina izmedju remenice i alternatora postavljena je osovina koja je na jednom duza a na jednom kraca.
Ukoliko imas stari alternator i novi koji je sa drugog modela, jednostavno odvijes sraf i sve prepakujes na taj drugi novi.

Ne znam da li su slike bas tog modela ali se vidi da im je osovina razlicite duzine i to je problematika prebacivanja alternatora sa tdci na tddi i obrnuto.
-
-

Zdravo svima
jel moze ovakav alternator na Focusa 1.8 TDCI (2003)
Ispao mi je vrlo povoljan a ne koristen,vjerovatno kupljen pogresan,molim za pomoc.