Ford Mondeo MK3-Signalna lapica pojasa
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 18. jan. 2018. u 17:05h
Ford Mondeo MK3-Signalna lapica pojasa
Imam problem sa mondeom MK3 2002 god.Nisam ni znao da imam signalnu lampicu za pojas.Upalila se slucajno kada sam izlazio iz komsiske graze.Ulaz u grazi je pod ostrijim nagibom.Kada sam izlazio iz graze na uzbrdici upalila se llampica i cuo se biper.To je bio prvi i poslednji put da se signal cuo i video.U tabli postoji LED dioda.Ispod sedista su dzekovi uredo stegnuti.Voleo bih da to sredim da radi.Ako neko moze da mi pomogne to bi bilo cool.Unapred hvala. 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Re: Ford Mondeo MK3-Signalna lapica pojasa
"Trajno iskljucivanje i uključivanje pistalice za pojaseve:
1. Svetla ugasena, sva vrata zatvorena, menjac u leru, povucena rucna, pojasevi otkopcani.
Kontakt i cekas da se ugasi lampica upozorenja za pojas (zavisno od softvera do 2 minuta).
u sledecih 60 sekundi
Zakopcati i otkopcati pojas 3 puta (na kraju je pojas otkopcan)
Upaliti svetla, ugasiti ih
Zakopcati i otkopcati pojas 3 puta (na kraju je otkopcan), lampica za pojas treba da zasvetli na 3 sekunde
U sledecih 7 sekundi od trenutka kada se lampica ugasila polako zakopcati i ponovo otkopcati pojas (nisam bas siguran sta znaci polako, al tako pise)
Ovo ce trajno ugasiti "pistalicu", lampica ne moze da se iskljuci, ali ce svetleti samo 3 sekunde nakon kontakta"
Isti postupak važi i za ponovno uključivanje. Pokušaj. Ako je neko nekada isključio na ovaj način,trebalo bi da se aktivira.
1. Svetla ugasena, sva vrata zatvorena, menjac u leru, povucena rucna, pojasevi otkopcani.
Kontakt i cekas da se ugasi lampica upozorenja za pojas (zavisno od softvera do 2 minuta).
u sledecih 60 sekundi
Zakopcati i otkopcati pojas 3 puta (na kraju je otkopcan), lampica za pojas treba da zasvetli na 3 sekunde
U sledecih 7 sekundi od trenutka kada se lampica ugasila polako zakopcati i ponovo otkopcati pojas (nisam bas siguran sta znaci polako, al tako pise)
Ovo ce trajno ugasiti "pistalicu", lampica ne moze da se iskljuci, ali ce svetleti samo 3 sekunde nakon kontakta"
Isti postupak važi i za ponovno uključivanje. Pokušaj. Ako je neko nekada isključio na ovaj način,trebalo bi da se aktivira.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 18. jan. 2018. u 17:05h
Probao sam to.I nista ne svetli ni kada dam kontakt a ni kada drzim dugme na tabli za restartovanje kilometraze i dam kontakt.To su one sktivene opcije na kontrolnoj tabli.U svakom slucaju hvala na tom savetu.Upalila se na nekih 10sec i to je sve sto je radila. 

- Mance87
- Poruka: 158
- Član foruma od: utorak, 26. dec. 2017. u 22:52h
Ovo kao neka bajalicaPančevac piše: ↑četvrtak, 18. jan. 2018. u 20:50h"Trajno iskljucivanje i uključivanje pistalice za pojaseve:
u sledecih 60 sekundi

SAMO LAGANO I PUN GAS