T A X I - šta sve mogu
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: T A X I - šta sve mogu
Mogu samo reci da se slazem sa Vidakom i Gagijem. Taxi nam deluje skupo ali to zapravo nije, otac mi je bio u Beotaxiju skoro 20 godina i znam kroz kakva govno ih drzava provlaci stalno. Jeste, nas musterije to ne bi trebalo da zanima, ali postavite se u njihovu poziciju.
Ono sto treba da shvatimo ako nam je taxi skup jeste da se taxijem voze ljudi koji imaju para, a ne oni koji hoce da se prevezu od tacke A do tacke B (to mi je i cale stalno govorio). Za to postoje druge alternative. A ako bas iz nekog razloga moras da se vozis taxijem smatram da nije skupo ako platis po redovnom cenovniku taj jedan ili dva puta. Ako hoces da se vozis svaki dan spremi kintu nema druge, i nemoj da krivis taxiste sto su skupi.
Ono sto treba da shvatimo ako nam je taxi skup jeste da se taxijem voze ljudi koji imaju para, a ne oni koji hoce da se prevezu od tacke A do tacke B (to mi je i cale stalno govorio). Za to postoje druge alternative. A ako bas iz nekog razloga moras da se vozis taxijem smatram da nije skupo ako platis po redovnom cenovniku taj jedan ili dva puta. Ako hoces da se vozis svaki dan spremi kintu nema druge, i nemoj da krivis taxiste sto su skupi.
Fiesta!!
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Ukoliko je po redovnom cenovniku i u skladu sa propisima to je ok.
Ja sam uvek gledao na TAXi kao na luksuz. Bar recimo u Beogradu. Gde god hoces da ides imas gradski bus, pa ako ti je puno za taksi ides autobusom.
E sad, sramota je i bruka koliko neki taksisti deru... Pitam se zasto se bune protiv uvodjenja fiskalnih kasa ?
Ova tema je pre svega namenjena da se ukaze na bezobzirnost velikog broja taxista na ostale ucesnike u saobracaju... Oni zbog prirode posla osecaju to da je put njihovo privatno vlasnistvo... Samo oni zure, oni mogu i da ne propustaju pesake, mogu i da voze sumanuto brzo gde to i nije bezbedno ( primer je moj drug koji je radio za jednu taxi firmu cije je vozilo koristio u taxiranju i pokidao mu je drzace motora kad je negde naleteo na neku rupu. Hvalio se kako brzo ide chevrolet lacceti 2.0 turbodizel...). Da ne pricam o parkiranju, koje ste vec pomenuli...
Oni ti sviraju kad vozis normalno, kad ne krenes na zuto na semaforu itd...a cak i kad oni skrive, tebe okrive... Uh, al sam ovo izrimovao
Ja sam uvek gledao na TAXi kao na luksuz. Bar recimo u Beogradu. Gde god hoces da ides imas gradski bus, pa ako ti je puno za taksi ides autobusom.
E sad, sramota je i bruka koliko neki taksisti deru... Pitam se zasto se bune protiv uvodjenja fiskalnih kasa ?
Ova tema je pre svega namenjena da se ukaze na bezobzirnost velikog broja taxista na ostale ucesnike u saobracaju... Oni zbog prirode posla osecaju to da je put njihovo privatno vlasnistvo... Samo oni zure, oni mogu i da ne propustaju pesake, mogu i da voze sumanuto brzo gde to i nije bezbedno ( primer je moj drug koji je radio za jednu taxi firmu cije je vozilo koristio u taxiranju i pokidao mu je drzace motora kad je negde naleteo na neku rupu. Hvalio se kako brzo ide chevrolet lacceti 2.0 turbodizel...). Da ne pricam o parkiranju, koje ste vec pomenuli...
Oni ti sviraju kad vozis normalno, kad ne krenes na zuto na semaforu itd...a cak i kad oni skrive, tebe okrive... Uh, al sam ovo izrimovao

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa shvatam da njih država muči svakojakim zakonima, više nego obične vozače, ali nije to razlog da drugima oduzimaju prednost i istresaju se na drugima.
I mene tako andre na fakultetu kojekakvim glupostima pa ne idem po ulici da ujedam ljude i istresam se na drugima.
I mene tako andre na fakultetu kojekakvim glupostima pa ne idem po ulici da ujedam ljude i istresam se na drugima.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 17
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 22:53h
Evo replike što se tiče fiskalnih kasa, ja sam lično za to da se fiskalne kase uvedu jer mi to ne predstavlja nikakav problem osim što ću morati svaki dan da idem u banku da uplaćujem pazar, ali mislim da su i dalje bespotrebne jer će taksisti i dalje plaćati porez paušalno tj. nećemo plaćati PDV, jer po zakonu na promet ispod (mislim) 3000000din. godišnje ne podležeš plaćanju PDV-a a tih 3000000din. taksista nema šanse da pazari godišnje, tako da uvođenje fiskalnih kasa za nas taksiste predstavlja samo bespotreban trošak u smislu kupovine fiskalne kase tj. fiskalnog štampača koji se priključuje na taximetar i mrcvarenja svaki dan po bankama, ali i to ću u mom slučaju rešiti tako što ću ovlastiti roditelje penzionere da uplaćuju pazar umesto mene, ali problem naše priče je taj što će divljaci i dalje voziti bez fiskalne kase i lopovisati, a država ne radi ništa po tom pitanju. Mi tražimo od vlasti da uredi ovu oblast i stvori normalan ambijent za obavljanje taxi delatnosti, pa tek onda možemo pričati o fiskalizaciji i ostalim gore pomenutim stvarima. Slali smo milion podnesaka i molbi državi da se pozabavi tom tematikom a od njih samo prazna obećanja, tako da je u našem slučaju štrajk ostao jedina opcija. Što se tiče bahatosti u vožnji i ponašanja u saobraćaju, mislim da je to pitanje lične kulture i svakog učesnika u saobraćaju ponaosob, ne može se generalizovati tipa svi taxisti su isti, jer nisu, i drugi voze kao stoka bez obzira da li su taxisti, vozači GSP-a, mehaničari, doktori itd. Samo dosledna primena novog zakona o saobraćaju bi možda mogla da promeni stvari i ja se nadam, vrlo brzo će stvari da se srede u tom pogledu.
A gospodin iz Resnika ipak morati da se vozi busom, jer je Resnik samo 5 minuta telefonom udaljen od centra Beograda.
Druže taksi je luksuz, nije socijalna kategorija, imaš bus pa se vozi ako nemaš lovu za taxi, možeš pešaka ako imaš kondicije, ili kupi gajbu u centru za simboličnih 3000e po kvadratu i svaka vožnja će ti biti manja od 200din. ili nećeš imati potrebu za taxijem uopšte.
A gospodin iz Resnika ipak morati da se vozi busom, jer je Resnik samo 5 minuta telefonom udaljen od centra Beograda.
Druže taksi je luksuz, nije socijalna kategorija, imaš bus pa se vozi ako nemaš lovu za taxi, možeš pešaka ako imaš kondicije, ili kupi gajbu u centru za simboličnih 3000e po kvadratu i svaka vožnja će ti biti manja od 200din. ili nećeš imati potrebu za taxijem uopšte.
- mirke
vidak piše:tako da uvođenje fiskalnih kasa za nas taksiste predstavlja samo bespotreban trošak u smislu kupovine fiskalne kase tj. fiskalnog štampača koji se priključuje na taximetar i mrcvarenja svaki dan po bankama, ali i to ću u mom slučaju rešiti tako što ću ovlastiti roditelje penzionere da uplaćuju pazar umesto mene, ali problem naše priče je taj što će divljaci i dalje voziti bez fiskalne kase i lopovisati, a država ne radi ništa po tom pitanju.
Dobro je sto nema pdv/a, ipak ce onda price o cenama koje su naduvane prestati, ko ne da racun nema placanja i gotovo sa lopovisanjem...

- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
@vidak
Izvini,ali Resnik je od grada (konkretno slavije) udaljen 14km. Koliko kosta kilometar? I sta ja sad treba da uzimam taxi da me prevezes 100m? Taxi je potreba,ne lukzus..
I gospodin iz Resnika se vozi kolima.
Inace,da bi usao pod PDV promet godisnji treba da ti bude 2miliona dinara.
Izvini,ali Resnik je od grada (konkretno slavije) udaljen 14km. Koliko kosta kilometar? I sta ja sad treba da uzimam taxi da me prevezes 100m? Taxi je potreba,ne lukzus..
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Taksisti su sorta koja može sve. To je sorta koja je ponikla od Čak Norisa koji im je ujedno vrhovno božastvo.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

-
Po taximetru ti je 14km*49din+129din start=815din-20%=652din.to je po prvoj tarifi od Resnika.Dusan64 piše:@vidak
Prevoz je potreba, a može se izvršiti na više načina:
1. ideš svojim kolima, ako ista poseduješ
2. pozoveš rođaka ili ortaka da te preveze, ako nije zauzet.
3. ideš busom-(evima) zavisi ako imaš direktan ne treba da presedaš (iz Resnika to mnoooogoooo traje).
4. ako hoćeš da se luksuziraš (mrzi te da se cimaš sa gore navedenim) pozoveš taxi i platiš.
Znači taxi je luksuz a ne moranje. A možeš da se voziš i 50metara ako hoćeš nikakav problem, platiš i uživaš.
Mislim da je 200000,00din. bila granica do skoro a da su sada digli taj limit na 3000000,00 ili 4000000,00 ali nisam siguran, mada je i 200000,00 din nemoguća misija što se tiče godišnjeg pazara taksiste, tako da ne menja ništa.
- Dusan64
Ma necu ja da se raspravljam sa tobom,moje misljenje stoji.
Pozdrav
Pozdrav
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pa dobro sad, iz Resnika do Slavije ide 47, ne verujem da mu treba više od sat vremena preko dana?
Kolima normalnom brzinom istom rutom putuje u istom terminu nekih... pola sata?
Ako će za sat vremena koliko izgubi svakog dana u oba pravca izgubiti i puno para jer neće za to vreme moći da odradio neki posao....
Vreme je novac, samo zavisi čega imamo više a čega manje.
Kolima normalnom brzinom istom rutom putuje u istom terminu nekih... pola sata?
Ako će za sat vremena koliko izgubi svakog dana u oba pravca izgubiti i puno para jer neće za to vreme moći da odradio neki posao....
Vreme je novac, samo zavisi čega imamo više a čega manje.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Dusan64
45min treba 47-ici do Slavije u vreme spica. Zna da stigne i za pola sata a i za sat vremena. Mnoooooogoooo dugo putuje.
Kolima kad me uhvati guzva u Rakovici ka topcideru pola sata,bez guzve 15-20min.
Inace vidak,jadno je sto mislis da je Taxi luksuz,samo toliko cu ti reci.
Kolima kad me uhvati guzva u Rakovici ka topcideru pola sata,bez guzve 15-20min.
Inace vidak,jadno je sto mislis da je Taxi luksuz,samo toliko cu ti reci.
-
Tačno tako, ja sam i rekao da postoje alternative, prema tome biraj kako ćeš, ako ti nije luksuz da platiš taxi vozi se taxijem i ne kukaj, ako ti je skupo uzmeš bus i kraj priče.
Po meni je još bolje ako ti taxi ne smatraš luxuzom, ali kažem opet, ako od svih jeftinijih varijanti uzmeš najskuplju, kako se to može drugačije nazvati nego luksuziranjem.
Ako još uzmeš u obzir da bi mogao da dok čekaš bus, pitaš ljude oko sebe i da se istalite za prevoz, i da recimo vas četvoro pozovete taxi i date po 160din. do centra, složićeš se nije to nešto preskupo, ali moje iskustvo je da se ljudi uglavnom voze sami, što je suludo, osim naravno ako hoće da se luxuziraju.
Nemoj samo da kažeš da je i 160din. po osobi mnogo od Resnika do centra. Pa u busu se voziš sa njih još oko 150 koji se guraju, platiš kartu (ako ne grešim 60din. dnevna karta) i pritom stojiš, što na ulici dok čekaš prokleti bus, što u busu, dok se voziš do centra.
U mom Mondeu četvoro ljudi sedi komotno bez ikakve gužve, radi klima i zimi i leti, i razlika između busa i taxija izađe 100din. Jedino cigareta nije dozvoljena u vozilu, ali nije ni u busu
Daj bože da svi u Srbiji dostignu standard da mogu svakodnevno da se voze taxijem i da im to bude normalno, a ne luxuz, bilo bi super svima i strankama i taxistima, ali opet kažem nije taxi skup sa stanovišta taxiste, ako se uzmu u obzir svi troškovi koje imamo, ali standard u Srbiji je to što taxi čini skupim, nemaju ljudi para ni za osnovno i sve im se čini preterano. Dok je tako u zemlji i mi ćemo po forumima da razglabamo o glupostima, jer nemamo pametnija posla.
Evo ja sve ovo postujem sa taxi stanice, napisah čitav roman, u pauzi dok čekam vožnju.
Jedva čekam tu godinu pa da pazarim 3000000din. da platim pdv 540000din. i ostane mi 2460000din. biće onda i za delove, i za registraciju, i za letovanje, a od Resnika do centra, te godine ću da te vozim za džabe, svaki dan, obećavam!!!!
Po meni je još bolje ako ti taxi ne smatraš luxuzom, ali kažem opet, ako od svih jeftinijih varijanti uzmeš najskuplju, kako se to može drugačije nazvati nego luksuziranjem.
Ako još uzmeš u obzir da bi mogao da dok čekaš bus, pitaš ljude oko sebe i da se istalite za prevoz, i da recimo vas četvoro pozovete taxi i date po 160din. do centra, složićeš se nije to nešto preskupo, ali moje iskustvo je da se ljudi uglavnom voze sami, što je suludo, osim naravno ako hoće da se luxuziraju.
Nemoj samo da kažeš da je i 160din. po osobi mnogo od Resnika do centra. Pa u busu se voziš sa njih još oko 150 koji se guraju, platiš kartu (ako ne grešim 60din. dnevna karta) i pritom stojiš, što na ulici dok čekaš prokleti bus, što u busu, dok se voziš do centra.
U mom Mondeu četvoro ljudi sedi komotno bez ikakve gužve, radi klima i zimi i leti, i razlika između busa i taxija izađe 100din. Jedino cigareta nije dozvoljena u vozilu, ali nije ni u busu

Daj bože da svi u Srbiji dostignu standard da mogu svakodnevno da se voze taxijem i da im to bude normalno, a ne luxuz, bilo bi super svima i strankama i taxistima, ali opet kažem nije taxi skup sa stanovišta taxiste, ako se uzmu u obzir svi troškovi koje imamo, ali standard u Srbiji je to što taxi čini skupim, nemaju ljudi para ni za osnovno i sve im se čini preterano. Dok je tako u zemlji i mi ćemo po forumima da razglabamo o glupostima, jer nemamo pametnija posla.
Evo ja sve ovo postujem sa taxi stanice, napisah čitav roman, u pauzi dok čekam vožnju.
Jedva čekam tu godinu pa da pazarim 3000000din. da platim pdv 540000din. i ostane mi 2460000din. biće onda i za delove, i za registraciju, i za letovanje, a od Resnika do centra, te godine ću da te vozim za džabe, svaki dan, obećavam!!!!
- mirke
U Beogradu ima mnogo prevaranata poput divljih taksista... Skoro mi covek prica platio je od BAS/a do Banovog Brda 800 din, a kad se vracao 1600 din. Mene je strah od tih taksimetarskih cifara na kraju... Sve je ok, ali kad ti sracuna da se use_e_.
U ovom slucaju verovatno se radi o divljaku, ali sam siguran da to rade i neki registrovani...
U ovom slucaju verovatno se radi o divljaku, ali sam siguran da to rade i neki registrovani...

- dule0911
-
@Dusan64
Ako mislis da nije luksuz kako onda smatras da je potreba?
Ako ti treba jeftin prevoz kupi ficu ili juga na plin i vozi se, ista brzina kao taxi a troskovi manji. Taxi nije potreba ako ti treba stalan prevoz kolima.
Potreba jeste ako si star ili bolestan i ne mozes da vozis ili budes vozen gsp-om. Doduse za teze invalide gsp ima posebnu sluzbu koja ih razvozi besplatno. Dok za ostale iz te kategorije, to vec i nije problem taksista ako im je moranje da se voze istim a nemaju alternativu, u takvim slucajevima bi tim gradjanima grad trebalo da izadje u sustret placanjem dela troskova voznje ili necim slicnim.
A u onim slucajevima kad se stalno vozis gspom a ponekad ti zatreba taxi (tipa ujutru kad se vracas iz provoda) smatram da tih par puta nije problem izdvojiti koliko treba za taxi. Vec ako ides stalno u provod i stalno se napijas pa ti treba taxi, to je upravo luksuz
(nista upuceno tebi, samo pricam generalno).
Inace, slazem se sa vidakom za uglavnom sve. Karta za bus je 42din (danas isao posle 2 meseca prvi put
), platio sam 42*4 (zivim u Lestanima, pa presedam), dakle skoro 170din. Za te pare ako ne racunam parking (a nikad ne parkiram u zoni kad idem na fax) Fiesta me za nijansu vise kosta do grada i nazad (nekih 30tak din). Markica sa druge strane u kombinaciji sa gspom je najjeftinija varijanta prevoza u BGu.
Ako mislis da nije luksuz kako onda smatras da je potreba?
Ako ti treba jeftin prevoz kupi ficu ili juga na plin i vozi se, ista brzina kao taxi a troskovi manji. Taxi nije potreba ako ti treba stalan prevoz kolima.
Potreba jeste ako si star ili bolestan i ne mozes da vozis ili budes vozen gsp-om. Doduse za teze invalide gsp ima posebnu sluzbu koja ih razvozi besplatno. Dok za ostale iz te kategorije, to vec i nije problem taksista ako im je moranje da se voze istim a nemaju alternativu, u takvim slucajevima bi tim gradjanima grad trebalo da izadje u sustret placanjem dela troskova voznje ili necim slicnim.
A u onim slucajevima kad se stalno vozis gspom a ponekad ti zatreba taxi (tipa ujutru kad se vracas iz provoda) smatram da tih par puta nije problem izdvojiti koliko treba za taxi. Vec ako ides stalno u provod i stalno se napijas pa ti treba taxi, to je upravo luksuz

Inace, slazem se sa vidakom za uglavnom sve. Karta za bus je 42din (danas isao posle 2 meseca prvi put

Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
U grad se izmedju 8 ujutru i 8 uveče ne ide kolima nikako.
Prevoz je sada jako dobar, svakodnevno ga koristim u različitim delovima grada.

Prevoz je sada jako dobar, svakodnevno ga koristim u različitim delovima grada.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
Evo ispravio sam, bar u mom slucaju je tako, ne mogu da presedam kad od 10 do 12 imam bus na 1h, a posle toga samo sa trga koji obilazi pola grada i sva usputna sela, traje prevoz kuci isto kao da presedam911s [SK] piše:U grad se izmedju 8 ujutru i 8 uveče ide kolima svakako.![]()

Fiesta!!
- Dusan64
Ja bogami idem,svaki dan.. Ali imam besplatan parking..
Iako autobusi dobro funkcionisu,dok ti prepesacis sta treba,dok sacekas malo bus,2sata izgubis u prevozu..
@Dule
Ako treba da stignem od tacke A do tacke B u roku od 20min (lupam) sto ne mogu da uradim sa autobusom,onda uzmem taxi i prevezem se. To je meni potreba. Kada mi nesto treba..
Iz radoznalasti sad pitam,koliko tebe realno kosta da me prevezes do grada iz Resnika,tih 14km? Ako meni to naplatis 650din,mada se ja nisam vozio ispod 800din,ali nema veze.

@Dule
Ako treba da stignem od tacke A do tacke B u roku od 20min (lupam) sto ne mogu da uradim sa autobusom,onda uzmem taxi i prevezem se. To je meni potreba. Kada mi nesto treba..

Zato sto vas ima previse,zasto se opet nama zalis?vidak piše:napisah čitav roman, u pauzi dok čekam vožnju
Iz radoznalasti sad pitam,koliko tebe realno kosta da me prevezes do grada iz Resnika,tih 14km? Ako meni to naplatis 650din,mada se ja nisam vozio ispod 800din,ali nema veze.
- mirke
To je tačno da ih je previše... Ima ih mnogo vise nego buseva... Na stajalište za bus naređa se ponekad i 4, 5 njih, a umesto cene da budu manje zbog toga, da bi više ljudi koristilo taksi, oni povećavaju cene da bi preživeli.Dusan64 piše:Zato sto vas ima previse,zasto se opet nama zalis?vidak piše:napisah čitav roman, u pauzi dok čekam vožnju
Kad bi bilo nešto jeftinije više bi ljudi išlo taxijem i zaradili bi taxisti na povećanom prometu...

-
Pa ko to može da izračuna brate mili... Ako mi rikne plivajući zamajac 650e, pa onda remenica, španer i kajš, zamena ulja 350e pa set zimskih guma 300e, i na kraju poluosovina polovna sa zamenom 100e, što sam sve zamenio u mesec i po dana, plus porez i smena 180e, plus gorivo 450e, , a da ne zaboravim jedan me udario odpozadi pre deset dana (još nepopravljeno), uglavnom svi ti troškovi za mesec i po dana oko 2000evra, pa ti sad uzmi pa sam izračunaj mene mrzi prešao sam 5000km za to vreme.Dusan64 piše:Ja bogami idem,svaki dan.. Ali imam besplatan parking..Iako autobusi dobro funkcionisu,dok ti prepesacis sta treba,dok sacekas malo bus,2sata izgubis u prevozu..
@Dule
Ako treba da stignem od tacke A do tacke B u roku od 20min (lupam) sto ne mogu da uradim sa autobusom,onda uzmem taxi i prevezem se. To je meni potreba. Kada mi nesto treba..![]()
Zato sto vas ima previse,zasto se opet nama zalis?vidak piše:napisah čitav roman, u pauzi dok čekam vožnju
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Svaka cena prevoza ima svoju cenu.Koliko kosta prevoz?
Koliko potrosi goriva plus 20% potosnog materijala cini jednu trecinu cene voznje.Drugu trecinu cene je zarada vozaca od koje on treba da plati obaveze prema drzavi.Treca trecina se ostavlja za kupovinu drugog vozila tj za neke vece popravke na vozilu.
Ako taksista napravi 150 km dnevno potrosi 15 litara evro dizela sto iznosi 1600 din+ 20%(320) = 1920
Znaci on treba da za predjeni 150 km naplati 5760 din sto mislim da je nemoguce.
Ljudi vi zaboravljate da je taxisti auto osnovno sredstvo za rad a to treba da se i odrzava i obnavlja
Svi vi racunate koliko goriva potrosite do grada a gde vam je ulje,filteri,gume,kvacilo i ostala odrzavanja.
Ja stojim iza toga da taxisti na zivot gledaju iz nekog svog ugla za koji mi smatramo da je cudno i da ih ima dosta koji se bahato ponasaju ali po meni iz mog licnog iskustva vozaci GSP su bahati.
Ljudi koji rade shvatice ovo
Ovo nisam napisao da bih stao na stranu taxisista nego ja na ovaj problem gledam ovako
Koliko potrosi goriva plus 20% potosnog materijala cini jednu trecinu cene voznje.Drugu trecinu cene je zarada vozaca od koje on treba da plati obaveze prema drzavi.Treca trecina se ostavlja za kupovinu drugog vozila tj za neke vece popravke na vozilu.
Ako taksista napravi 150 km dnevno potrosi 15 litara evro dizela sto iznosi 1600 din+ 20%(320) = 1920
Znaci on treba da za predjeni 150 km naplati 5760 din sto mislim da je nemoguce.
Ljudi vi zaboravljate da je taxisti auto osnovno sredstvo za rad a to treba da se i odrzava i obnavlja
Svi vi racunate koliko goriva potrosite do grada a gde vam je ulje,filteri,gume,kvacilo i ostala odrzavanja.
Ja stojim iza toga da taxisti na zivot gledaju iz nekog svog ugla za koji mi smatramo da je cudno i da ih ima dosta koji se bahato ponasaju ali po meni iz mog licnog iskustva vozaci GSP su bahati.
Ljudi koji rade shvatice ovo
Ovo nisam napisao da bih stao na stranu taxisista nego ja na ovaj problem gledam ovako
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Vidi ovako stoje stvari, i ovako je zarada minimalna, to se vidi i po samim taksistima.mirke piše:To je tačno da ih je previše... Ima ih mnogo vise nego buseva... Na stajalište za bus naređa se ponekad i 4, 5 njih, a umesto cene da budu manje zbog toga, da bi više ljudi koristilo taksi, oni povećavaju cene da bi preživeli.Dusan64 piše:Zato sto vas ima previse,zasto se opet nama zalis?vidak piše:napisah čitav roman, u pauzi dok čekam vožnju
Kad bi bilo nešto jeftinije više bi ljudi išlo taxijem i zaradili bi taxisti na povećanom prometu...
Ja još nisam upoznao taksistu buržuja, a da se pošteno bavi ovim poslom, da ne krade, i da se ne bavi nekom vrstom kriminala sa strane.
Ako poznajete nekog taksistu bogataša i ja bih voleo da ga upoznam.
Prema tome, dosta više o tome, da se ne ponavljam više, ko hoće da se vozi nek se vozi, kome je skupo nek ide kako hoće.
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Taksisti su vozaci koji ne koriste pokazivace pravca. To vazi i za sve profesionalne vozace...ima tu stvari koji oni ne koriste.
Vozaci kamiona, ne koriste oborena svetla. Vozaci autobusa imaju prvenstvo prolaza po principu ko je tezi.....
Cast izuzecima
Vozaci kamiona, ne koriste oborena svetla. Vozaci autobusa imaju prvenstvo prolaza po principu ko je tezi.....
Cast izuzecima
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
U principu, kada ima više traka ni ja ne koristim, zna se gde ko ide, po traci na kojoj je. Sem onih parvo i desno, ali tu i nije nešto bitnao da se koristi pokazivač.... to im i ne zameramalekco piše:Taksisti su vozaci koji ne koriste pokazivace pravca.
F.O.R.D. First On Race Day
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Dusan64
Ja vala zameram ne koriscenje migavaca. Zasto bih ja bajao u pasulj gde bi ti zeleo da ides?
Amortizacija,ok. Goriva do Resnika potrosi koliko,litar-dva? Ako trosi 9l/100km,onda je to pre 1l goriva za 14km,pa nek ode jos dva litra za amortizaciju (u parama),to je 300din,a on meni uzme 800din.. I nije neka matematika.
Amortizacija,ok. Goriva do Resnika potrosi koliko,litar-dva? Ako trosi 9l/100km,onda je to pre 1l goriva za 14km,pa nek ode jos dva litra za amortizaciju (u parama),to je 300din,a on meni uzme 800din.. I nije neka matematika.
A vidak,sta o ovome mislis? Povecavate cene,a tim samo smanjujete zaradu,barem po mom misljenju... Ako kazes da je zarada minimalna,ne mislis da je to zbog visokih cena? Da je taxi jeftiniji vise ljudi bi se vozilo=veca zarada. Barem bi se ja vodio time..mirke piše:Kad bi bilo nešto jeftinije više bi ljudi išlo taxijem i zaradili bi taxisti na povećanom prometu...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Bili ti ulozio 7-8000 evra i radio 12 sati za 2-3000 din
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek